Zatrolená brčka

Plastová brčka jsou tady kolikrát ještě dlouho poté, co jejich uživatelé už dávno natáhli brka. Takže zcela zaslouženě i jim teď v Evropě zvoní hrana.

Sice to bude trvat ještě dva roky, ale už teď probíhají zatěžkávací zkoušky náhradních variant, brček papírových, těstovinových, bambusových, dřevěných, skleněných či kovových. Jeden by řekl, že to je celkem slušný výběr. Jenomže papírová a těstovinová brčka nic nevydrží a ta ostatní se zase kradou. Na řetěz je ale nedáte a džípíeska v každém brčku by byl drahý špás. Možná nás podle odborníků zachrání biopolymery.

Ovšem není vyloučeno, že stejně jako se muž přežení a pak často zjistí, že se jenom dostal z louže pod okap, že i oficiálně posvěcená náhrada plastových brček bude mít své mouchy. Někteří výživoví poradci proto upozorňují, že prakticky každý člověk je od přírody uzpůsobený k přijímání tekutin bez vychytávky v podobě brčka. Dokonce začaly vycházet i publikace s radami, jak na to. Není třeba se ničeho obávat. Všechny obsahují obrazové instrukce pro ty, co mají problém pochopit psaný text. Důraz je přitom kladen na správný timing a koordinaci pohybů ruky, hlavy a úst, aby nedošlo ke zbytečnému vycmrndání drahocenné tekutiny. Při konzumaci návykové látky se po dosažení dvou promile doporučuje přestat nebo požádat o pomoc okolosedící, případně kolemjdoucí.

Kdo si úplně tak nevěří, že to dá sám bez odborné asistence, může absolvovat víkendový kurs pití bez brčka. V podstatě v každém baru, ale musí počítat s tím, že když vydrží všechny lekce od pátku do neděle, levné to určitě nebude. Na druhou stranu, pochopitelně za předpokladu, že si bude alespoň něco pamatovat, získá nejspíš životní zkušenosti k nezaplacení. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vlastimil Nesrsta | pátek 23.8.2019 9:07 | karma článku: 17,47 | přečteno: 376x
  • Další články autora

Vlastimil Nesrsta

Svatá lež

20.5.2024 v 19:50 | Karma: 16,52

Vlastimil Nesrsta

S kýmkoliv, s čímkoliv

20.3.2024 v 11:27 | Karma: 20,49

Vlastimil Nesrsta

Štramanda na háčku

16.3.2024 v 10:05 | Karma: 14,60

Vlastimil Nesrsta

Putinův beran v Praze

3.3.2024 v 9:48 | Karma: 13,64