Malínský nadjezd, stále jako v Kocourkově ?

     Jak je to s  dodržování zákonů a vyhlášek v česku je všeobecně známé. Ty platí bohužel pouze pro někoho a jen tam , kde a jak se to komu  hodí. Většinou slušný  občan jen žasne.

     Drobného dopravního přestupku se určitě dopustil asi každý z nás. Ať už byl nebo nebyl potrestán je nyní  vedlejší. O to víc je s podivem, jak policie české republiky v Kutné Hoře    provádí kontroly řidičů . Většinou totiž jen osobních automobilů. Známá jsou i místa jejich stanovišť neboť i já jsem byl několikrát „kontrolován“.Takovéto kontroly jsou mnohdy  menší šikanou. Pásy, světla, lékárničky, pneumatiky. Klasika. Řekne se prkotiny. Na šílence na motorkách, bezohledné či agresivní řidiče se už nedostane. Na nákladní auta a kamiony , které jezdí přes město také ne. Nebo když, tak jen jednou za čas.

     Někdy v loňském roce byl omezen provoz na malínském nadjezdu osazením dopravních značek z důvodu havarijního stavu. Byly omezeny linky MHD, neboť zde autobusy nesměly díky omezení jezdit. Časem je nahradily mikrobusy, které sváží malíňáky..

     Největším paradoxem ovšem je, že nákladních automobilů se značení jakoby netýká. Situaci běžnou dnes a denně může vidět každý na vlastní oči. Jezdí zde totiž pořád. Ve dne, v noci. Stačí jen strávit chvilku někde poblíž. Nějaké vážení kamionů jednou za měsíc či dva situaci neřeší.

     Tato noční můra malínských snad konečně možná brzy skončí.

     Pokud se splní avizované a nepotvrzené zprávy o začátku rekonstrukce malínského nadjezdu, pak jenom dobře. Nějakou dobu totiž  padají termíny a informace o jarních měsících . Těžko tomu uvěřit. Třeba se  sehnalo potřebných 200 milionů, kdo ví?

      Přestože bude muset být určitě omezen provoz i na železnici, na českých drahách se zatím o ničem neví.

     A tak se necháme překvapit.

 

Autor: Petr Mrštík | středa 4.1.2012 13:11 | karma článku: 12,63 | přečteno: 939x
  • Další články autora

Petr Mrštík

Dobrá rada drahá

27.5.2014 v 18:15 | Karma: 8,06

Petr Mrštík

Šetřit, ale s mírou!

30.4.2014 v 13:30 | Karma: 14,51

Petr Mrštík

Fotbal to je hra?

13.9.2013 v 13:55 | Karma: 6,21

Petr Mrštík

Holubí invaze

23.7.2013 v 8:00 | Karma: 4,97