Milión zrnek pro špačky

Začalo to vcelku nenápadně. Zásahová jednotka venkovské policie v jedné obci Středočeského kraje zatkla muže, který na návsi v pravé poledne a všem na očích tloukl špačky.

Při kontrole na místě se zjistilo, že muž byl pod vlivem návykových látek. Konkrétně pěti piv a stejného počtu zelených. A protože je okurková sezóna a není do čeho píchnout, vzbudila tato zpráva, která by jinak nikoho nezaujala, zájem editorů TV stanic a ti poslali na místo své reportéry, aby se pokusili zjistit nějaké pikantní podrobnosti.

Mluvčí venkovské policie byla právě na seně a tak se hlavním zdrojem informací stala vdova Květa Vostrá, která má okna strategicky proti hospodě a díky tomu dokonalý přehled o pitném režimu minimálně půlky obce. "To je dost, že toho ochlastu konečně zabásli", prohlásila na kameru a dodala: "vždyť on tady tloukl špačky za bílýho dne imrvére, i když sem na něj řvala ať toho nechá, že tudy choděj děti. To potvrdila učitelka místní mateřské školky Antonie Milá, která se reportérům svěřila, že když dětem na jejich zvídavý dotaz odpověděla, že ten pán tluče špačky, půlka z nich se usedavě rozplakala a nebyla k utišení.

To by bylo, aby se takový skandál nestal předmětem zájmu na sociálních sítích. Jenomže ne každý to úplně správně pochopil a tak jedna herečka, která hraje v poslední době skoro ve všem, si v průběhu filmového festivalu v Karlových Varech po třetí číši Moet Chandon povzdechla, co že jsme to za hroznou zemi, když tady lidi v pravé poledne zmlátí na ulici Láďu Špačka, který se jim jenom snaží vysvětlit, že by se měli chovat slušně. Její stejně popletená kolegyně zase sepsala petici, požadující od organizátorů festivalu, aby okamžitě zrušili smlouvy s vinaři, kteří plaší špačky střelbou. Příště prý budou umělci raději pít za své. Jinak vždy klidný, usměvavý a za všech okolností galantně vystupující šéf festivalu se pak údajně ve svém pánském klubu, zahalen oblaky dýmu, nechal slyšet: "Bože, to je ale slepice".

Na ochranu špačků vystoupila také řada neziskových organizací s iniciativou "Milión zrnek pro špačky", které mohou lidé posílat do budky před úřadem vlády. To už se tomu musela začít věnovat i Česká televize v diskusním pořadu OVM. Přizvaný odborník prohlásil, že se jedná o mnohem hlubší společenský problém, protože lidé nejenom že tlučou špačky, ale oni také chytají lelky, nosí sovy do Atén, sýčkují a v poslední době si i dokonce sedají k vránám. Odbornice na genderovou problematiku ho vyzvala, ať se laskavě drží tématu. Podle ní spočívá jádro pudlice v tom, že si všichni myslí, že biti jsou samečkové špačků, když ve skutečnosti trpí, ostatně jako vždycky,  hlavně samičky. Když byla vyzvána, aby genderově správně upravila výraz "tlouct špačky", získala debata takový spád, že se v ní přestal orientovat i sám VM.

Pozadu nechce zůstat ani naše studující mládež, která vycítila šanci zbavit se vedle povinné maturity z matematiky také další noční můry. Od začátku školního roku budou proto každý čtvrtek místo vyučování probíhat demonstrace, dokud ze školních jídelen definitivně nezmizí španělský ptáček.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlastimil Nesrsta | úterý 16.7.2019 8:19 | karma článku: 21,36 | přečteno: 487x
  • Další články autora

Vlastimil Nesrsta

S kýmkoliv, s čímkoliv

20.3.2024 v 11:27 | Karma: 20,28

Vlastimil Nesrsta

Štramanda na háčku

16.3.2024 v 10:05 | Karma: 14,60

Vlastimil Nesrsta

Putinův beran v Praze

3.3.2024 v 9:48 | Karma: 13,32