Útok policie na demokracii ?

Otevřený dopis panu ministru Miroslavu Kalouskovi jako reakce na jeho vyjádření k případu paní Vlasty Parkanové

Pane Kalousku,
rád bych reagoval na Váš postoj k současnému případu paní Parkanové. Nevím, co se Vám nezdá. Když měli být vydáni panové Bárta a Škárka, říkala celá sněmovna jako jeden muž, že vyšetřování provádí policie a o vině a nevině rozhoduje soud. Když jste nedávno rozhodovali o vydání pana Ratha, dle výsledku hlasování a rovněž dle názorů byl postoj sněmovny stejný. Postoj sněmovny byl přitom tak drtivě jednoznačný, že Vás do něj zahrnuji aniž bych zpětně dohledával Vaše osobní vyjádření.
 
V čem se případ paní Parkanové liší od dvou předešlých ? Já naprosto žádný rozdíl nevidím. Jak jste tehdy říkal Vy a Vaši kolegové (i z ostatních stran), vyšetřování provádí policie a o vině a nevině rozhoduje soud. Proto Vaše tvrzení do kamery v OVM dnes, tj. 24.6., se vší vážností, že práce policie je útokem na demokracii, může svědčit pouze o dvou věcech.
Buď máte pravdu a dané policejní vyšetřování je skutečně na politickou objednávku. Pak bych od Vás očekával nějaké exaktní důkazy či podání trestního oznámení. Nevzal jste si totiž do úst ledasjaké tuctové obvinění, ale obvinění toho nejtvrdšího kalibru. Vaše video na youtube, které zřejmě má být takovým pokusem o předložení důkazů vyvracejících smysl onoho vyšetřování, ale nic takového nezahrnuje. Je totiž naprosto irelevantní, kdy jaký ministr co komu psal. Ministři v tomto státě nestojí nad zákonem (aspoň podle toho zákona) a proto nechápu, proč bychom měli brát názor pana ministra Sobotky za bernou minci. Jde prostě jen o projev, ve kterém vyjadřujete názor a ve kterém mluvíte o názoru pana někdejšího ministra Sobotky. Stejně tak já můžu vyjádřit názor, že jste zloděj, ale když to nedoložím důkazy, můžu s tím jít tak akorát na lampárnu. Je to z Vaší strany tak směšný a osoby s Vašimi politickými schopnostmi tak nedůstojný pokus něco vyvrátit, že dle mého názoru svědčí pouze o tom, že žádný důkaz nemáte a v onom průseru jste zainteresován stejně jako paní Parkanová. A možná víc. Proč byste si proboha totiž jinak pálil prsty. Jistě ne pro zlaté oči paní Parkanové. Takže pokud nepředložíte něco skutečně relevantního, měl byste okamžitě podat demisi.
Anebo pravdu nemáte a Vaše tvrzení o útoku policie na demokracii je vědomá lež, kterou chcete krýt svou trestnou činnost. To mi osobně připadá pravděpodobnější. Pak byste tu demisi měl podat rovněž.
 
Ovšem ještě je tu skrytá třetí možnost. Že totiž práce policie je skutečně útokem na "demokratický systém". Totiž na ten "demokratický systém", který jste tu vy, politici, zavedli. Pak bych to ovšem nehodnotil jako nebezpečí, ale jako předzvěst něčeho lepšího. Možná, že v takovém případě ale existují důvody, díky kterým Vy osobně tuto možnost již tak přitažlivou neshledáváte. To už je ale pouze Váš problém.
 
S přáním pěkného dne
 
Jan Netopil

Autor: Jan Netopil | neděle 24.6.2012 20:16 | karma článku: 30,70 | přečteno: 1163x
  • Další články autora

Jan Netopil

Mnichov 1938 vs. Minsk 2015

14.2.2015 v 13:31 | Karma: 20,60

Jan Netopil

Na prahu III.sv.v. ...

5.2.2015 v 19:21 | Karma: 17,44