Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rozhněvaný nástupce

28. 6. 2009 20:02
Kazdy krom zelenych vi,

ze jadro je jedina mozna efektivni a ekologicka cesta. Zaroven nechapu onu honbu za snizovanim CO2-ona snad existuje studie, ktera by potvrzovala to, ze tenhle plyn ma vyraznejsi vliv na globalni oteplovani? Navic kdyz je lidstvem produkovany jen v malem zlomku?

0 0
možnosti

K-D

28. 6. 2009 20:13
Re: Kazdy krom zelenych a ČSSD

Co říkáte tomuto citátu?

"Rozhodně si nechceme nechat tuto příležitost ujít – oranžová kniha k udržitelnému rozvoji již byla veřejnosti představena. Dosavadní reakce jsou povzbudivé, dokonce ze strany členů SZ sklízíme pochvalu."

T napsal Peržílek, stínový ministr ŽP na tomto blogu.

0 0
možnosti

Pytlík

28. 6. 2009 20:13
Re: Kazdy krom zelenych vi,

Každá víra potřebuje, krom svého mesiáše, i svého satana. Zelení ho našli v CO2.

(dost by mě zajímalo, kolik CO2, ve srovnání s lidskkou produkcí, vychrlí výbuch jediné sopky...)

0 0
možnosti

Rozhněvaný nástupce

28. 6. 2009 20:30
Re: Kazdy krom zelenych vi,

Copak jen sopky. Takove oceany-to je nepritel cislo jedna. Ty co toho sajrajtu vyprodukuji!:-)

0 0
možnosti

MiroTR

28. 6. 2009 21:38
Re: Kazdy krom zelenych vi,

No, pořádný výbuch jedné sopky až 15% toho, co vyprodukuje člověk. Pokud započítáte všechny (i podmořské) vulkány, dostanete se na několikanásobek produkce lidstva. Sopky chlí plyny stále, nejen při explozi.

0 0
možnosti

Nejedlý

28. 6. 2009 20:27
Re: Kazdy krom zelenych vi,

Nechtěl bych problematiku klimatických změn zlehčovat, ale momentálně je i v nejvyšších politických fórech EU zcela bezvýhrad přijímána teze, že za vše co je na zeměkouli špatného může naprosto bezpochyb CO2. Tj. je-li horko, zima, sucho, mokro, tornádo, dlouhé bezvětří, odtávání ledovců na jednom místě zeměkolule a přibývání ledovců na jiném místě zeměkoule atd. atd. Diskuze zastánců/odpůrců už se, bohužel, přesunuly do ostře politické, osobní a prestižní roviny, a to nejenom v ČR (viz např. spojování Klause s klimaskepticismem v ČR). Takže racionálního přístupu se asi hodně dlouho nedočkáme.

0 0
možnosti

kraken

29. 6. 2009 1:06
Re: Kazdy krom zelenych vi,

to je presne cesta do pekla - ciste nabozenstvi, postavene na demagogii a minimech faktu. Kdyz pominu, ze CO2 pousti clovek v mensim mnozstvi, nez priroda a ze dle mereni v geologicky slysluplenjsich usecich (tj. zadne desitky let) ukazalo, ze ho bylo i 10x vic nez ted, tak nejhorsi sklenikovy plyn je vodni para. A za tu muze zcela bezvyhrad priroda a oceany.

Tyhle hradky s CO2 jsou bud totalni tupost, nebo snaha o zaminku k redukci  liddstva (viz,  konspiracni teorie) a nebo pro nekoho veleuspesny kseft. Mozna me nenapadly jeste nejake moznosti, ale ja vsazim na kombinaci 1+3.

0 0
možnosti

crom

29. 6. 2009 10:22
Re: Kazdy krom zelenych vi,

O tuposti se dá mluvit tak maximálně u užitečných zelených idiotů, jinak je to sakra dobře promyšlená komerce, která nám všem tahá peníze z kapes. Někdy o tom ani nevíme, někdy se stačí podívat na fakturu za energii...

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3028x
Autor je absolvent ČVUT, fakulty elektrotechnické, specializace jaderné elektrárny. Od ukončení studií v r. 1988 pracuje ve společnosti ČEZ a.s., jaderná elektrárna Temelín - v současné době jako manažer útvaru technika, Výstavba jaderných elektráren. Profesně se zabývá elektroenergetikou, zvláště jadernou energetikou. Ačkoliv je technicky vzdělán, zajímá se rovněž o historickou religionistiku (z pohledu ateisty) a cizí jazyky (angličtina, němčina, ruština, francouzština).