Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IH

misaviki

7. 10. 2009 12:43
Krásné

Krásný článek. Já jsem za naše české kluky vděčná - čůrání do umyvadla přežiju a ponožky z podlahy se taky nějak před praním posbírají :-) pro mě je důležitější, že když půjdu na s kamarádkou na pivko, nebudu za to zbičovaná a můžu svému muži vynadat.  Dávat za příklad českým mužům araby - ta žena musela upadnout na hlavu a pořádně se bacit nebo vidí z arabského světa hlavně to pozlátko, což je nejpravděpodobnější. Jako cizince se jí určitě snaží předvést v nejlepším světě (to každý). Byla bych docela zvědavá, jak by dopadla, kdyby si nějakého toh Ibrahíma vzala a žila s ním typickým životem muslimek, zdali by si na naše české chlapi nevzpoměla. Myslím, že jí utekl chlap tak zanevřela na všechny Čechy.

0 0
možnosti
M

Makka

20. 10. 2009 0:45
Re: Krásné

Draha, Misaviki.

Sama jsem muslimka, manzel je take muslimem nearabskeho puvodu, kazdy den dekuji Bohu, ze jsem potkala v zivote nekoho jako je on a opravdu po ceskem klukovi ani nevzdechnu. Manzel nema potrebu chodit s kamarady na pivo, a tu potrebu nemam ani ja, v tomhle nevidim ani smysl zivota ani nijake stesti a svobodu. Stejne tak se da vest velice bohaty spolecensky zivot mimo tato zarizeni, a to v pohodli domova.

0 0
možnosti
TJB

To je bomba

7. 10. 2009 10:23
vztahy nutno udržovat, ne vyžadovat

problém je podle mě v tom, že morálně slabí jedinci prostě nechápou, že "objekty stojící na sociologických vztazích" :-) se musí udržovat prostředky dynamickými a ne statickými.

Tj., že nemůžu jít cestou represe, zavírat politické odpůrce (komunismus), mlátit nebo zahalovat ženu (rodina), hrát si ve své firmě na monopolistu (podnikání).

Místo toho musím mít svobodné volby a pluralitu, aby mi žena neutekla tak se snažit ji zaujmout a ve firmě - hledat pořád inovace.

No a další přklad morální slabosti která podle mě na Araby padne jak ulitá - slušnost si takový jedinec zásadně vyloží jako slabost.

Souhlasím s autorem, jsou to ubožáci.

0 0
možnosti
IH

misaviki

7. 10. 2009 12:44
Re: vztahy nutno udržovat, ne vyžadovat

No jo, ale inovovat, chovat se slušně, snažit se místo mlácení zaujmout ženu - to je všechno strašně složité! Proč by si neudělali život jednoduchým když to jde :-)

0 0
možnosti
JN

honzajaka

6. 10. 2009 21:10
to

by mě zajímalo, proč ta bloggerka nenechá pod svým článkem diskusi, jestli mluvíme tady o té pani.

0 0
možnosti
JN

Jannynov

6. 10. 2009 21:33
Re: to

je možné, že má dáma zrovna "vztah" s muslimem a cítí potřebu miláčka obhajovat

až "vztah" s muslimem skončí a ona si uvědomí jak jí jen využíval, přejde potřeba.....

0 0
možnosti
JN

fix

6. 10. 2009 13:35
Děkuji

za článek. Ta sůva mi pije krev už dlouho, pokud jí vyhovuje burka, abája, župan nebo děrované punčocháče, ať v nich chodí, ale ať nepáchá tu příšernou propagandu - mladé slečny lehce podlehnou kouzlu dvorného muslima a když se proberou do reality, bývá většinou pozdě. Nedávno letěl jistý lékař, majitel prominentní oční kliniky, do Egypta pro dceru. Musel ji za  nemalých finančních výdajů (taxi Káhira - ospalá díra v poušti a zpět) doslova unést, protože sama by se pryč ze země (ani z městečka) nikdy nedostala.

0 0
možnosti
M

maxas

6. 10. 2009 0:34
Pane kolego ,

diví se že od té muslimské hlásné trouby Diártové něco čtete. Umanutost a prolhanost, inu opravdový muslim(ka). Anglický superagent Kim Philby, který na Blízkém východě působil prohlásil "nemám arabský svět rád, kombinace tuposti a arogance je mi protivná".

V době mých studií bylo na pražkém Strahově jistě několik set arabských "studentů"(opravdu studovalo jen několik), a musím potvrdit, že zdaleka nejlepší bylo se jim vyhnout, neboť konflikt byl vždy na spadnutí, stačilo jediné slovo, nebo i nechtěné gesto. Vyjádření pana Philbyho bych doplnil o jedno slovo agresivita. 

0 0
možnosti
K

koprivajeleciva

5. 10. 2009 2:09
Pekny clanek

Vzdyt pan Muller se zminil, ze puvodni myslenku prevzal  z francouzskeho originalu, to preci nic nemeni na tom, ze clanek je hezky podany a jeste upozornil  paralelou na  ceske pomylene obdivovatelky muslimu.

Karma...R^

0 0
možnosti
W

wrangler

4. 10. 2009 7:14
Divím se,

proč se ještě BIS nezačala S. Dirtovou zabývat. Bylo by to namístě.RvRvRv

0 0
možnosti
V

Vikina

3. 10. 2009 23:53
Pane Müllere,

pokud bych měl srovnat oba články, pak žel, je Diartice o tři kola před Vámi, píše jaksi víc k věci. Tohle je dost slabota, vyjma posledních dvou odstavců. To už je mnohem lepší článek Jak se stát rasistou (či tak nějak), popisující způsoby jednání Arabů v Londýně. To je totiž přesný popis skutečné mentality Arabů. V Anglii ovšem platí, na rozdíl od tohoto státu, zákony a dodržují se. Takže tam se s nimi moc nemalují.

0 0
možnosti
W

Wendolene

4. 10. 2009 8:12
Re: Pane Müllere,

Ten clanek neni primo jeho, je to prelozeny clanek z Le Monde. Navic bych vam prala delsi pobyt v Anglii,abyste videl, jak skvele jejich system "funguje" a jak se tam dodrzuji zakony.

0 0
možnosti
AJ

astrudina

3. 10. 2009 23:02
Pozor, paní SD má seznamku pro arabské muže

Ona je vlastizrádkyně a napomáhá legálnímu pronikání ortodoxních i jiných muslimů na naše źemí - sňatkem. 8-oProto tolik vychvaluje svoje zboží a proto chlácholí české ženy, aby se nebály Arabů; proto tolik vychvaluje jeich přednosti.

A karmu jí sem naklikala muslimská společnost v ČR, hoši dostali určitě mailem úkol podobně jako to dělají partajníci, když jejich lídr napíše do blogu nějaký blábol.

Fuj!;-€;-O

0 0
možnosti
M

maxas

6. 10. 2009 1:10
Re: Pozor, paní SD má seznamku pro arabské muže

Taky mě to tak nějak přišlo. Hezký!!R^R^

0 0
možnosti
T

terezav

3. 10. 2009 21:31
Arab versus Čech

Dobrý den, přečetla jsem Váš článek. Jsem si jistá tím, že vím o jaké blogerce se zmiňujete. Její články čtu v železnou pravidelností (téma Islámských zemí mne velice zajímá). Je pravda, že né vždy se s jejími názory ztotožňuji. Pochopila jsem však, že tato blogerka se pohybuje zejména v Perském zálivu, kde je situace evidentně trošku jiná, než v chudém Maroku. Byla jsem v Perském zálivu a musím zéž tvrdit, že chování místních mužů k ženám (v pozitivním směru) se diametrálně liší od čechů. Nehladě na to, jak jsou tamní ženy zabezpečeny. Co můžu čekat od většiny českých mužů? Poniživání, neustálé komentáře, že oni jsou nejlepší, minimální pomoc v domácnosti i přesto, že žena pracuje tak, jako oni. Jsou výjimky, stejně tak jako se v islámských zemích objevují výjimky, kdy ženu bijí atd. Nehledě na to, že ani u nás domácí násilí není žádnou výjimkou. Řada Muslimů jsou slušní lidé, kteří žijí velice spořádaným životem, na rozdíl od západní civilizace velice cudným.

0 0
možnosti
W

Wendolene

3. 10. 2009 21:49
Re: Arab versus Čech

Dokud nezijete primo ve stredu muslimu, nikdy neproniknete do "jejich" chovani a mysleni. Jako turistka neodhadnete mnoho. Muslimove jsou velmi pokrytecti, domaci nasili je bezne, vzdyt je schvalne Koranem. Cesi se obcas dopousteji nasili, ale je to trestne, neni to schvaleno zadnym zakonem. Co lze cekat od vetsiny ceskych muzu? Zalezi na tom, v jake spolecnosti se pohybujete. Autorka SD je uhonena,osamela,  prepracovana a zapskla zenska, ktera utika do sveta islamu a idealizuje si ho. Muslimky jsou nucene byt ve zlate kleci, ty bohate jsou na tom lepe nez ty chude, ale nemeni to nic na skutecnosti, ze je to klec. Zena v domacnosti nekde na Zapade neni otrokem v kleci, neni nucena plnit manzelske povinnosti, kdyz nechce, neni nucena jit ven jen s muzskym doprovodem, muze ridit auto a chodit si, kam uzna za vhodne.  Autorka SD vidi jen svou stranu mince, navic i v jejich clancich je sousta protireceni si. Asi neumite cist, kdyz to nevnimate.

0 0
možnosti