Mezigenderová komunikace ve zkratce

Matka příroda nakonfigurovala muže tak, že buď jakžtakž funguje centrální procesor nebo periferní jednotka. Obojí dohromady je prakticky vyloučené. Je to, jak dobře víme, velmi pragmatické řešení v zájmu přežití lidstva.

Ženy to mají jinak. Jednak nemají onu periferní jednotku, jednak mají mozkové hemisféry mnohem lépe prosíťované. Díky tomu si nejen pamatují úplně všechno(!), ale mají výhodu i v tom, že si i v intimních situacích dokáží udržet jistý nadhled a schopnost lehce a smysluplně konverzovat.

V případech, kdy se muž ve stavu v mnoha směrech blízkém mozkové mrtvici sotva zmůže na stručný pokyn typu "votoč se", žena bez výraznějšího omezení tvoří celé věty a klade otázky. Například "Už jsi to řekl doma manželce? nebo "Viď, že se ti taky líbí ta kabelka od Fujtona?" případně se větou "Řekni, jak moc mě miluješ" dožaduje potvrzení, že muže nezajímá jenom sex, ale také její duše. Někdy, když už vztah má nějakou tu prokazatelnou historii, dojde i na suchá oznámení ve stylu "Jo, abych nezapomněla, na víkend přijede maminka".

S rozvojem moderních komunikačních prostředků se však začíná ukazovat i stinná stránka této ženské schopnosti. Nejsou totiž žádnou výjimkou případy, kdy dotyčná cítí takovou potřebu být stále online, že mobil nebo tablet nepustí z ruky ani přitom. Projíždí sociální sítě, chatuje s kamarádkama, posílá esemesky nebo dokonce selfíčkuje. Nedávno se stalo, že jedna taková zůstala klečet na posteli ještě hodinu potom, co za jejím milým zaklaply dveře. Strašně nastydla a dostala zápal plic. A toho chudáka teď stíhají za ublížení na zdraví z nedbalosti.

Gentleman by proto měl, i ve vlastním zájmu, v případě, že si není stoprocentně jistý, co se po jeho odchodu odehrává, poslat nejpozději do 15 minut zprávu na mobil. Nemusí to být nic dlouhého, stačí některá z běžně používaných zkratek. Doporučuje se třeba "AFK". Pro ty, co nejsou v této oblasti tak úplně doma, je to zkratka "Away From Keyboard", ve volném překladu "Nejsem tu".

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlastimil Nesrsta | čtvrtek 18.10.2018 9:02 | karma článku: 31,64 | přečteno: 2195x
  • Další články autora

Vlastimil Nesrsta

S kýmkoliv, s čímkoliv

20.3.2024 v 11:27 | Karma: 20,28

Vlastimil Nesrsta

Štramanda na háčku

16.3.2024 v 10:05 | Karma: 14,60

Vlastimil Nesrsta

Putinův beran v Praze

3.3.2024 v 9:48 | Karma: 13,32