Chce to systém

Pokrok se nedá zastavit. Takže není otázkou jestli, ale kdy i k nám dorazí Mee Too v plné parádě. A podle toho, že už tady běhají aktivistky obviňující naši společnost z "rape culture", nemusí to trvat moc dlouho.

Měli bychom se proto odpovědně připravit. Nenechme se uchlácholit tvrzením, že instalatéra Františka Vodičky z Mokré se to netýká. Vůle voličů je totiž nevyzpytatelná. Co když ho zčistajasna zvolí starostou, potom poslancem a nakonec si ho nějaký intelektuální tryskáč vytáhne do své vlády jako ministra? A on pak hrůzou oka nezahmouří při vzpomínce na vesnické tancovačky. Taky by se nám mohlo časem stát, že nikdo nebude chtít ministrovat a že se ze všech, kteří jenom trochu vyšplhají po společenském žebříčku, stanou těžcí neurotici.

Nestrkejme proto hlavy do písku, jsme v tom všichni stejně. Zachránit nás může leda celkové přenastavení té "inkriminované" sféry. Nejlepší by bylo skoncovat s dosavadní praxí, kdy vše probíhá nahodile až přímo chaoticky,  v naprosté většině případů per huba bez řádné dokumentace, a navíc mnohdy bohapustě bez hlubší citové vazby, která by mohla zabránit různým excesům. Prostě je třeba tomu dát systém a jasný řád.

Ideální by bylo, kdyby minimálně v každé spádové obci vzniklo zařízení, říkejme mu třeba Národní kopulační centrum (NKC), kde by lidé mohli rozvíjet své aktivity bez obav z budoucnosti. Všichni aktéři by podepisovali informovaný souhlas a vlastnímu výkonu by byli přítomni laičtí přísedící. Ti by nejenom dohlíželi na zásady fair play, ale rovněž by ručili za to, že vše bude uhlíkově neutrální, v souladu s pricipy trvale udržitelného rozvoje a genderově korektní, tedy že každý chvilku tahá pilku. Pak by bylo i jedno, jestli se mají nebo nemají rádi. Samozřejmostí by byl písemný záznam, podobně jako na poradách. Za zvážení stojí i pořízení obrazového záznamu. Když to jde na STK, proč by to nemohlo jit i v NKC.

Soulože tzv. na divoko by jednoduše byly postaveny mimo zákon a jejich účastníci vystaveni veřejnému lynči na sociálních sítích. Pro výstrahu. Naše historie, i ta celkem nedávná, ukazuje, že se můžeme spolehnout na dostatečný počet uvědomnělých spoluobčanů, kteří by nezákonné jednání promtně oznámili dozorujícímu orgánu. Asi bychom tak ztratili kousek svobody, ale když to neuděláme, bude v tom pořád strašný hokej!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vlastimil Nesrsta | středa 9.6.2021 20:00 | karma článku: 14,06 | přečteno: 399x
  • Další články autora

Vlastimil Nesrsta

Svatá lež

20.5.2024 v 19:50 | Karma: 16,52

Vlastimil Nesrsta

S kýmkoliv, s čímkoliv

20.3.2024 v 11:27 | Karma: 20,49

Vlastimil Nesrsta

Štramanda na háčku

16.3.2024 v 10:05 | Karma: 14,60

Vlastimil Nesrsta

Putinův beran v Praze

3.3.2024 v 9:48 | Karma: 13,64