Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ať žije naše pravá bolševická vláda

Naše vláda umí jednat rozhodně, pěkně po bolševicku. Umí vzít věci pevně do svých rukou a za své chyby umí pěkně po komunisticku potrestat všechny, celý národ.  A už delší dobu ukazuje naše vládnoucí garnitura pravou tvář, za kterou by se nemusel stydět žádný kovaný bolševik. Dnešní rozhodnutí vlády vyhlásit celoplošnou prohibici na alkohol není překvapení, jen dokládá, jakým způsobem současní představitelé tzv. pravicové vlády uvažují, oni to totiž jinak neumí.

ATEO.CZ

To co předvádí vládnoucí špičky ODS ruku v ruce s TOP09 je naprostý výsměch pravicové politice a jen dokladuje naprosto hluboký marasmus současné politické scény. Po totálním naplivání do očí všem svým voličům, kteří naivně volili ODS či TOP09 pro jejich zaklínání, že oni nikdy daňovou zátěž zvedat nebudou, je dnešní krok jen zatím poslední v řadě až totalitním způsobem prosazovaných nařízení či zákonů, které vidíme v spíše v ultralevicových diktaturách latinské Ameriky.

Jen si připomeňme co je základem „zatím“ všeobecně přijímané charakteristiky tzv. pravicové politiky. Jsou to např. úcta k právům jednotlivce, prosazování osobní odpovědnosti oproti kolektivní odpovědnosti systémů levicových, snižování role státu a rozšiřování osobní a ekonomické svobody ruku v ruce s nízkým procentem přerozdělování (zdanění). No a srovnejte co nám vláda jediné autentické konzervativní strany a jediné autentické pravice (vlastní vyjádření ODS a TOP09) přináší. Například masivní nárůst zdanění – řečem o nezvyšování celkového zdanění jak to prezentuje např. chemik Kalousek, může věřit jen blahoslavený chudý duchem, proč by to tedy jinak někdo dělal, pokud by nechtěl vybrat více peněz od občanů, že? Dále obrovskou míru přerozdělování od jednotlivců směrem k neprůhledným skupinám ve stylu korporátního klerofašismu. Pak také nárůst státních zásahů a snahy o centralizovanou kontrolu všech oblastí života od médií přes kulturu až k justici a policii.

Ale hlavně v čem tato současná vláda vyniká, je kolektivní postihování všech občanů za lapsus konkrétních státních úředníků a ministrů. Nechci rovnou chodit k chlastu, ale stačí se podívat na ekonomické kroky vlády, např. navržené trestání všech za selhávání ve výběru DPH.  Kalouskem navržený zákon má mimo jiné zavést ručení za odvod DPH kupujícím, tedy například koupíte si automobil, prodejce buďto úmyslně, či jen například díky insolvenci neuhradí DPH, kterou jste mu v kupní ceně zaplatili, a stát bude následně DPH vymáhat ještě jednou od vás. Aby nám to soudruzi ulehčili, budou ale vydávat seznamy neplatičů DPH a občané budou povinni před každým nákupem si seznam zkontrolovat, zda nekupují od někoho podezřelého.

Další je například frenetické stíhání tzv. švarc systému či práce na černo. Místo férového nastavení zdanění práce to došlo tak daleko, že například známý provozovatel malého zimního střediska dostal téměř půlmiliónovou pokutu za to, že mu tam rodiče důchodci na sjezdovce zadarmo sbírali papírky a hlídali kasu. Drobnosti typu centrální registr vozidel ani nezmiňuji.

Současné vyhlášení prohibice je jen další z logických kroků této zcela nekompetentní vlády. Problém s pančováním alkoholu je znám již mnoho let, je veřejným tajemstvím, že cca 50% prodaného alkoholu jde dlouhodobě na vrub černému trhu, neboť daňové zatížení je již tak vysoké, že se vyplatí vyrábět pití za pomoci sava a petroleje. Jedná se o klasický příklad aplikace lafferovy křivky, kdy dosáhnutím určitého bodu zdanění (může jít i o kombinaci) se již vyššího výnosu z daní nedosahuje, neboť dochází mimo jiné k přesunu podnikání do šedé ekonomické zóny. To je možné sice dočasně potlačit nárůstem investic do represivního aparátu, ale ten poměr mezi náklady a výnosy se opět exponenciálně rozevírá, prostě v určitém okamžiku se dosáhne dodržování daných podmínek pouze tím, že bude celá populace zaměstnána v represivním aparátu a nikdo již nebude nic produkovat. Příkladů z minulého režimu je nespočet a mnozí současní oligarchové jsou roztomilým důkazem, že restrikce fungují dobře ale vždy jen pro někoho.

Opravdu mají představitelé ODS a TOP09 mentální kapacitu na to aby uvěřili, že zavedením prohibice se přestane pít alkohol? Ono to nebude jen mentální kapacitou, oni prostě nic jiného neumí a neumí si ani nic jiného představit. Prostě zajíc přemalovaný na tygra se před ostatními zajíci může tvářit jako dravec ale pokud se přiblíží někdo jiný, stejně zůstane nakonec králíkem a začne kličkovat – nic jiného prostě umět ani nemůže. Takže kdo bude chtít chlastat, nebude mít možnost si koupit „ověřený“ alkohol v supermarketu ale půjde rovnou k pouličnímu překupníkovi pro methyl a kdo má narozeniny ať si koupí pivo anebo jede slavit k sousedům.

Alespoň si mohli na vládě pustit seriál HBO „mafie v Atlantic city“ aby se mohli připravit. Ale možná jsem k nim příliš tvrdý, třeba patří tento seriál k těm oblíbeným a možná jednají dle něho.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Neuman | pátek 14.9.2012 22:58 | karma článku: 31,96 | přečteno: 1891x
  • Další články autora

Jan Neuman

Jak Západ ovládl svět a proč je nyní v krizi

Mnoho současných politiků, a především filozofů se domnívá, že Západ – tedy země tzv. euroatlantického kulturního okruhu (což můžeme zhruba upřesnit na státy Evropské Unie, Velkou Británii a státy USA a Kanady) jsou v krizi.

14.3.2023 v 19:32 | Karma: 18,90 | Přečteno: 627x | Diskuse| Ekonomika

Jan Neuman

Jak netradiční spiknutí megakorporací a levice zmanipulovalo US prezidentské volby

Historie je plná zajímavých příběhů kdy často pachatelé v naivitě prozradí, jak zločin plánovali a připravovali. Podobný ale bohužel aktuální a autentický příběh přinesl americký časopis Time.

12.2.2021 v 18:42 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1231x | Diskuse| Politika

Jan Neuman

Jak mainstreamová média podléhají stejným dezinformacím jako amatéři aneb proč jim nevěřit

Již jsme slyšeli mnoho o filtrovaných bublinách na sociálních sítích, o místech, kde se setkávají lidé stejných názorů a kde se šíří dezinformace, omezuje se opoziční či jiný názor a kde se jinak spořádaní občané radikalizují.

17.12.2018 v 11:13 | Karma: 26,34 | Přečteno: 1356x | Diskuse| Média

Jan Neuman

Cenzura sociálních sítí – ochrana demokracie či cesta k totalitě?

Mnozí z vás se setkali v poslední době s mizejícími účty lidí na sociálních sítí, některým byl účet zablokován či zrušen bez vysvětlení či za marginální prohřešky.

30.7.2018 v 14:38 | Karma: 28,45 | Přečteno: 710x | Diskuse| Společnost

Jan Neuman

Nastal počátek konce NATO?

Člen NATO vyzbrojen nejmodernější výzbrojí za pomoci islámských milicí které jsou známé použitím bojových plynů proti civilistům útočí na spojence NATO v boji proti islámskému státu v agresi proti suverénnímu státu ...

21.1.2018 v 14:23 | Karma: 34,95 | Přečteno: 1348x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Fica stále operují. Pojď sem, řekl mu útočník. Syn netuší, proč to otec udělal

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  20:11

Přímý přenos Útočník na slovenského premiéra Roberta Fica si k sobě politika nejdřív zavolal, než pětkrát...

Do mostu v Texasu narazilo plavidlo a poškodilo ho. Do vody uniká palivo

15. května 2024  20:07

Do mostu v Galvestonu v americkém státě Texas ve středu narazilo plavidlo a do okolních vod uniká...

Na Slovensku není mír a smír, polarizace pokračuje, říká novinářka

15. května 2024  20:03

Premium Slovenské vládní strany po atentátu na premiéra Roberta Fica slovně útočí na novináře. Přidávají se...

ANALÝZA: Rusko natahuje frontu do šířky. Putinova letní ofenziva začíná

15. května 2024

Premium Vytváření nárazníkové zóny u hranic, nebo pokus o útok na druhé největší ukrajinské město? Nenadálý...

  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3023x
Rád hledím do dáli ale někdy kvůli tomu nevidím krásu blízko sebe. Mám rád volnost za kormidlem či na lyžích, ale zároveň se cítím být silně vázán na rodnou půdu. A hlavně naivně a marně doufám, že rozum vyhraje nad hloupostí (alespoň tedy někdy).

hit counter

Seznam rubrik