Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Bravo Pane soudce

Rozsudek, který mě naplňuje optimismem. Perfektní práce Pana soudce. Úmyslně píšu pana soudce z velkým P.

Nezávidění hodná práce, se kterou se musel vypořádat soudce Šott mě naplnila optimismem, že snad ještě u nás existují soudci, kteří nejenže naplní literu zákona, ale také duch zákona. Rozmotání případu, ve kterém lhali skoro všichni, nebyl vůbec jednoduchý úkol.

Již od počátku bylo zřejmé lidem, jež dokáží analyzovat to, co se kolem nich děje do hloubky, že kauza VV byl pokus etablovaných stran ODS a TOP 09, tak trochu přepsat volební výsledek a upravit ho k obrazu svému. Jako vedlejší efekt se počítalo s oslabením vlivu pana Bárty, jež prostřednictvím VV chtěl asi opravdu realizovat své podnikatelské aktivity. Ne, že by tyto aktivity neprováděli členové již etablovaných stran. To rozhodně ne! Ale více kohoutů na jednom smetišti je vždy špatně a pan Bárta jim do toho nezapadal.

Proto pan Tlučhoř, jak je v ODS dobrým zvykem, se snažil rozštěpit poslanecký klub VV a část poslanců přetáhnout na svojí stranu. Toto by nebylo poprvé. Pohanka a Melčák nebyli jediní. A mohou se dušovat všechny špičky ODS paní Němcovou počínajíc a panem Drobilem končíc, že to tak není. A nebylo ani nutné přetahovat celý klub VV. Stačilo pár jedinců, aby se dosáhlo většiny ve sněmovně.

Jelikož pan Bárta na to přišel a poslance stmelil, muselo se vymyslet něco jiného.

Požádat o půjčku naivního Bártu a prezentovat to jako úplatek. Jak řekla Kočí. I tak by se to dalo mediálně prezentovat.

Proto jsem nadšen z brilantního uvažování soudce, který se tou snůškou lží, polopravd a intrik propracoval až k podstatě věci. Znovu musím říci. Pane soudce, bravo.

To, že se propracoval až k podstatě věci, mu umožnilo naprosto excelentně odůvodnit rozsudek.

I přes to, že Škárka s Kočí lhali, vypovídali tendenčně a dokonce upravovali důkazy, Pan soudce toto rozklíčoval a ve svém odůvodnění i pojmenoval. Lhali jste a spáchali jste podvod.

Přes to, že výpovědi svědků Kočí a Škárky, byly nevěrohodné a nepoužitelné, dokázal prokázat Bártovi, že uplácel, byť on to tak necítil. I nabídka poslancům na dorovnání platu za něco se dá považovat za úplatek. Je to sice na hraně ale budiž. Pan soudce má právo vykládat zákon. Nelze všechno lidské konání vtělit do paragrafů. Proto je tak důležité, aby soudce byl schopný kauzu naprosto precizně rozklíčovat a v duchu zákona použít literu zákona a trestat.

Vím, že mnoho právníků bude tvrdit, že neměl právo uložit vedlejší trest zákazu činnosti. Jsem naprosto přesvědčen, že po tom, jak se seznámil s činy obžalovaných, musel naprosto jednoznačně dospět k názoru, že obžalovaní jsou pro společnost natolik nebezpeční svým podlým jednáním, že je nutné jim zakázat působit ve veřejných funkcích. Právě proto, aby se jim znovu nepovedlo obelhat voliče a potom se schovat za nějakou imunitu.

Musím se zmínit ještě o něčem. O reakcích různých politiků. Vážení čtenáři nejvíce mě zaujala reakce politika, o němž jsem přesvědčen, že je též zločinec, pouze se mu to zatím neprokázalo.

Mluvit o třídním soudnictví je už za hranou vkusu a nejspíše i zákona. Tvrdit, že byl odsouzen oznamovatel úplatku, je lež. Odsouzen byl podvodník, který vykonstruoval úplatek s cílem podvést a získat peníze i jiné výhody a bylo mu to nade vší pochybnost dokázáno. Dalo by se říci, že se usvědčil sám, když chtěl podvést i soudce. To už je přímé osočení soudce, který se své práce zhostil na výbornou. A tomu votroubkovi přeji, aby ho soudil tentýž soudce, až se podaří jej usvědčit z nekalostí, které páchal. Vzhledem k tomu s jakými mafiány se stýkal a stýká doufám, že to nebude dlouho trvat.

V jednom článku jsem psal o svých zkušenostech z cest Evropou. Také o tom, že ve Velké Británii mají soudci často na svém domě velkou ceduli, aby každý věděl, že zde sídlí jeho excelence soudce. U nás se soudci z různých důvodů schovávají. Pane Šotte. Vy, pokud takto soudíte i jiné kauzy, máte plné právo na onu velikou ceduli na svém obydlí. Čest Vaší práci.

Autor: Vítězslav Nedbalý | pátek 13.4.2012 18:50 | karma článku: 26,18 | přečteno: 1202x
  • Další články autora

Vítězslav Nedbalý

Kolaborace v přímém přenosu

Jedu do Moskvy uctít vojáky, kteří padli ve 2. světové válce. To byla slova prezidenta Zemana před jeho odjezdem .

10.5.2015 v 15:28 | Karma: 29,00 | Přečteno: 1303x | Diskuse| Ostatní

Vítězslav Nedbalý

Kalousku jsi velký lhář

V záplavě blogů, reagujících na současné dění v ČSSD si dovolím upozornit na jinou skutečnost. Tou je lhaní pana Kalouska.

31.10.2013 v 14:22 | Karma: 32,47 | Přečteno: 3107x | Diskuse| Politika

Vítězslav Nedbalý

Rozpusťte sněmovnu !!!

Pokud jste takoví demokraté, jak hlásáte na vše strany, tak vás vyzývám, ROZPUSŤTE SNĚMOVNU !Pane Schwarnzerbergu.Máte pravdu, když říkáte, že i NSDAP v roce 1933 a KSČ v roce 1948 nastoupili k moci a neporušili při tom ústavu. Umožnili jim to ale nekompetentní politici, kteří ani nepochopili, která bije. Vy s Kalouskem, Drábkem,Nečasem a PANI ́Peak, jste původci toho marasmu, který zde panuje.Zeman jen využívá vaší neschopnosti se demokraticky domluvit na rozpuštění sněmovny, jelikož zločincům nelze dát možnost dál vládnout.

16.7.2013 v 13:53 | Karma: 29,32 | Přečteno: 901x | Diskuse| Politika

Vítězslav Nedbalý

Demokracie podle Nečase a jeho ptákostrany

V říjnu minulého roku jsem napsal blog "Plíživý nástup totality". Nyní musím napsat, že tento nástup už není plíživý, ale díky konání zločinců ve vládě a parlamentu se mohutně zrychlil a nyní jde o samotnou podstatu demokracie. Zneužívání tajných služeb, korumpování poslanců a obecně lidí, jež mají z titulu své funkce vliv, jako jsou soudci, státní zástupci, policisté nebo vysocí státní úředníci, pod vládou "rozpočtově zodpovědné a protikorupční vlády", dosáhla obludné míry. Toho nyní zneužívá Zeman k demontáži demokracie.

15.7.2013 v 0:06 | Karma: 38,21 | Přečteno: 1662x | Diskuse| Politika

Vítězslav Nedbalý

Tak se nám Klausovi vybarvili

Václav Pružinskij-Klaus nechce na Hradě cizince. Dcera komunistického zločince Šalgoviče nechce, ač sama cizinka, aby se na Hradě mluvilo cizí řečí.Václav Klaus ml.se vysmívá panu Schwarzenbergovi,jak spívá hymnu. Zajímalo by mně, jak jí spívá on s tou křivou hubou.

19.1.2013 v 1:46 | Karma: 30,16 | Přečteno: 1724x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:52

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Sadiq Khan: první muslim jako starosta Londýna a první, kdo jím je už potřetí

4. května 2024  17:46,  aktualizováno  20:43

Starostou Londýna byl znovuzvolen labourista Sadiq Khan. Mandát obhájil potřetí v řadě, což se...

U nás cyklostezky, v Polsku dálnice. Využít dotace EU jsme vždy nezvládli, říká expert

4. května 2024

Premium Od vstupu Česka do Evropské unie uplynulo 1. května 20 let. Jak tu dobu zhodnotit? Podle politologa...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2314x
Nemám legální ani nelegální titul.Jsem obyčejný člověk.