Módní vlna ódéesismu

Tak nám premiér Nečas oznámil, že módní vlny jako Pussy Riot nebo dalajlanismus poškozují český export. To je myšlenka hodná skutečně velkého muže.

K dalajlanismu dokonce tento moudrý muž poznamenal, že kdyby byl podepřen samostatným státem, nebyl by to stát demokratický, ale částečně feudální atd. Je vidět, že náš premiér se orientuje nejen v reálné zahraniční politice, ale i v té hypotetické.

Myslel jsem, že alespoň navenek budou naši politici působit solidním dojmem. Když ne proto, že by to mysleli vážně, tak aspoň proto, aby se zalíbili. Nic je to nestojí, nic nemohou získat ani ztratit a zalíbit se chce obvykle každý politik. Jen to zřejmě nesmí být příliš velký vůl.

Nečas řekl, že stát s dalajlámou by nebyl demokratický, kdyby existoval. Dle chování našich politický elit a našich vlád z posledních šesti let říci něco podobného. Náš stát existuje, vládne mu de facto již 6 let ODS jako nejsilnější vládní strana a o demokracii jejího vládnutí se dá s úspěchem pochybovat. Vymyslel to Klaus a končí to Nečasem. Jak symbolické tvrzení, o to symboličtější, je-li řečeno někomu, kdo tyto osoby nezná)).

Samozřejmě, že ODS zde nevládne sama, ale to nemá v tomto okamžiku smysl detailněji rozebírat. Faktem zůstává, že ve vládě měla ODS vždy hlavní úlohu. Napadá mě formulace "vedoucí úloha strany", kterou ti mladší možná neznají, no faktem je, že konečný efekt je stejný. Totiž příšerný a devastující.

Řečeno ve zkratce, módní vlna ódéesismu těžce poškozuje český stát. A jak to říkal či myslel premiér Nečas (procházet videoarchiv kvůli přesné citaci se mi nechce) ? Že bychom se neměli nechat módními vlnami ovlivňovat ? Tak v tom jediném s ním lze souhlasit.

Navrhuji poslat ty zloděje z ODS k ledu. Člověk se dívá na průzkumy a nediví se, že ČSSD vede. Není sice o moc lepší, ale je v opozici. Čemu se ale stále divím, jak může mít strana modrých zlodějů stále 15 %, o rudých zlodějích nemluvě. Jsme natolik nepoučitelní ?

Autor: Jan Netopil | úterý 11.9.2012 16:54 | karma článku: 20,56 | přečteno: 1117x
  • Další články autora

Jan Netopil

Mnichov 1938 vs. Minsk 2015

14.2.2015 v 13:31 | Karma: 20,60

Jan Netopil

Na prahu III.sv.v. ...

5.2.2015 v 19:21 | Karma: 17,44