Vládní hra vabank

Konečně se ukázalo, proč byl ministr Pospíšil odejit. Přestože standardně jmenuje VSZ ministr spravedlnosti na návrh nejvyššího státního zástupce, ministr spravedlnosti Blažek alias Don Pablo, kmotr ODS z Brna, chce výběrové řízení.

Už slyším Blažka, kterak nás bude oblbovat způsobem typu "Nenechám si diktovat z Plzně" nebo "Nenechám si diktovat předchozím ministrem". Každý ale dnes ví, že jsou to jenom trapné kecy, které mají oficiálně odůvodňovat neoficiální snahu zabránit Bradáčové v postupu. 

Už si ani nemyslím, že by se vládní kruhy snažily o to něco zakrýt. Mají nás sice za pitomce, ale taky to nejsou úplní blbci, aby si mysleli, že jim to dnes ještě někdo žere. Dle mého se už nic zakrývat nesnaží, ale dostaly se na hranu možností a rozhodly se hrát vabank na maximální riziko s vědomím, že do nekonečna současná situace udržitelná stejně není. Blažkův pokus je asi už jen snahou pozdržet nevyhnutelné co to půjde. A možná někteří také chtějí získat čas na to, aby za sebou zametly stopy.

Pevně doufám, že doba, kdy byl stát jen propracovaným systémem organizovaného zločinu pro desetimiliardové krádeže, se nachyluje a že orgány činné v trestném řízení zločince u moci postupně pozatýkají, státní zástupci u soudu usvědčí a soudy pozavírají. Právní rámec je primárním základem úspěšně fungujícího státu a žádná "neviditelná ruka trhu" ho nemůže nahradit. Posledních 15 let je toho nevyvratitelným důkazem.

Autor: Jan Netopil | pátek 20.7.2012 14:15 | karma článku: 26,18 | přečteno: 1221x
  • Další články autora

Jan Netopil

Mnichov 1938 vs. Minsk 2015

14.2.2015 v 13:31 | Karma: 20,60

Jan Netopil

Na prahu III.sv.v. ...

5.2.2015 v 19:21 | Karma: 17,44