Lidi už neblbněte!

Téma posledních dní graduje čím dál více. Co člověk, to jiný názor. Blogy, tisk, televize, rozhlas. Ale to je přece demokracie o kterou jsme tolik stáli.

   Kdy  se může svobodně vyjádřit svůj postoj k něčemu konkrétnímu. Neznám nikoho ze svého okolí, kterému dosavadní  ani ta plánovaná situace vyhovuje. Ať je to podnikatel, zaměstnanec či  někdo na vyšší pozici. Každý má výhrady. Nejvíce k tolik diskutovaným připravovaným reformám.Ty  nemohou vyhovovat snad opravdu nikomu. Pokročilého důchodového věku se mohou dožít opravdu jen ti vyvolení. To jsou ti, kteří patlají nesmyslné zákony a nařízení. Většinou platící jen  pár let, než se zjistí, že je potřeba novely. A tak pořád dokola. A nakonec za nic nikdo  nezodpovídá? To oni by přece měli zaplatit všechny ty ztráty v rozpočtech, rozkradené miliony z privatizací, chybějící částky na důchody, které   použily již dávno na záplatování státní kasy.

Prostě a jednoduše stále stejná písnička.

 Krade se ve velkém  a pak se nařizuje šetřit všude a na všem. Káže se voda a pije víno plnými doušky. Kdo má největší benefity využívající je na každém kroku?

 Tak to přece nejde dál a donekonečna!

Proč proto  nadávat na odbory, které jako jediní mají  právo dle zákona se k takovéto situaci postavit. A je logické, že největší silou v zemi je doprava. Ta když se zastaví, tak to pocítí opravdu všichni. A není to tak, že se někdo stává rukojmím, ač je to tak prezentováno. Bude jen nějakým způsobem omezen, bude vědět že se něco děje, že není něco v pořádku. A o tom přece stávka je.

Díky vysoké nezaměstnanosti a zákazu odborového organizování v mnoha malých podnicích se nemohou většinou pracovníci  svobodně vyjádřit a říci svůj názor na cokoli. Musí jen poslouchat a makat. Nic víc.To už není ale TA demokracie.

A pan prezident tomu dává korunu svými radami jak proti neposlušným postupovat.

 Něco je hodně špatné v našem státě a je potřeba s tím něco konečně udělat.

Každý pak dle svého rozumu a svědomí!

Autor: Petr Mrštík | pondělí 13.6.2011 15:10 | karma článku: 21,59 | přečteno: 977x
  • Další články autora

Petr Mrštík

Dobrá rada drahá

27.5.2014 v 18:15 | Karma: 8,06

Petr Mrštík

Šetřit, ale s mírou!

30.4.2014 v 13:30 | Karma: 14,51

Petr Mrštík

Fotbal to je hra?

13.9.2013 v 13:55 | Karma: 6,21

Petr Mrštík

Holubí invaze

23.7.2013 v 8:00 | Karma: 4,97