Šišli- myšli, kam jsme přišli?

Zapojil jsem se do diskuse pod článkem o nové soše v pražské Bubenči. Raději jsem se měl dívat na fotbal. Dovolil jsem si totiž vyjádřit názor, že za energetickou krizi EU si může primárně EU sama a Rusko toho jenom využívá. 

Nestačil jsem se však divit, jak rychle jsem si naběhl na vidle. V mžiku jsem byl označen za "flastence", který slouží cizím zájmům. Asi nejspíš víte, čím zájmům. Ale pro jistotu, USA a SRN to fakt nejsou. Vždy jsem se považoval za vlastence, tedy za člověka, majícího rád zemi ve které se narodil a žije a není mu lhostejná. Nevím, kde se vzal výraz "flastenec", nijak jsem po tom nepátral. Ale je mi jasné, že ve virtuálním světě, kde si lidé navzájem nevidí do očí, je to jednoduchá cesta, jak znectít někoho s odlišným názorem. Já ji dostal za to, že se mně zrovna moc nelíbí energetická politika EU a jednostranná sázka na OZE, tedy občasné zdroje energie. K tomu ještě dodám, že nehoruji pro komunitní energetiku, která mně tak trochu připomíná čínskou kulturní revoluci s heslem "vysokou pec" do každé vesnice. A taky že se mně nelíbí větrné elektrárny a pole pokrytá solárními panely. Uznávám, že mám možná zastaralé názory, ale proto snad nemusím být tzv. "flastenec"?

A jak jsem tak nad tím přemýšlel, napsala mně jedna moudrá žena něco v tom smyslu, že ten výraz používají ti, co šišlají a neumějí pořádně vyslovit písmeno "v". Já se ale obávám, že to by bylo příliš jednoduché vysvětlení a že ten problém bude mnohem a mnohem hlubší.

Autor: Vlastimil Nesrsta | pondělí 5.12.2022 20:28 | karma článku: 33,65 | přečteno: 796x
  • Další články autora

Vlastimil Nesrsta

S kýmkoliv, s čímkoliv

20.3.2024 v 11:27 | Karma: 20,28

Vlastimil Nesrsta

Štramanda na háčku

16.3.2024 v 10:05 | Karma: 14,60

Vlastimil Nesrsta

Putinův beran v Praze

3.3.2024 v 9:48 | Karma: 13,32