Anticharta ODS

Členové vedení ODS nezaháleli a aby národu deklarovali svou neochvějnou jednotu, podepsali prohlášení, jehož prostřednictvím vyjádřili podporu premiéru Nečasovi v otázce odvolání ministra Pospíšila. Nepodepsal Přemysl Sobotka.

Mají na to samozřejmě plné právo, o to nic. Dle pana Sobotky ale premiér svým spolustraníkům ani nevysvětlil důvody svého kroku. To na mě působí jako chování KSČ. "Stranu a vládu si přece rozvracet nedáme" hlásali svého času komančové. "ODS a stát řízený naším organizovaným zločinem" si rozvracet nedáme" hlásají tímto činem členové vedení ODS. Mimochodem zde se nachází ono prohlášení i seznam podepsaných osob.

 "My, níže podepsaní ..., respektujeme ústavní právo premiéra navrhovat ministry své vlády a stejně tak je i z vlády odvolat. V tomto kontextu má středeční krok premiéra Petra Nečase naši plnou podporu." píše se v prohlášení. Ano, premiér svůj krok provedl v souladu se zákonem a legálně. Provedl ho ale způsobem, který nemá nic společného s civilizovanou politickou kulturou a ještě lhal do kamery při uvádění oficiálních důvodů. A přesto má plnou podporu členů vedení své strany a to aniž by jim vysvětlil důvody. O čem to svědčí ? Buď ony důvody znali již dávno anebo měli strach nepodepsat. S výjimkou p.Sobotky. O čem to svědčí ? Buď upekli podraz na svého ministerského kolegu a současně (anebo) ve straně nevládnou zrovna demokratické principy řízení strany. A tato strana je hlavní stranou v české vládě. Jak by řekl Ivánek Horník, "To by člověk blil, Milane".

Dokud bude ODS patřit mezi přední politické strany, nikam se nepohneme. Jeden každý další krok jejich členů totiž svědčí o tom, že je to skupina arogantních, amorálních a drzých kriminálníků, kteří by se z policisty neměli bavit jako jejich nadřízení, ale jako jimi trestně stíhaní.

Autor: Jan Netopil | sobota 30.6.2012 19:42 | karma článku: 36,37 | přečteno: 2392x
  • Další články autora

Jan Netopil

Mnichov 1938 vs. Minsk 2015

14.2.2015 v 13:31 | Karma: 20,60

Jan Netopil

Na prahu III.sv.v. ...

5.2.2015 v 19:21 | Karma: 17,44