Nepouštějte tatínky na porodní sály

Když byl svět ještě normální, podívala se setřička na porodním sále zkušeně mezi nohy novororozence a pak po hospodském vzkázala, co se vám narodilo.

V posledních letech se nám však rozmohl takový nešvar, který je v příkrém rozporu s právy dítěte a v některých případech může dokonce negativně ovlivnit jeho další psychický rozvoj. Je to přítomnost údajného tatínka na porodním sále.

Nevím, co si pamatujete z vlastního příchodu na svět. Hádám ale, že toho moc nebude, a tak si to stručně připomeňme. Lebedíte si v pohodě v příjemně vyhřáté vodě, cumláte si palec u nohy a nic moc neřešíte. Jsou to v podstatě ty jediné klidné dny v životě.  V tom přijde naprostý šok. Voda je najednou fuč a vás to tlačí hlavou dopředu do nějaké roury, která vede bůhvíkam.

Vyjedete ven a vůbec nikoho tam neznáte!

Tak trošku matku, ale i tu jenom zevnitř.

Porodníka neřešme, ten je v práci, stejně jako sestry. Ale pak je tam chlápek, co se tváří jako jeliman a chce se s vámi mermomocí muckat.  A je mu přitom úplně jedno, že vy si potřebujete po namáhavé cestě trochu odpočinout, v klidu se umýt a srovnat si myšlenky.

Mezi základní práva dítěte by rozhodně mělo patřit právo nebýt ihned po porodu obtěžován a osaháván někým, u koho navíc vůbec není jisté, že bude jeho jediným tatínkem v životě. Můžete samozřejmě namítnout, že novorozenec toho moc nevidí a nemá z toho všeho rozum. Neřekl bych. Ten křik z jeho hrdla svědčí spíše o opaku. 

A v neposlední řadě by se nemělo zapomínat ani na to, že takový výjev na porodním sále a neodbytná vzpomínka na něj může úplně klidně u citlivějšího jedince způsobit celkovou nebo případně selektivní erektilní dysfunkci. Naše babičky moc dobře věděly, proč v jistém okamžiku vyhodily chlapa alespoň za dveře, s tím že přece nemusí za každou cenu vidět úplně všechno.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vlastimil Nesrsta | úterý 18.9.2018 13:08 | karma článku: 35,45 | přečteno: 2167x
  • Další články autora

Vlastimil Nesrsta

Svatá lež

20.5.2024 v 19:50 | Karma: 16,53

Vlastimil Nesrsta

S kýmkoliv, s čímkoliv

20.3.2024 v 11:27 | Karma: 20,49

Vlastimil Nesrsta

Štramanda na háčku

16.3.2024 v 10:05 | Karma: 14,60

Vlastimil Nesrsta

Putinův beran v Praze

3.3.2024 v 9:48 | Karma: 13,64