Homofobní kabel

Genderově vyspělou republiku nevybudujeme bez každodenní poctivé práce. Je občanskou povinností nás všech důsledně upozorňovat na přetrvávající nešvary a žádat jejich odstranění. Jako teď já.

Šel jsem koupit koaxiální kabel k televizi. Prodavač mě trpělivě vyslechl a zeptal se, jestli chci kabel "samec - samice" nebo "samec - samec". S tím, že první je do antény a druhý do satelitu. Vzal jsem ten do antény a cestou domů si uvědomil, že takový výběr je vlastně skandálně homofobní.

Vzhledem k mé orientaci nemám samozřejmě s kabelem "samec - samice" vůbec žádný problém. Navíc, stejně jako naprostá většina hetero postižených, jsem i navzdory každoroční Prague Pride stále velmi tolerantní, a tak by mně nevadil ani kabel "samec - samec", natož kdybych potřeboval připojit satelit. Ale co když si přijdou koupit kabel dva hoši. V případě satelitu by asi byli v pohodě, ale v případě antény? To by se už nemuseli cítit zrovna komfortně. A dvě zamilované holky? Raději si nepředstavovat, protože koaxiální kabel "samice - samice" prostě v nabídce není.

Ale to ještě nic není, protože dnes máme více než šedesát sociálních pohlaví neboli genderů. Trváním na současné homofobní nabídce koaxiálních kabelů tak jenom prodlužujeme diskriminaci těch, jejichž sociální identita není úplně v souladu s tím, co mají mezi nohama. Ale i oni se chtějí v prodejnách elektra cítit autenticky, přirozeně a svobodně si vybrat podle svého gusta. To bychom měli respektovat.

Je mi jasné, že aby výrobci spotřební elektroniky vyšli vstříc úplně všem, museli by se regulérně zbláznit. Mám proto mnohem jednodušší řešení, které by bylo možné aplikovat prakticky okamžitě. Prostě prodávat koaxiální kabely bez těch zatracených konektorů. Aby si každý mohl strčit co chce, jak chce a kam chce.

Autor: Vlastimil Nesrsta | středa 10.10.2018 8:54 | karma článku: 33,58 | přečteno: 1134x
  • Další články autora

Vlastimil Nesrsta

S kýmkoliv, s čímkoliv

20.3.2024 v 11:27 | Karma: 20,28

Vlastimil Nesrsta

Štramanda na háčku

16.3.2024 v 10:05 | Karma: 14,60

Vlastimil Nesrsta

Putinův beran v Praze

3.3.2024 v 9:48 | Karma: 13,32