Rezignovat a nečinně přihlížet?

        Pokud bude i nadále pokračovat totální destrukce naší země, tak jako doposud, budiž s námi ámen. Zatím si to nikdo nepřipouští,  ale vládnoucí garnitura si s námi občany  dělá opravdu co chce.

Sama rozhazuje horem dolem, a není nic jednoduššího nastavit zákony tak, aby občané všechno zaplatili.

    Po roce 1989 měli všichni na paškále komunisty. Ano, komunismus není ideál. Ale když se tak ohlédneme zpátky na ekonomiku, tak není zas tolik záporných bodů. Zadlužení bylo minimální. Ba naopak  my měli mnoho pohledávek ve světě. Fungujících továrny a podniky, prosperující zemědělství zajišťovali chod hospodářství, práci pro mnoho lidí. Vše fungovalo ku prospěchu většiny v tomhle státě. Beru samozřejmě hospodářství a ekonomiku, ne politické zřízení  Ačkoliv vláda jedné strany  skončila, je nahrazována jinými, možná horšími. To vídáme dnes a denně.

   Ano máme sice demokracii. Otázka ale jakou a zda jsme si to takhle představovali.

   O smyslu hesla vítězství lásky a pravdy nad lží a nenávistí, se lze pouze domýšlet, protože v našich podmínkách nikdy platit nebude.

    Veškeré podniky byly prodány v privatizaci za pár korun. Z několika odvážných se rázem stali milionáři, vážení podnikatelé, všeho schopní politici. O propojení těchto vazeb lze jen spekulovat, ale jsou všeobecně známým tajemstvím. Vlastně stačilo hodně málo. Nebát se vzít obrovské úvěry a mít informace. Co na tom, že se miliony z úvěrů nezaplatily. Jen špatný podnikatelský záměr. Nic víc. Některé banky díky tomu zkrachovaly a byli na tom biti jen a jen drobní střadatelé, kteří věřili a chtěli poctivě šetřit.

     Prosperující podniky vlastní zahraniční firmy a  tvrdě vydělávají. My z toho nemáme zase nic. Až vyčerpají veškeré úlevy, buď se stěhují, nebo jen tak podnik zavřou. Případů bylo už dost.

     V současné době už není co rozkrádat, z čeho pumpovat, lepit rozpočty a především platy nenasytných politiků, vládních úředníků,  jejich luxusně přeplácených odborných poradců. Ministerstvo školství budiž příkladem.

      Dotace EU je rošáda s obrovskými finančními toky, které bohužel většinou nejdou tam kam by měly, nebo ne v takové výši, která je potřebná. Naopak politici, kteří v tom umějí chodit, dokáží zatahat za správné nitky  zařídí dotace i do soukromých projektů či firem.

          Nezaměstnanost, korupce, zadlužení státu, zákony k ničemu ...

Tohle přeci není normální .Ani morální!

Autor: Petr Mrštík | neděle 23.10.2011 14:30 | karma článku: 25,00 | přečteno: 1121x
  • Další články autora

Petr Mrštík

Dobrá rada drahá

27.5.2014 v 18:15 | Karma: 8,06

Petr Mrštík

Šetřit, ale s mírou!

30.4.2014 v 13:30 | Karma: 14,51

Petr Mrštík

Fotbal to je hra?

13.9.2013 v 13:55 | Karma: 6,21

Petr Mrštík

Holubí invaze

23.7.2013 v 8:00 | Karma: 4,97