Zbude ještě něco pro další pijavice?

  Těžko Anežko, řekla by moje nebožka babička. I když by ani nevěděla o čem je řeč.  Leckomu normálnímu to totiž mozek nebere co se děje kolem nás. Současný stav našeho státu  a jeho ekonomické situace čím dál více graduje. Ke škodě všech občanů bohužel ne k lepšímu

Média jako je tisk,rozhlas a  televize se předhánějí a předkládají nám všemožné kauzy, trháky a zaručeně nejdůležitější zprávy. Přitom ty velké průšvihy zůstanou utajeny a ani se o nich nemluví.To až potom, kdy už je pozdě.Skoro všechno je rozkradeno, podvodně zprivatizováno ,vytunelováno apod. Občas se ještě objeví nějaká  ta „pijavice“, ale už toho na vysávání moc nezbývá.

Jak je vůbec možné, že donedávna vše fungovalo? No bylo kde brát. Všemožné přerozdělování hromádek v rozpočtu, prodeje „přebytečného“ majetku.A spadla klec. Vše je rozebráno a už prostě není .Proto jsou skoro   všichni politici včetně prezidenta v tomto za jedno  a utvrzují nás ,že jiná možnost ani cesta není. Musíme prý všichni šetřit. Oni však ne! O sobě nemluví.Nebo jsem to nikdy nepostřehl? Přitom tam by  měli v první řadě začít. Ale kdo s tím co udělá. Sami sobě těžko.

Zdravotnictví krvácí, doktoři odcházejí z nemocnic,  nejsou peníze.VZP vyplatí lékařům za jejich výkony o x peněz méně. Jo jo,  šetřit se musí.Pak se ale dovídáme, že devět zaměstnanců dostalo vyplaceno 59 milionů  za nějaké nefunkční zdravotní knížky.Ani pobočky nemají náklady  nikterak malé. Přitom jsem měl vždy za to, že zdravotní pojištění si platíme v prvé ředě na zdraví. Platím mnoho let dost peněz. Pravdou je,raději jsem to ani nepočítal. Blížím se ale  k věku, kdy už budu i nějaké to ošetření potřebovat.Ale třeba  budu mít smůlu. Pokud si nepřiplatím. A když ne na co?

Další věcí co mě děsí je důchodová reforma.

Mám jako mnoho lidí penzijní pojištění.Mám ho od samého počátku a díky tomu,že mě  přispívá zaměstnavatel a já si zvýšil příspěvky mohl bych  mít něco  našetřeno. Nešetřím ale  na důchod. Rád bych si ještě trošku užil nyní,když to jde. Ne potom. Nehledě na to,že se toho důchodu třeba ani nedočkám.

A proto bych byl velmi nerad,aby se i tady, za nějakou  pochybnou  reformou našla nějaká pijavice, která by mé úspory vysála!Tak jako to bylo s kampeličkou,bankou.

Rád bych si totiž užil toho,po čem prostě toužím.Dřív,než bude pozdě.

Začínám mít totiž velké obavy….…

 

Autor: Petr Mrštík | čtvrtek 9.12.2010 16:25 | karma článku: 23,79 | přečteno: 1346x
  • Další články autora

Petr Mrštík

Dobrá rada drahá

27.5.2014 v 18:15 | Karma: 8,06

Petr Mrštík

Šetřit, ale s mírou!

30.4.2014 v 13:30 | Karma: 14,51

Petr Mrštík

Fotbal to je hra?

13.9.2013 v 13:55 | Karma: 6,21

Petr Mrštík

Holubí invaze

23.7.2013 v 8:00 | Karma: 4,97