Žízeň na dé jedničce

Silničáři by prý mohli na dé jedničce rozvážet pitnou vodu na motorkách. Ministr dopravy totiž nevylučuje, že by se na naší usilovně modernizované a opravované dálnici mohly hlavně před dovolenými vytvářet nějaké ty kolony.  

Nápad je to dobrý, copak o to. Nějaká ta erární voda by se určitě našla. Pořešit by se snad dalo i to, že silničáři nemají vůbec žádné motorky a ani hasiči jim nepomůžou, protože jsou na tom némlich stejně. K čemu by jim taky byly motorky, když na ně nenamotají pořádnou hadici, že ano? Ale jak říkám, i s tím by si na ministerstvu nakonec určitě nějak poradili. Nejsou přece včerejší. No tak by třeba silničáři chodili pěšky nebo jezdili na kolech, případně v souladu s moderními trendy na koloběžkách. To by přece šlo. Jenomže se ukazuje, že celý tento chvályhodný nápad samotného ministra nejspíš skončí na tom, že nejsou ti silničáři. Nebo vy jste snad poslední dobou nějaké viděli?

Tak abych zase nepřeháněl. Takový silničář přece není jako paní Columbová. A teď navíc se bude přes léto modernizovat a opravovat sedm úseků dé jedničky v celkové délce 65 kilometrů. To je jedna třetina. Takže silničáři budou určitě makat jako mravenci, aby bylo hotovo co nejdřív. Možná se taky ptáte, kdy by teda jako vozili tu pitnou vodu? Kdyby teda fakt došlo na nejhorší a náhodou se vytvořila nějaká ta trochu delší kolona. V pracovní době? To asi těžko. Za humanitární pomoc je zaměstnavatel neplatí. V pracovním volnu? Inu, i asfaltér může mít dobrotivé srdce, ale raději bych na to moc nespoléhal. Rozhodně bude lepší, když si každý poveze vlastní zásoby vody a jídla. Pro jistotu asi tak na týden. Možná by stálo za zvážení, zda by neměla policie na všech vjezdech na dé jedničku tuto "povinnou výbavu" kontrolovat a bez ní prostě nikoho dál nepustit.

Kdo  si nechce nechat zkazit toužebně vyhlíženou dovolenou, měl by si přibalit i prášky na uklidnění, krém na opalování, stan, přikrývky, chemickou toaletu, plynový vařič nebo gril, kytaru, nafukovacího krokodýla, badminton, košík na houby, prostě podle svého gusta a platu. A hlavně nezapomenout na dobrou náladu. Vždyť třeba okolo takového Humpolce je bez kecání krásně! 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlastimil Nesrsta | sobota 15.6.2019 13:14 | karma článku: 16,91 | přečteno: 442x
  • Další články autora

Vlastimil Nesrsta

S kýmkoliv, s čímkoliv

20.3.2024 v 11:27 | Karma: 20,28

Vlastimil Nesrsta

Štramanda na háčku

16.3.2024 v 10:05 | Karma: 14,60

Vlastimil Nesrsta

Putinův beran v Praze

3.3.2024 v 9:48 | Karma: 13,32