Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Prince jste milé dámy vyhubily již na střední

Asi každá žena a to ne jen ta hroutící se právě k zemi, či honící rozfoukané listy papírů své seminární práce po náměstí velkém jak fotbalové hřiště, zatoužila po princi. Po tom něžném, inteligentním, ohleduplném a bájném stvoření, které se zjeví jakoby odnikud a rázem je všude kolem. Jeho vůně, jeho úsměv, jeho pevná náruč a jeho hřejivá slova, která ji ujistí, že od teď již bude vše v pořádku. Stvoření, se kterým bude od této chvíle život pohádkou... alespoň na chvíli... na malou chvíli.

A bum, najednou je zde krutá realita. Všude kam oko dohlédne, je jen hromada nevycválaných, namyšlených a nabručených hrubiánů. Kde jsou ti Romeové, D'Artagnanové čí Belmondové?

Pravda je taková, že padli v prvopočátcích mužsko-ženských bitev. Většinou padli ihned po té, co vkročili na svá první bojiště. Padli ženskou rukou, záludně a ze zálohy. A ti co nepadli ihned, byli zahubeni v několika málo následujících letech.

Proč tak krutá slova? Téměř každý kluk, vyrůstá v jakési utopii příběhů Karla Maye, Juliuse Vernea či komixových hrdinů, kde je vždy nutné bránit čest a slávu žen, dobro nakonec vítězí nad zlem, klaďas porazí padoucha a každá křivda je po zásluze potrestána. Těmito příběhy je živen již od útlého dětství a z nich je živ téměř do smrti. Právě proto se o mužích říká, že jsou to blázni či snílci. To právě proto můžeme ne jednoho otce potkat na filmech o Pánovi prstenů, Spidermanovi, Startreku či Hvězdných válkách, jak se výborně baví. To právě proto vyrážejí sami nebo se svými dětmi na exotické dovolené, na bláznivé výlety do nebezpečných hor, ledových plání či jen do místních hlubokých lesů. Jedná se o poslední křečovité záchvěvy touhy na vlastní kůži zažít alespoň část dobrodružství, která znali z příběhů z dětství.

Na rozdíl od mužů, kteří nikdy nepřestávají snít, ženy zhruba do 12 let vyhojdají své panenky a pak už nic. Pak začíná bitva o nejlepší kámošku, o nejhezčího kluka na škole, o to, která má hezčí šaty, účes či šminky a romantika je ta tam. Perou se s krutou realitou vzájemné nevraživosti, vrženy do hrubého světa mnohem dříve než chudáci muži. Ti ve svých 12 letech stále ještě loví bobříky po lesích a o nějakých vzájemných bitvách ještě zdaleka není ani vidu ani slechu.

Když pak obě skupiny povyrostou o pár let a vstoupí do světa vzájemného poznávání, začíná ona masakristická princořež.

Zasněný mladý princ přichází za krásnou princeznou, ale ta je již světem pěkně protřelá. Většinou s jednou možná dvěma vážnými známostmi za sebou a možná jednou právě probíhající, pokud možno s týpkem pravděpodobně o 4 roky starším. S pevně zakotveným pátečním a sobotním programem - diskotéky s kámoškama, kam chodí lovit borce, cucat něco ostřejšího, vyhulovat a domů se nechat zavézt kámošem co jezdí taxíkem. Uf taková konkurence. Zkuste takové slečně donést kytici růží, kleknout před ní a zvolat: „Julie ó Julie! Na křídlech lásky jsem zeď přeletěl, i nejvyšší zeď na lásku je krátká!“.

A v dozvucích jejího zvonivého smíchu se po chodníku kutálí první setnutá hlava nebohého snílka.

Další ránu pak dostávají ti, kteří se dostanou o kousek dál. Snílek už má přítelkyni a snaží se z ní vykřesat trochu té romantiky.
On: „Miláčku, chceš vidět ztemnělé nebe protkané stříbrem hvězd?  Krajinu zalitou měsíčním svitem, kde laně chodí trávu pást a vodu z tůně pít?
Ona: „Ano!“
On: „Je to na horách, vezmeme stan, spacáky...“
Ona: „Cože? A je tam záchod? Kde se tam osprchuju? Co můj oblíbený seriál? Co tam budeme proboha dělat až do neděle? Kdo bude vařit? Co budeme jíst? ...“

A pod neustávající palbou podobných otázek se po chodníku kutálí druhá setnutá hlava nebohého snílka.

Útoky na ně ale neustávají. On jí do práce donese kytici. Ona ji jednou zapomene v práci. Podruhé mu vyčte, že se s tím bude muset tahat domů, proč s tím nepočkal až na doma. No, a když ji napotřetí donese domů, musí jí podat vázu, napustit jí do ní vodu a nakonec jí ji i umístit někam na stůl. Na počtvrté uslyší výtku ve stylu „Zase tulipány?“.

A kutálí se třetí hlava.


Poslední zbytky zdecimovaných a značně prořídlých řad romantiků, princů a gentlemanů, kteří přežili úspěšně všechny vyjmenované, a jim podobné útoky na svou víru dorazí poslední kapka. Sex.
On: „Pojď miláčku, budeme se milovat celou noc až do rána. Až se pod námi zem zachvěje!“
Ona: „Úuuufff, dneska ne. Bolí mě hlava. Ty se zase tváříš kysele. Tak teda jo, ale ať je to fakt rychle, potřebuju dneska ještě něco dodělat.“

A prásk i ten nejzarytější gentleman se kácí k zemi.


No a asi tak v této době, po všem tom vraždění princů, procitá první princezna. Celou dobu zakletá ve své skořápce se právě probrala a zjistila, že jí v životě něco chybí. Kde jsou ti praví chlapi, co nosí ženám květiny, co s nimi promilují noci až do rána, co jim slibují večery plné hvězd? Kde jsou ti gentlemani, kteří vstanou, když žena přichází ke stolu, přisunou jí židli, pomohou jí do kabátu. Kde sakra jsou?

V té chvíli…v té chvíli milé dámy, jsou již všichni vyhubeni. Zůstalo pár podivínů, ve vlajících baloňácích, věčně bez peněz, kteří jsou gentlemany pouze do chvíle, než vám nadzdvihnou sukni a pak pár (opravdu mizivé až zanedbatelné množství) skutečných gentlemanů, kteří jakýmsi zázrakem veškerou tuto řež přežili, ale kteří jsou již bohužel zadaní.

V touze po romantice a gentlemanství tedy nakonec nezbývá než se obrátit na tu generaci mužů, která svůj boj teprve začala, na tu právě bojující. Tam jsou volné zdroje, skupinky princů odrážející záludné útoky kruté reality. Hurá na středoškoláky. Zachraňte je. Poučte své dcery, poučte mladé dívky ve svém okolí. Pokud se vám to podaří, za 20 let možná budou chodit po světě i 40 letí princové. Tato generace je však, zdá se, již zcela ztracena.






Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Mydlář | středa 24.6.2009 0:40 | karma článku: 33,51 | přečteno: 3707x
  • Další články autora

Martin Mydlář

Označ si svého Kremlebota

Při pročítání dnešnich komentárů pod články týkajících se války mezi ukrajinou a ruskem jsem objevil neuvěřitelné mnozžství Kremlebotských příspěvků. Tedy těch, které za peníze napsali placení posluhovači Putina.

10.5.2014 v 3:10 | Karma: 13,50 | Přečteno: 540x | Diskuse| Ostatní

Martin Mydlář

Několik vět o Šumavě

Hned na úvod, ať je jasno, uvedu pár faktů. Zaprvé žiju na Severní Moravě. Zadruhé jsem proti zásahům člověka na území parku a nejlépe i mimo něj. První deklaraci jsem uvedl proto, aby se do mne mohli vášniví diskutéři okamžitě pustit a měli jasno. No jo, co se Moravák stará o Šumavu... Druhou pak proto, aby nebylo pochyb, na čí straně stojím.

26.7.2011 v 0:12 | Karma: 21,37 | Přečteno: 1432x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Martin Mydlář

mých nejmilejších 9mm

Musím se přiznat k jedné neodolatelné vášni. Přiznávám, že jej miluji, je to můj mazlík. Každému kdo si jej koupí, je ihned jasné, že získal neocenitelného přítele a pomocníka. Dlouho jsem po něm toužil, dalo by se říci, že v podstatě od dětství. Mami mami, kup mi toho kolťáka, je nádherný, prosím...

20.7.2011 v 0:15 | Karma: 7,19 | Přečteno: 1302x | Diskuse| Společnost

Martin Mydlář

Proč mám rád svobodný software a vše kolem něj

K napsání dnešního příspěvku mne navedl článek sepsaný v přesně opačném duchu, na který jsem v rámci internetu narazil zcela náhodou, při vyhledávání úplně jiného tématu.

21.9.2010 v 23:20 | Karma: 16,49 | Přečteno: 1089x | Diskuse| Věda

Martin Mydlář

Temně zelené duny

Thriller plný exotických vůní, neproniknutelných tropických pralesů a nelítostných predátorů.

19.10.2009 v 0:10 | Karma: 4,97 | Přečteno: 951x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Černý kašel polevil. Nově nakažených ubylo o pětinu

6. května 2024  15:01

V České republice za týden přibylo 1266 případů onemocnění černým kašlem, je to o 338 případů méně...

Nevlastní vnučka viní seniora z osahávání. Chtějí jen peníze, brání se souzený

6. května 2024  14:32

Jednaosmdesátiletý senior z Táborska stanul na lavici obžalovaných za pohlavní zneužívání nezletilé...

Novým premiérem Skotska bude veterán Swinney, všichni soupeři odstoupili

6. května 2024  14:22

Novým lídrem Skotské národní strany je politický veterán John Swinney, který už stranu vedl před...

Putin je vrah, vítal protest motorkáře u hrobů sovětských vojáků v Praze

6. května 2024,  aktualizováno  14:18

Motorkáři z Night MC Europe, odnože ruského motorkářského klubu Noční vlci, přijeli na pražské...

  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1541x
Autor neví co by o sobě napsal. Tedy obrázek o něm si udělejte sami z jeho blogu. Tam jeho kladné i záporné vlastnosti a mnoho dalšího jistě vyplyne napovrch.

O věku:

Věkem jsem přesáhnul hranici 30 ale ještě nedosáhl hranice 40.

O rodinných poměrech:

Jsem šťastně ženatý s jedním malým, ale milým závazkem :-).