Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Deník blbé blondýny (3)

Letní vzduch prvního prázdninového víkendu se tetelil příslibem nespoutané vášně. Já, můj muž Jarda, na chatě bez dětí a sekačka na trávu Kraken. Těžko se přeci oddávat vášni, když by byla zahrada neposekaná. Nemohla bych se dostatečně uvolnit a připadala bych si jako bordelářka. Navíc když je den teprve v počátku jak zkrátit čekání? No přeci sekáním trávníku.

Jarda popustil trenky a otevřel pivo a kůlnu. Zakřičel: „Vypusťte Krakena!“ a vylomcoval z kůlny sekačku z továrny Diju Jevíčko o váze, podle mého odhadu, 350 kilo. Právě proto jej Jarda pojmenoval Kraken. Zápasit s ním o každé přerostlé stéblo trávy je nadlidský výkon. Takového výkonu je schopen pouze zdatný a zdravý jedinec. Což jsem tentokrát o Jardovi nemohla říct, ale fandila jsem mu do poslední chvíle. 
Jarda, ač odborník na reklamu a počítače, objevil v sobě syndrom Kutila Tima a rád se popere s každým mechanickým problémem. Občas to však bolí.

Na začátku sezóny, když jsme chatu odzimovávali, otevřel poklop sklepa, aby viděl na sifon od sprchového koutu, zda neteče, a pak šel ven pustit vodu. Sprcháč se v tom okamžiku proměnil v kouzelnou vodní fontánku. Když Jarda spatřil vodu tryskat až ven před chatu, rozeběhnul se sprchu zastavit. Není však Ježíš, aby uměl chodit po vodě, natož po chybějícím víku od sklepa. Já od záhonku slyšela jen dutý pád žoku a zlostné směrování „doprdele... doprdele...“ Jarda se vypotácel z chaty a inzeroval, že má oba kotníky v „hajzlu“. Bylo mi to divné, protože toaletu máme za chatou. Na otázku, co se mu stalo, odvětil, že trochu zakopl, ale že to za chvíli přejde. Nepřešlo. Hlavně pravý kotník ne a ne splasknout. Tuším, že tou historkou pobavil celý kolektiv v práci. Nešlo si nevšimnout, že kulhá a bolestí křiví obličej. Proto mu začali v práci říkat John Silver. Já se tuto story samozřejmě dozvěděla jako poslední a zcela náhodou.

Když Jarda toho prvního prázdninového víkendu vypustil Krakena, trochu jsem se bála, že to nebude jen tak, ale držela jsem mu palce. Navíc já v zápasu s Krakenem nemám pražádnou šanci na přežití.
Ohnutá v záhonu poslouchám pravidelný rachot Krakena, když jsem uslyšela dutý pád žoku a „doprdele.. doprdele..“ Jarda se škrábal do stráně, kde původně sekal trávu a dělal maximum pro to, aby mu nevytrysknuly slzy. Nebudu sem vypisovat veškerou jeho bolavou řeč, kterou zakončil tím, že si jde dát pivo a paňáka. Věděla jsem, že jej nesmím rušit, že ho musím nechat s jeho bolestí o samotě, aby se s ní po chlapsku vypořádal. Po půl hodině se objevil Jarda na zápraží a volal na mě: „Matko, stal se zázrak, ten kotník mě přestal bolet, zřejmě jsem si ho předtím vymknul a teď jsem si ho nahodil zpět". Pozvedl pravou nohu a zakroužil nohou v kotníku. „Zázrak! Zázrak!“ volal radostně, postavil se na opravenou nohu a upadl do záhonku pod schodama. Řval ze záhonku: „Kotník je v pohodě, ale myslím, že tentokrát mám v hajzlu koleno“. Myslím, že tuhle historku už v práci nevyprávěl a nechal kolektiv u toho, že jej ještě trápí ten zpropadený kotník.

Měl to být víkend plný vášní, děti na táboře a Kraken mi odrovnal manžela. Jarda do sebe pral jeden ibalgin za druhým a já roztoužená raději vzala v noci sůl a šla likvidovat slimáky. Kdo ví, zda po jednom z těch slizkých parchantů Jarda neuklouznul na té stráni. Namlouvala jsem si, že slimáci byli ti, kdož mi proměnili víkend nespoutané vášně na péči o nemohoucího Jardu upoutaného na lůžko.

Zahrada byla neposekaná, pod strání se válel Kraken kolama vzhůru. Měla jsem sto chutí do něj kopnout, nebo ho odvést na šrot, ale obojí by mě asi děsně bolelo. Proto jsem druhý den nasedla do auta a zamířila do nebližší prodejny se sekačkama. Koupila jsem si krásnou červenou lehkou sekačku a zahradu posekala sama. Nemohu si dovolit, aby takhle Jarda trpěl, to bych musela zlostí chodit se solí po nocích po celém okrese, abych to slimákům řádně osolila. 
Koleno Jardu prý pekelně bolí. Tedy nevím, zda jen nepředstírá, když už zvládnu celou zahradu posekat sama. Nakolik je to s tím Jardovým kolenem vážné, zjistím dnes v noci. Je před námi totiž další víkend plný vášně a zahradu posekám pro sicher sama.

Krásné léto všem.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jana Netolická | pátek 6.7.2012 17:45 | karma článku: 19,62 | přečteno: 1229x
  • Další články autora

Jana Netolická

Jde do Tuhého, taváryšči!

Lež se vrací na svůj předlistopadový piedestal. Beze studu lže již tolik politických a státních činitelů, že se lež stává normativem. Budiž to důkazem tvrzení, že normálnost je určována většinou.

15.4.2016 v 13:12 | Karma: 23,45 | Přečteno: 1184x | Diskuse| Politika

Jana Netolická

Zeman nám ukradl stát

Na krádež musí být zpravidla dva. Bezcharakterní zloděj a hloupý najivka, který se nechá okrást, protože se domnívá, že jemu se nic tak podlého nemůže stát.

13.4.2016 v 14:23 | Karma: 29,77 | Přečteno: 1482x | Diskuse| Politika

Jana Netolická

Nepotřebujeme Chovance, máme Mynáře

Není mi jasné, proč je ještě ve funkci ministr Chovanec. Z ekonomických důvodů by vlastně měl být už dávno pryč.

6.4.2016 v 9:00 | Karma: 26,64 | Přečteno: 1147x | Diskuse| Politika

Jana Netolická

Veřejná žaloba ministra

Žaluji vás, vás, i vás tam vzadu, pane ministře. Svou neschopností necháváte pošlapávat ústavu a úctu k právu.

22.2.2016 v 2:44 | Karma: 15,21 | Přečteno: 1030x | Diskuse| Ostatní

Jana Netolická

Romano z Vily, chci své čtyři hodiny života zpět

Z deníčku blbé blondýny. Můj milý deníčku, vzpomínáš si, jak jsem poprvé v ZOO spatřila paviány? Byla jsem natolik konsternovaná těmi nesympatickými až odpornými opicemi s rudou zadnicí, že přestože jsem se zajikala odporem, nedokázala jsem se odtrhnout od klece. Bylo to asi poprvé v životě, kdy jsem ztratila iluze, že svět je jen krásný, plný kytiček a sluníčka.

11.9.2013 v 20:12 | Karma: 26,60 | Přečteno: 1447x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Přežil jsem rakovinu, jsem spokojený, říká Kajínek. A trvá na obnově procesu

23. května 2024

Premium Nejznámějšímu českému vězni Jiřímu Kajínkovi dnes vyprší sedmiletá podmínka, kterou dostal spolu s...

Blackface! Ne, jen mast na uhry. Škola v Kalifornii vyhodila žáky, teď jim zaplatí

23. května 2024

Premium Mlýn války proti „systémovému rasismu“ a cynismus školy semlel i studenty, kteří se v roce 2014...

Překvapivé oznámení. Volby budou už 4. července, oznámil britský premiér

22. května 2024  19:05,  aktualizováno  20:58

Britský premiér Rishi Sunak oznámil, že parlamentní volby v ostrovní zemi se uskuteční už 4....

Loď při smrtelné srážce na Dunaji řídil Čech. Soud mu zakázal opustit bydliště

22. května 2024  20:13,  aktualizováno  20:32

Kapitán výletní lodi, která v sobotu na Dunaji narazila do motorového člunu, je podle MTI Čech...

  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1659x
Jsem obyčejná žena toužící po životě v zemi, kde je normální nebát se a nekrást, nikoliv nebát se krást. Jsem matka, která vychovává své děti v duchu poctivých zásad a přitom si není jistá, zda jím tím vlastně neubližuje.

Seznam rubrik