Tajný dodatek

Programové prohlášení české vlády má tajný dodatek, který řeší postavení čápa ve veřejném prostoru a jeho využití ve státních symbolech.

Vzhledem k tomu, že čáp i vláda jsou symbolem nového života, štěstí a moudrosti, a rovněž vzhledem k tomu, že dle české pranostiky " Na svatého Řehoře, čáp letí přes moře, žába hubu otevře, ledy plují do moře, šelma sedlák, který neoře" budeme všemi dostupnými prostředky prosazovat postupné vytlačení lva ze státních symbolů a jeho nahrazení čápem.

Ještě předtím však naši kleknou na Českou společnost ornitologickou, která v rozporu s přáním našich voličů zvolila Ptákem roku 2018 sýčka obecného. To je účelovka a provokace. Máme za to, že stejně jako v případě Fotbalisty roku, i Ptákem roku může být ten samý pták několik let po sobě, nejméně po jedno celé volební období. A hlavně nemůžeme připustit, aby se příštím opeřencem roku stal kalous ušatý.

Český lev, neboli stříbrný dvouocasý lev ve skoku se zlatou korunou a zlatou zbrojí, se dnes může líbit jenom korupčníkům a vyžírkům. A ještě ke všemu má dva ocasy! Už jenom jeden odporuje principům genderové vyváženosti. A dva? Ty můžou obdivovat pouze ti, kdo chtějí ojebat stát. Zato čáp reprezentuje nepřítele zla a všech daňových podvodníků. Jeho nespornou výhodou přitom je, že sameček a samička se od sebe nijak výrazně neliší. Čáp je prostě se vším všudy moderní pták, kterého má každý rád. 

Velký státní znak ČR je přeplácaný. Dva lvi, čtyři ocasy a dvě orlice, navíc každá jiná. Z toho občanům úplně přecházejí oči. Jeden čáp na hnízdišti jim bude bohatě stačit. Ocení to i v Bruselu. Čáp je migrant mezi Afrikou a Evropou, který v posledních letech čím dál častěji přezimovává na evropském kontinentu, hlavně ve Španělsku a ve Francii. Čápem ve státním znaku se tak definitivně přihlásíme k současným evropským hodnotám.

Nejvyšším státním vyznamenáním se stane Řád Bílého čápa a česká armáda natrénuje slavnostní pochod zvaný "čapí krok". Veřejnoprávní televizi donutíme odvysílat pětkrát dokola všechny filmy Chaplina a veřejnoprávní rozhlas nahradit u časového znamení dosud používaný přerušovaný tón o frekvenci 1 kHz klapotem čapího zobáku.

A  pak už nikomu nepřijde divné, když se z ČR stane Čapí republika.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlastimil Nesrsta | čtvrtek 24.5.2018 10:51 | karma článku: 14,67 | přečteno: 413x
  • Další články autora

Vlastimil Nesrsta

Už tam nejsem

9.8.2022 v 16:40 | Karma: 22,53

Vlastimil Nesrsta

Chce to systém

9.6.2021 v 20:00 | Karma: 14,06

Vlastimil Nesrsta

Líp nebude

20.11.2020 v 13:53 | Karma: 25,09

Vlastimil Nesrsta

Vymyšlené divadlo?

7.11.2020 v 14:57 | Karma: 24,19

Vlastimil Nesrsta

Chystá se DPH z koronáče

7.10.2020 v 13:40 | Karma: 13,84