Spravedlnost na způsob ODS

"Nelze dělat experimenty na lidech, Nečas není pokusný králík, hřímá ODS" - i takový titulek si dnes bylo možno přečíst na internetu.

"Petr Nečas není pokusný králík a nelze dělat experimenty na lidech". To jako šéfové ODS myslí vážně tyhlety kecy ? Oni dělali 20 let pokusy na miliónech lidí, rozkrádali naše daně (mimochodem i teď jdou jejich poslanecké platy z našich peněz), zatýkali a vyhazovali lidi z práce, když měli tu možnost a hodilo se to nebo se jim prostě chtělo, a sami se chovali jako šlechta. Teď je jejich chování dostihlo a oni nám to prezentují jako ohrožení demokracie. No jestli je to ohrožení té jejich "modré demokracie", pak doufám, že orgány činné v trestním řízení neskončí u Nečase, ale budou pokračovat po stopách dalších modrých zločinců až třeba k "Íčkovi".

Mělo by to totiž ještě jiný důsledek. I ti současní politici by se začali - a já myslím, že už začali - víc bát a víc by přemýšleli než by udělali nějakou podobnou sviňárnu.

Spravedlnost jako taková neexistuje a kdo v ní věří, je naivní snílek. Není to něco, čeho se dá najíst nebo čeho se dá dotknout. Co je tedy spravedlnost ? Asi nejspíš kvalita vymahatelnosti práva v té které zemi. A s tím samozřejmě souvisí i to, že orgány činné v trestním řízení by NEMĚLY činit rozdílu mezi lidmi, tedy NEMĚLY by brát ohled na jejich postavení či majetek. Zdůrazňuji NEMĚLY, protože všichni víme, jaká je realita. Nic extra to nebude.

Vezměme si jen takového pana Smetanu z Olomouce. Načmáral tykadla a šel sedět natvrdo. A to nemluvím o tom, že ho soudila Markéta Langerová, manželka jednoho z největších mafiánů v ODS. V tom samém městě žije pan podnikatel X, jehož syn jel pár let nazpátek v autě rychlostí znatelně vyšší než povolenou a sestřelil protijedoucí auto. Z tohoto auta byl jeden člověk mrtvý na místě, druhý má trvalé následky. A tento povedený synáček dostal od podplaceného soudce podmínku.

Takovéto případy už asi pan Fiala & comp. za skandální nepovažují. Pokud je obviněn někdo z nich, je to ohrožení demokracie. Pokud se ale páchá nespravedlnost na "obyčejných občanech", je to jenom standardní fungování úřadů, které je nezajímá.

Inu, je vidět, že demokracie viděna optikou členů ODS je určena opět pouze pro členy ODS a na ně navázané mafiánské skupiny. Takže pane Fialo, jestli je ta vaše "modrá demokracie" opravdu ohrožena, pak je to pro občany jedna z těch nejlepších zpráv za posledních několik let vůbec. Děkujeme za informaci.

Autor: Jan Netopil | středa 12.2.2014 21:38 | karma článku: 34,37 | přečteno: 1226x
  • Další články autora

Jan Netopil

Mnichov 1938 vs. Minsk 2015

14.2.2015 v 13:31 | Karma: 20,60

Jan Netopil

Na prahu III.sv.v. ...

5.2.2015 v 19:21 | Karma: 17,44