Ideální je to dvakrát denně

V Česku proběhl výzkum s cílem zjistit, jak často se lidé milují během týdne. Výsledky ukázaly, že drtivá většina populace žije v digitálním světě nul a jedniček.

Experti jsou přitom přesvědčeni, že pro zdravou osobu v reprodukčním věku je to ideální dvakrát denně, ráno a večer. Takoví se najdou, ale dost často se u nich ranní partner neshoduje s tím večerním. A to, přiznejme si, není pěkné. Oko by se dalo přimhouřit snad jen v případě příbuzenské shody, kdy například večer supluje za manželku její vlastní sestra. 

Nevěrníky jsou většinou muži. V dnešní době se na tom podepisuje i neustálé bažení po adrenalínu, byť je "bokovka" obvykle logisticky i finačně náročnější, než domácí pohoda. Výzkum ukázal, že s tím, jak klesá kvalita nových bytů, hlavně pokud jde o zvukovou izolaci, roste počet mužů, kteří právě kvůli adrenalínu vykonávají soulož na sousedce a poslouchají přes zeď, jak manželka připravuje večeři a učí se s dětmi do školy. 

Ale zpátky k optimální frekvenci. Na ranním milování experti oceňují, že si člověk zcela přirozeným způsobem protáhne bederní páteř, uvolní kyčle a zpevní střed těla. Samozřejmě, že fantazii se meze nekladou, takže lze protáhnout a posílit i jiné tělesné partie. Zároveň se zvýší krevní tlak a hladina dopaminu, který mimo jiné stimuluje srdce a reguluje tok informací v mozku Do těla se vyplavují oxytocin, serotonin a endorfíny, které dokážou zahnat i bolest hlavy. Tělo zvyšuje produkci bílých krvinek, takže není potřeba vitamínových doplňků. A na závěr následuje mohutná exploze vasopresinu, hormonu podporujícího párové chování.

Po závěrečném polibku jsme plně připraveni vyrazit do zaměstnání a podávat špičkové výkony. Mužům se jako nejlepší dopravní prostředek doporučuje kolo s příjemně tvrdým sedlem pro dokonalou postkoitální masáž prostaty. U žen se jeví být zajímavou variantou koloběžka, která prý, kromě jiného, pomáhá tvarovat pozadí.

Večerní milování zase zklidní mozek, otupí smysly, uvolní svaly, zažene bolest, zimu, horko a vzpomínky na pracovní den i na retardovaného šéfa a připraví tělo na blahodárný spánek. K příjemnému usínání může přispět i vědomí, že během předchozí půlhodinové aerobní činnosti jste spálili cca 100 kalorií. To vše samozřejmě za předpokladu, že už jste doma a nečeká vás ještě náročný přesun.

Pokud vás to zaujalo, můžete si vzít dvě milování za den třeba jako jedno z novoročních předsevzetí. PF 2019!

Autor: Vlastimil Nesrsta | čtvrtek 20.12.2018 8:59 | karma článku: 21,47 | přečteno: 771x
  • Další články autora

Vlastimil Nesrsta

S kýmkoliv, s čímkoliv

20.3.2024 v 11:27 | Karma: 20,28

Vlastimil Nesrsta

Štramanda na háčku

16.3.2024 v 10:05 | Karma: 14,60

Vlastimil Nesrsta

Putinův beran v Praze

3.3.2024 v 9:48 | Karma: 13,32