Přebírá vláda styl ODS ?

Tak to ani dlouho netrvalo a dočkali jsme se. Ministr M.Jurečka si za šéfa svého úřadu zvolil bývalého šéfa úřadu vlády P.Nečase Lubomíra Poula. A hnutí ANO se zase odmítá vyjadřovat ke svému poslanci Pavlu Čihákovi, který má rovněž velmi spornou minulost.

Jurečka si vzal na úřad Lubomíra Poula.

Toho Lubomíra Poula, který za Martina Římana byl na ministerstvu průmyslu ředitelem správní sekce (2007).
Toho Lubomíra Poula, kterému Libor Michálek předal informace o korupci na SFŽP a který je následně nepředal policii (2010).
Toho Lubomíra Poula, který byl zadržen policií při zásahu na úřadu vlády v kauze Nagyová (2013).

Zkrátka toho Lubomíra Poula, jehož role je přinejmenším velmi sporná a někdy přímo na hraně a který byl velmi vysokým úředníkem v éře předchozích zločinných vlád ODS a jejich koaličních partnerů.

A vezme-li si na úřad takového člověka člen vlády, která chce potírat korupci, zpřetrhat staré vazby a distancovat se od předchozího zločinného režimu, pak jsou dvě možnosti. Buď je Marian Jurečka nezodpovědný hlupák, který v té vládě nemá co pohledávat. Anebo prostě tahle vláda lže.

A co teprve poslanec ANO Pavel Čihák. Nehodlám tu vypočítávat vše, s čím je spojen. Ani u L.Poula jsem tak nečinil. Informace se dají najít, ale nemám čas je tu vypisovat. To je práce pro novináře. No Pavel Čihák je rovněž čistý jak křišťál. Asi "ano". A asi to bude ten důvod, proč se k němu vedení hnutí ANO odmítá vyjadřovat. Protože je přece logické, že když má někdo křišťálově čistou minulost, tak nejlepší řešení je vůbec ji nekomentovat.

Tak co, pane premiére Sobotko ? Hodláte i Vy navázat ve stylu pana kolegy Jurečky na styl vládnutí ODS ?

A co Vy, pane vicepremiére Babiši ? Možná ZVLÁŠŤ Vy, pane Babiši. Vždyť Vy přece umíte tak nádherně kritizovat styl vládnutí ODS ve sněmovně, že ? Hodláte i Vy navazovat na ODS ? Kritizovat je jedna věc a možná Vám i leckdo zatleská. Ono slyšet takovou kritiku po těch letech rozkrádání a arogance je něco jako lázeň, to bezesporu. K získání hlasů v dalších volbách je to ale žalostně málo.

Autor: Jan Netopil | neděle 16.2.2014 18:39 | karma článku: 14,79 | přečteno: 483x
  • Další články autora

Jan Netopil

Mnichov 1938 vs. Minsk 2015

14.2.2015 v 13:31 | Karma: 20,60

Jan Netopil

Na prahu III.sv.v. ...

5.2.2015 v 19:21 | Karma: 17,44