Za Babiše bylo líp … co to znamená?

Na čem stojí sebevědomé tvrzení bývalého premiéra, který tak sebevědomě posuzuje své vládnutí, aniž by se obtěžoval s argumentací? K dokonalosti se váže číslo 7, tak tedy 7× za Babiše.

Za Babiše … jsme měli největší úmrtnost za posledních 100 let. A byli jsme premianty v Evropě i ve světě.

Za Babiše … Česko nedokázalo modernizovat armádu, ačkoli to slibovalo. Přitom penězi rozhodně nešetřilo.

Za Babiše … úřady nezlepšily ani o píď svou efektivitu, naopak. Státní správa nabrala navíc přes 10% lidí, aniž by bylo vidět jakékoli zlepšení. Zkrácení lhůt, efektivnější práce, odbourávání byrokracie obecně – v ničem žádné zlepšení.

Za Babiše … jsme rozhazovali peníze, ze kterých teď máme inflaci. Když se roky rozhazují peníze, které nejsou kryty rostoucí produkcí a produktivitou, jedinou logickou reakcí ekonomiky je inflace – Za Babiše jsme si vytvořili základ současných problémů.

Za Babiše … jsme neudělali vůbec nic pro samostatnost naší energetiky. Zatímco západní země v čele s Německem masivně investují do obnovitelných zdrojů, česká vláda za Babiše se předháněla v argumentaci, proč to v Česku nejde. S jedinou výjimkou – biopaliva od Agrofertu zaplňují více a více českých polí řepkou. V důsledku neschopnosti jsme s obnovitelnými zdroji mezi nejhoršími v Evropě; např. Estonsko jich má 2× více.

Za Babiše … v Česku nezačala jediná velká investice do high-tech. Pokračuje zaostávání za Evropou, protože vláda moderní technologie do Česka dostávat neumí. Nedokáže ani využít evropských peněz, které na jsou. Ty přitom byly celou dobu mimořádně mizerně spravovány (jak nedávno potvrdil NKÚ). Vrcholem modernizace v Česku tak stává linka na výrobu chleba Penamu z Agrofertu, na které není inovativní, natož high-tech nic; přesto byl projekt schválen v kategorii výzkum, i když v něm žádný výzkum nebyl.

Za Babiše … jsme nedokázali nikomu pomoci. Jenom jsme mnohomluvně vysvětlovali, že žádným uprchlíkům rozhodně nepomůžeme. V důsledku toho je teď naše společnost nepřipravená. Obrovskou vůli a ochotu lidí nedoprovází koordinovaná podpora od schopných státních struktur, která vlády dlouhodobě nebyly schopny vytvořit, protože problémy u sousedů jenom odsouvaly.

Za Babiše bylo líp … ANO. Proto ostatně na billboardech s tímto sdělením figurují právě lidé z této strany.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Štěpán Nadrchal | pátek 13.5.2022 9:23 | karma článku: 25,57 | přečteno: 712x