Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co je česká ostuda ?

Miloš Zeman dnes poprvé pocítil vztek lidí, ze kterých si programově dělá srandu. Osobně bych si dokonce tipl, že se na to přímo těšil. Je to ožralec a hlupák a nevidí dál než na další flašku. Ale také jsem se dnes dověděl od některých, že svobodný projev lidí, kteří Zemanovi dali najevo, co si o něm myslí, je ostuda. Co na to říct ?

Tak v prvé řadě je absurdní sama skutečnost, že by ostudou mělo být to, co dnes oslavujeme, totiž svoboda. Ale to je absurdita tak velká, že věnovat tomu další slova by bylo totální ztrátou času.

To, že je Zeman sprosťák, je naprosto irelevantní. To, co mě vadí nejvíc, je fakt, že se v čele našich politických elit opět usazují neokomunisti, jichž je Zeman - a Klaus taktéž - jakousi vlajkovou lodí a že nás vede zpět do područí Moskvy. Stačilo si všimnout toho, že při projevech prezidentů na pódiu všichni prezidenti mluvili o svobodě a o 17.listopadu. Byl jsem zvědavý, s čím přijde Zeman. Jestli třeba nebude popisovat, jak ruská tajná služba dobře zorganizovala Světové veřejné fórum "Dialog civilizací". I když o tomhle zrovna nemluvil, nezklamal a evidentně to nezvládl. Zeman mluvil o sobě a s pýchou jemu vlastní přítomným oznámil, že se jich nebojí. Asi ani nechápe, jakou hloupost pronesl. Moudrý prezident se občanů své země nemá důvod bát, natož aby jim to takto explicitně říkal a to ještě před dalšími čtyřmi prezidenty. Všichni ti ostatní prezidenti si v ten okamžik museli říct, že je to obrovský hlupák a zřejmě jim došlo, proč přítomní pískají. Patrně pak už ani nepotřebovali nějaké překladatele neboť stačilo přeložit, že český prezident má tu odvahu říci občanům své země, že se jich nebojí. Zeman sice plácá bláboly na potkání, ale něco tak hloupého jsem od něho ještě neslyšel. Byl to pro mě mimochodem důkaz toho, že nečekal natolik negativní reakci, která by ho mohla vyvést z míry. A to si myslím, že ho vyvede z míry máloco.

Ne že bych přímo schvaloval, že lidé na Zemana házeli vajíčka. Zaslouží si ale takový dobytek a vlastizrádce něco jiného ? Vlastně může být za tak mírnou reakci ještě rád. Co je nemilé, je fakt, že jeden zásah dostal i německý prezident. Ale takový je běh událostí a Zeman tento běh událostí vyvolal svým lísáním se k Moskvě a pohrdáním českými občany. Panu prezidentu Gauckovi by se měl de facto omluvit on sám. Mám nicméně za to, že po té pitomosti, co Zeman pronesl, to pak už německý prezident házejícím aktérům odpustil sám.

Když se člověk podívá na zahraniční servery a přečte si názory tamních lidí, vidí teprve v plné nahotě, co jsme za stát. My sami si tu můžeme nádherně lhát do kapsy o tom, jak se tu nemůže nic změnit, protože jsme "pevně zakotveni v euroatlantických strukturách" jak mi rovněž kdosi napsal. Ale je to jenom nalhávání si něčeho, co už dávno není pravda. Ano, jsme členy EU a NATO, ale nikde není psáno, že je to navěky. Že ještě nikdo nebyl z takové organizace vyloučen ? Znamená to snad, že se to nemůže stát ? Není důležité ptát se, jestli je to více nebo méně pravděpodobné. Je důležité ptát se, jestli je to možné. A možné to je.

V jedné z diskusí na jednom z cizích webů jsem si přečetl mimo jiné i tento názor:

"The Czechs forget the 1968 Russian Invasion when many were killed by the Russians. Hungary forgets the 1956 Russian invasion when many of their countrymen were killed. Why have these countries became Putin's Boot lickers. They are scared and Obama's weakness on Ukraine has not given them Confidence. If they love Putin maybe they should leave NATO and Join Russia is some kind of Warsaw pact. The Leadership of these Countries is laughable."

Což přeloženo zní asi takto:

"Češi zapoměli na ruskou invazi v roce 1968, kdy Rusové zabili spoustu lidí. Maďaři zapoměli na ruskou invazi v roce 1956, kdy byly rovněž zabity spousty lidí. Proč se dnes tyto země lísají k Putinovi. Mají strach a Obamova slabost na Ukrajině jim nedodává příliš sebedůvěry. Jestli Putina tak milují, měly by opustit NATO a připojit se k Rusku v rámci nějaké nové Varšavské smlouvy. Političtí představitelé těchto zemí jsou k smíchu."

Jsme světu k smíchu a pokud se budeme dál tvářit, že nás to vlastně nezajímá, svět se na nás vykašle a my skončíme v diktatuře, které se nám povedlo před 25 lety zbavit. Jestli máme nějakou ostudu nebo něco, za co bychom se měli stydět, pak to není vajíčko na čele německého prezidenta. Jsou to čeští politici zkorumpovaní Ruskem, kteří nás chtějí znova prodat Moskvě. Tím nemám na mysli jen Zemana, ten je pouze špičkou ledovce, ale také českou vládu a parlament. Jsou tam pravda výjimky, ale to je právě to. Jsou to spíše výjimky.

Dnešní protesty proti prezidentovi kolaborujícímu s Ruskem byly ohromující a byly naopak tím, nač můžeme být po dlouhé době opět hrdí. Měli bychom se probudit, protože příště by už nemuselo být co slavit...

Autor: Jan Netopil | pondělí 17.11.2014 19:17 | karma článku: 28,71 | přečteno: 1290x
  • Další články autora

Jan Netopil

Zbraně pro Ukrajinu a Evropsko-ruská válka

Minsk II nepřinesl nic jiného než čas a prostor, během kterého Rusko doplnilo zbraně, munici a připravilo se na další část války. Minsk II neukázal nic jiného než strach a zbabělost evropských politiků říci natvrdo a přímo, o co ve skutečnosti jde.

16.2.2015 v 20:03 | Karma: 29,75 | Přečteno: 1869x | Politika

Jan Netopil

Mnichov 1938 vs. Minsk 2015

Dvě důležitá jednání ve dvou městech o tom, zda dohodnout nespravedlivý mír nebo zda se zapojit do spravedlivé války. Pro ty, kteří mají rádi drobné zajímavosti, lze např. podotknout, že jména obou měst začínají na "M", že jednání se v obou případech účastnily čtyři představitelé (byť v Minsku jednala Francie a Německo rovněž jménem EU a vlastně i jménem NATO) nebo že jednání se v obou případech účastnili představitelé Francie a Německa, byť za jiných okolností.

14.2.2015 v 13:31 | Karma: 20,60 | Přečteno: 803x | Politika

Jan Netopil

Ruští studenti se omlouvají za napadení Ukrajiny

Jen sdílím odkaz. Tohle video dává světu mnohem více naděje než jakýkoliv kus papíru, který je ochoten podepsat jejich prezident, jenž nemá ve zvyku dodržovat dohody.

13.2.2015 v 15:56 | Karma: 20,54 | Přečteno: 1058x | Politika

Jan Netopil

Šílenec Putin & Český Rubikon svobody

Když jsem loni několikrát na svém blogu zmiňoval, že Putin chce návrat bipolárního světa studené války, restaurovat Sovětský Svaz a obnovit ruskou sféru vlivu ve střední a východní Evropě, byl jsem označován za šílence. Zde je odkaz na to, co ruský prezident čerstvě prohlásil a co se prakticky shoduje s tím, co jsem předpovídal. Říkám to proto, že tak jako tehdy mohly jisté představy vypadat šíleně a nyní se de facto naplňují, tak i dnes mohou zase jiné věci vypadat šíleně a do roka se mohou stát rovněž realitou.

8.2.2015 v 10:25 | Karma: 28,38 | Přečteno: 1180x | Politika

Jan Netopil

Na prahu III.sv.v. ...

Od počátku konfliktu na Ukrajině je zřejmé, že Putin nikomu dobrovolně ustupovat nemíní a že je naopak odhodlán vzít si všechno, co mu svět dovolí si vzít. Princip konfliktu je navlas stejný jako s Hitlerem a jako s každým agresorem, který se urve ze řetězu a umíní si, že začne válkou dobývat svět.

5.2.2015 v 19:21 | Karma: 17,44 | Přečteno: 682x | Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

V Londýně útočil muž s mečem. Zabil třináctiletého chlapce, napadl i policisty

30. dubna 2024  11:25,  aktualizováno  14:43

Třináctiletý chlapec zemřel a další čtyři lidé byli zraněni po útoku muže ozbrojeného mečem v...

Kolumbijská univerzita zavřela kampus, podmínečně vylučuje protestující

30. dubna 2024  8:35,  aktualizováno  14:39

Newyorská Kolumbijská univerzita v úterý oznámila omezení přístupu na svůj kampus na severu...

Vůz technických služeb rozmetal autobusovou zastávku, řidič byl opilý

30. dubna 2024  14:14

Na okraji Mostu dnes dopoledne menší nákladní vůz zcela zdemoloval autobusovou zastávku, na které v...

Novým ministrem za TOP 09 bude Tuleja. Fiala ho označil za posilu pro vládu

30. dubna 2024  6:02,  aktualizováno  14:05

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace se má stát prorektor Slezské univerzity v Opavě pro...

  • Počet článků 92
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1277x
Zaměstnáním programátor a jinak občan, kterému není lhostejné, v jakém žije státě.

Seznam rubrik