Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

DrJelcin

2. 11. 2009 20:58
Kdyby jen k zenam...

Ziju v Saudske Arabii uz par let a za tu dobu jsem z idealu o islamu vystrizlivel dokonale. Pravdou je, ze v SA se jedna o wahabizmus, coz je jedna z radikalnich forem islamu. Denne tu jsem svedkem toho, jak se Saudove chovaji nejen ke svym zenam, ale hlavne k jejich sluzkam a pracovni sile obecne. Pracovni silou lze nazvat obcany Bangladese, Indie, Pakistanu aj., pracujici temer jen za stravu a pristresek. Pracovni sila tu je vnimana temer jako v dobach otrokarstvi. Neni vyjimkou byti a jine tyrani. Otresnych clanku v novinach napsanych sluzkami jsou spousty. V Cechach je bezne se k pracovni sile chovat jako k cloveku, v SA nikoli. Stejne se v SA zachazi i se zviraty. V ZOO v Jeddah umrelo nekolik desitek zvirat kvuli sporu o lukrativni pozemky, na kterych ZOO stoji. O otevrene muslimske podpore fasismu pisu prispevky casto. Islam neni to tajemne z Pohadek tisice a jedne noci. Prestanme snit.

0 0
možnosti
L

leloup

9. 10. 2009 8:24
Realita našeho světa

Díky za Váš článek, jako realistickou odpověď na pokroucený pohled na svět, který nám nabízí pí.PD. Můj názor je na Neviditelném Psu -Turbany a Evropa. Váš příběh není „měkký“, mně osobně při něm běhal mráz po zádech. Žil jsem v jejich zemích dost dlouho na to, aby to pro mě byla tvrdá realita. Se svobodou jedince nelze kšeftovat pod rouškou jakékoliv ideje. Nemám strach z jejich víry, ale z netolerantnosti a násilí, které plodí. Že plánovitě potlačuje a ponižuje polovinu lidských bytostí. A hlavně vím, že jsou přiliš jednoduše ovladatelní, jménem své jediné „pravdy“. Lidé, jako je PD nebo L.Jelínek  (mešita,Brno) a tisíce jiných, zmanipulovaných a naivních jedinců si myslí, že se s nimi lze dohodnout po dobrém. Nelze! Každá idea a filosofie dovedená do krajnosti, začíná zotročovat své zastánce a stává se nebezpečím pro ostatni. Žil jsem dlouho pod jednou diktaturou u nás, abych neměl strach z té další, náboženské a podstatně horší. Včerejší výbuch v Kbl, slušně zatřásl mou kanceláří.

0 0
možnosti
B

blogatorka

8. 10. 2009 22:50
karma

R^

0 0
možnosti
VH

Můj názor:

8. 10. 2009 21:24
Postřeh z dovolené:

Před několika lety jsme v horkém letním dnu jezdili s manželkou a dalšími manželskými páry po Lednici,  Na parkovišti u zámku stál ON - pán a kousek za ním ona s hloučkem jejich dětí. Všiml jsem si - těch očí v tom černém zahalení si prostě všimnete i na větší vzdálenost - že nás nenápadně pozoruje.

Zajímalo by mne, co si tak asi myslela, když se na nás dívala, jak nasedáme na kola. Všichni se spolu dobře bavíme, všichni máme na sobě oblečené cyklistické kraťasy a dresy a bez rozdílu pohlaví společně odjíždíme zase dál sportovat ....  Něco takového se my, nevěřící psi, asi těžko dozvíme.

0 0
možnosti
M

Makka

20. 10. 2009 0:38
Re: Postřeh z dovolené:

Co si tak pani asi myslela, vi jenom Buh. Ale pokusim se na to podivat svyma ocima, nejspis si rikala, proc vase pani se obleka do neceho tak strasneho, nevkusneho a zahanbujiciho jako sortky a upnuty cyklisticky dres, jak si to vlastne na sebe muze dat i chlap. Copak uz lidi uplne ztratili styd a soudnost?

0 0
možnosti
W

Wendolene

8. 10. 2009 18:29
0 0
možnosti
VK

kossacek

8. 10. 2009 13:09
Islám = nesvoboda

Opravdu zoufalá diskuse. Jak vůbec někdo může srovnávat systém, kde je vše založeno na svobodě, dobrovolnosti a vzájemné rovnosti se všemi nedostatky a úskalími co k němu patří se systémem, ve kterém je jedna strana právem i společností označena jako nadřazená a druhá podřazená? Trošku se proberte!! Pro naprosto pasivní ženu, která o sobě nechce rozhodovat je asi islám ideálním zřízením, ale pro kohokoliv komu něco říká svoboda a úcta k druhým je to špína...která nás bohužel zanedlouho ovládne..Rv

0 0
možnosti
VF

vlasec

8. 10. 2009 14:36
Re: Islám = nesvoboda

Tady nesrovnáváme systémy, ale lidi. Paradoxně i v systému založeném na rovnosti se může chlap cítit nadřazený a v systému, kde je žena podřízena muži, může muž ženu milovat a nezneužívat své dominantní role.

0 0
možnosti
VF

vlasec

8. 10. 2009 12:40
Srovnání opačných extrémů

Myslím, že je tady pořád problém, že se srovnávají opačné extrémy. Citlivý a pokorný muslim, pečující o svou ženu, s hulvátským čechem, který mlátí svou ženu; tyran s alláhem na jazyku a ďáblem v srdci s čechem, který i plenky vypere ...

Takhle se závěru dobrat nikdy nedá. Prostě si ukážeme strašáky a idoly a máme buďto hlavu v oblacích nebo vztek. Paní Diartová hledá idoly, vy strašáky.

0 0
možnosti
MIN

maagoor22

8. 10. 2009 11:09
Otázka mo milovnice mohamedánů

Chápu, že pro chlapa může být islám přitažlivý, když pominu to, že si nemuže dát vepřoknedlozelo a zapít to pivkem (sice korán zakazuje jen víno....) ale jinak jsou pro něj samé výhody, mnohoženství, zrušit sňatek může kdykoli, manželku může mlátit, a za to všechno na něj ještě čeká v ráji 100 pannen....... ale co sakra je na islámu přitažlivé pro ženy (pravda obřezaný dick vypadá větší ale...)??????? ........... co čeká v ráji na muslimky?????  přijdou vůbec do ráje nebo jim jen Bůh vrátí panenctví a budou jednou ze 100??? ;-)

0 0
možnosti
MIN

maagoor22

8. 10. 2009 10:55
víte proč muslimové nejí vepřové???

;-) protože by to byl kanibalizmus

0 0
možnosti
RJ

molok

7. 10. 2009 15:04
Tak Vám nevím

našel jsem si zmíněný rozhovor protimuslimské aktivistky http://www.spike.com/video/wafa-sultan/2802564 ale pokud někde není nějaká jiná verze,tak v této verzi ona mluví docela rozumně, ikdyž zní minimálně intonací také poněkud fanaticky, jenže jejím oponentům není poskytnut žádný prostor, prakticky neřeknou nic nebo jsou hned vystřihnutí, takže bych zrovna tento rozhovor nepovažoval za důkaz ničeho. První pán začíná nějakou poměrně seriózní oponenturu, ale je hned ukončen bez dokončení myšlenky, druhý pán (zřejmě zmíněný duchovní) je útočnější ale opět má prostor asi 10s, tj. 5min ona 20s oponenti ... opravdu bych z tohoto monologu nevyvozoval nic, žádnou delší verzi jsem nikde nenašel ...

0 0
možnosti
RJ

molok

7. 10. 2009 15:08
Re: Tak Vám nevím

a pokud máme podobné ať už záměrně setříhané "dialogy" považovat za důkaz toho, že naše civilazace je lepší, pak na tom také nemusíme být nejlépe ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 263
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2517x
Filosof, historik, arabista, publicista a pozorovatel současného světa, na který zírá většinou z Paříže, kde žije.

Seznam rubrik