Marťani v Čechách

Byla to z jejich strany naprosto logická volba. Marťanům stačilo jen chvíli se dívat z oběžné dráhy kolem Země a bylo jim jasné, že nejlépe se ztratí mezi Čechama.

Svou volbu projednali s řídícím střediskem na Marsu a to jim, po krátké poradě expertů, dalo souhlas. Ovšem doporučilo nepřistávat v Chánově, chtějí-li svůj stroj ještě někdy vidět. Vybrali si proto nevysokou homoli ve středních Čechách, nedaleko poměrně hustě obydlené osady. Podruhé v dějinách tak na této homoli skončila klopotná cesta poutníků.

Po přistání se řídící středisko zeptalo, co vidí? Že by to mělo být hlavně mléko a strdí. Odpověděli, že mléko nikde, zato všude kolem pivo, rum a zelená, a pokud jde o včely, tak ty vypadají dost rozzuřeně, že jim lítá v rajónu někdo cizí. 

Pak řešili, co na sebe. Zástupkyně módní policie na Marsu jednoznačně doporučila outdoorový styl. Když chtějí naprosto dokonale splynout s Čechama, musí vypadat jako že jdou s baťohem do hor nebo v žabkách na pláž. Vhodnou variantou jsou taky krátké kalhoty, nejlépe od pyžama, a k nim sandály s ponožkama. Tak se totiž dají udržet nohy v čistotě i týden bez mytí.

Před odchodem z homole vydal marťanský náčelník přísný zákaz zdravení. "Nejsme někde v Bavorsku nebo v Rakousku", zdůraznil, "takže ať vás ani nenapadne pozdravit, když někoho potkáte. Tady v Čechách se to už dlouho nenosí. Taky byste mohli dostat přes hubu. Raději zírejte na mobil, jako že ho vidíte poprvé v životě. A nezapomeňte, že sraz všech exotů je pozítří v poledne pod ocasem!"

Autor: Vlastimil Nesrsta | čtvrtek 31.5.2018 9:53 | karma článku: 10,65 | přečteno: 311x
  • Další články autora

Vlastimil Nesrsta

S kýmkoliv, s čímkoliv

20.3.2024 v 11:27 | Karma: 20,28

Vlastimil Nesrsta

Štramanda na háčku

16.3.2024 v 10:05 | Karma: 14,60

Vlastimil Nesrsta

Putinův beran v Praze

3.3.2024 v 9:48 | Karma: 13,32