Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Tak Vám pěkně děkuji pane prezidente, moje rodina je v troskách.

Ano, píšu to Vám pane prezidente Klausi, moje rodina je v rozvalinách díky a jen a pouze díky Vám. Tohle Vám nikdy neodpustím.

Nikdy jste nebyl můj typ. Ostatně jsem vdaná a rozhodně nemám slabost pro samolibé nafoukance. Ale budiž, politiku moc nesleduju, takže byste mi mohl být klidně ukradený, a dnes lituji, že Vás ten pomatený Vondrouš neukradl i s vaší neschopnou ochrankou.
Vánoce byly prima, přestože na blátě, ale protože i můj manžel si včas všechno dokázal zorganizovat, nevysedával o vánocích u počítače, hrál si s klukama a jejich dárky, upíjeli jsme portské a jakmile se na obrazovce objevil nějaký politický xicht, automaticky jsme přepínali kamkoliv, dokonce i na reklamu, než abychom si nechali kazit tak idylickou a vzácnou chvilku vánoční rodinné poezie.
Tušila jsem, že nic není zadarmo.
Dnes jsme měli jet celá rodina na lyže, děti mají ještě prázdniny a tak si Jarda vzal do pátku volno. Jen na chvilku jsem pustila Jardu z dohledu a on v nestřeženém okamžiku otevřel svůj notebook. Věděla jsem, že je zle. Jarda zrudnul, začal modrat, nemohl popadnout dech, pak se vymrštil, popadnul svůj notebook a mrsknul s ním o zeď těšně vedle vánočního stromku. Kluci přiběhli z pokoje, aby viděli svého nepříčetného tatínka, jak lapá po dechu, snaží se sebrat ten rozmlácený notebook, utíká s ním k balkónu a vyhazuje jen na terasu a jako smyslu zbavený řve do zahrady: „ Ježíšku, to je čůrááááák“. Nevěděla jsem, co mám dělat, zůstala jsem stát jak opařená, nemohla jsem zacpat uši oběma klukům najednou a bohužel nebyla jsem schopná klukům jakkoliv zabránit, aby tohle všechno viděli. „Ješíšku, to je narcistickej kokot, že je to do nebe volající!“ Pořád jsem nevěděla, o co jde, jak zkamenělá jsem jen držela kluky za límce, aby se manželovi nepřimotali pod ruku. Syny to evidentně bavilo, byli už přepohádkovaní a jak se zdálo, byli lační jakékoliv akčárny. Jarda se na nás otočil, v pohledu mlhu, pomalu se sesunul do křesla a mnul si obličej.
„Jardo, stalo se něco?“ šeptla jsem a nebyla jsem si vůbec jistá, že se můj manžel nepomátnul. Jarda si stále mnul dlaněmi obličej a už ne tak hlasitě, ale o to zoufaleji upouštěl výbušný plyn ze své hlavy. „doprdele, doprdele, doprdele, to je takovej narcistickej mamrd, že mu není rovno...“
„ Mamí, co je nacistickej mamrd?“ zašeptal Adámek, i jemu bylo jasné, že s tatínkem není něco v pořádku, a že by byla velká chyba, kdyby na sebe tatínka jakkoliv upozornil. „Brácha, to je něco jako fašistickej mamrd asi...“ šepnul starší syn Lukáš “..ale co je to mamrd, to taky nevím, zkusím to vygůglit“
Nezmohla jsem se na nic, než přiložit ukazováček na své strachem rozechvělé rty a odvedla jsem syny za límce do jejich pokoje a poprosila je, ať tam v klidu setrvají.
Stále jsem nevěděla, co se vlastně stalo, měla jsem strach se k Jardovi přiblížit a tak jsem si mlčky sedla do druhého křesla a kontrolovala okolí, který z předmětů by mi mohl přistát na hlavě. Jarda začal dýchat pravidelně a namodralost z jeho obličeje začala ustupovat. Zapnul televizi a mávnutím ovladače mi beze slova pokynul, ať si vyslechnu zprávy. H-Systém, soudce Berka, Union banka. Pochopila jsem. Na hory jsme nejely.
Pane prezidente, proč mi ničíte rodinu. Jarda se nikdy neprojevoval jako cholerik. Znám jeho zásady, vždy je na straně proti bezpráví, ale nikdy se neprojevoval tak násilně a vulgárně. Vždy jsme dětem  vštěpovali, že poctivost a slušnost se vyplácí, že lež má krátké nohy, že pravda vždy zvítězí, že ten, kdo krade, neunikne spravedlivému trestu. Jak mám tohle všechno vysvětlit svým dětem? Každý den se na Vás budou koukat ve třídě, a každý den budou vzpomínat na to, jak tatínek kvůli Vám rozbil notebook o stěnu. Jak mám zabránit dětem, aby o této hrůzostrašné historce ve škole nevyprávěli? Jak budu čelit stížnostem učitelů, až se mé děti rozpovídají o zážitcích z vánoc? Jak mám dětem vysvětlit, že jejich mužská autorita, jejich vzor, ztratil v jedné sekundě své životní ideály, a to jen a pouze kvůli Vám?
Rozbil jste, pane prezidente Klausi, všechny ideály, na kterých stála naše rodina. Rozbil jste pane prezidente Klausi tento stát, protože rodina je základ státu.

Autor: Jana Netolická | čtvrtek 3.1.2013 2:10 | karma článku: 40,92 | přečteno: 4116x
  • Další články autora

Jana Netolická

Jde do Tuhého, taváryšči!

Lež se vrací na svůj předlistopadový piedestal. Beze studu lže již tolik politických a státních činitelů, že se lež stává normativem. Budiž to důkazem tvrzení, že normálnost je určována většinou.

15.4.2016 v 13:12 | Karma: 23,45 | Přečteno: 1184x | Diskuse| Politika

Jana Netolická

Zeman nám ukradl stát

Na krádež musí být zpravidla dva. Bezcharakterní zloděj a hloupý najivka, který se nechá okrást, protože se domnívá, že jemu se nic tak podlého nemůže stát.

13.4.2016 v 14:23 | Karma: 29,77 | Přečteno: 1482x | Diskuse| Politika

Jana Netolická

Nepotřebujeme Chovance, máme Mynáře

Není mi jasné, proč je ještě ve funkci ministr Chovanec. Z ekonomických důvodů by vlastně měl být už dávno pryč.

6.4.2016 v 9:00 | Karma: 26,64 | Přečteno: 1147x | Diskuse| Politika

Jana Netolická

Veřejná žaloba ministra

Žaluji vás, vás, i vás tam vzadu, pane ministře. Svou neschopností necháváte pošlapávat ústavu a úctu k právu.

22.2.2016 v 2:44 | Karma: 15,21 | Přečteno: 1030x | Diskuse| Ostatní

Jana Netolická

Romano z Vily, chci své čtyři hodiny života zpět

Z deníčku blbé blondýny. Můj milý deníčku, vzpomínáš si, jak jsem poprvé v ZOO spatřila paviány? Byla jsem natolik konsternovaná těmi nesympatickými až odpornými opicemi s rudou zadnicí, že přestože jsem se zajikala odporem, nedokázala jsem se odtrhnout od klece. Bylo to asi poprvé v životě, kdy jsem ztratila iluze, že svět je jen krásný, plný kytiček a sluníčka.

11.9.2013 v 20:12 | Karma: 26,60 | Přečteno: 1447x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Na trati z Břeclavi do Přerova srazil vlak člověka, muž na místě zemřel

4. května 2024  14:23

Srážka vlaku s člověkem uzavřela v sobotu od 13:00 trať mezi Nedakonicemi a Moravským Pískem. Muž...

Arabské státy potírají propalestinské demonstrace. Obávají se revoluce

4. května 2024  14:02

Vůdci řady arabských států tvrdě zasahují proti propalestinským demonstrantům, z nichž některé...

Prokremelští motorkáři přijeli na hřbitov do Brna, chtějí až do Berlína

4. května 2024  8:57,  aktualizováno 

Kontroverzní klub motorkářů Noční vlci, který podporuje ruského diktátora Vladimira Putina, se s...

Třetí stupeň poplachu, 13 jednotek hasičů. Na Zlínsku hoří kovošrot

4. května 2024  13:06

V Tlumačově na Zlínsku hoří kovový šrot, na místě zasahuje 13 jednotek hasičů. Vyhlášen byl třetí...

  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1740x
Jsem obyčejná žena toužící po životě v zemi, kde je normální nebát se a nekrást, nikoliv nebát se krást. Jsem matka, která vychovává své děti v duchu poctivých zásad a přitom si není jistá, zda jím tím vlastně neubližuje.

Seznam rubrik