Demokracie, kterou jsme si přáli?

Demokracie je pouze pojem a fráze, kterou používá většinou ten, který je odtržen od reality všedního života. Před mnoha lety se skloňovala ve všech pádech, ale jak plyne čas, přestává být jaksi aktuální. Poslední dobou je to opravdu pouze obyčejné nic neznamenající slovo.

Když se podíváme okolo sebe, zjišťujeme, že takhle jsme si to nikdo nepředstavoval. Co je platné, když jdeme k volbám, zvolíme své zástupce v domnění, že nás budou zastupovat a prosazovat naše zájmy a přání. To vydrží pouze krátkou dobu. Naslibují se hory i doly, avšak poté je vše jinak. Naši zástupci myslí pouze na sebe, na svůj prospěch a na to, aby nahrabali co nejvíce a z nás dělali blbce. Je úplně jedno za jakou stranu kopou.Všude je to stejné. Přes velkou řadu politiků mě připadá, že ani jeden neudělal nic pozitivního. Spíše naopak. Mnohdy až po vzejití v platnost zjistí jaký paskvil jim prošel pod rukama a co vůbec schválili.

V poslední době jsme svědky skvělé politické šarády skoro v přímém přenosu. My nejsme DINOSAUŘI!

Mnoho humbuku a kdoví, zda budou ti praví potrestáni. Zatím se to ještě nikdy, snad kromě pár vyjímek, nestalo. Vždyť ti největší gauneři se lidem jen a jen smějí. Pro ně je vše normální a legální. Miliony sem, miliony tam. Prostě malá domů a jede se dál.

A nám ostatním nezbývá, než jen přihlížet, protože jsme na to prostě krátcí. V poslední době si  už většinou každý hledí sebe, nevystrkuje růžky, protože by mohl přijít k úrazu. V zaměstnání v různých profesích se dějí nepravosti, ale málokdy se něco změní, každý jen mlčky přihlíží. Každý je rád, že má práci a nechce být za iniciativu vyhozen. O příkladech ve svém okolí bych mohl psát pořád dokola. A že jich není málo.

To jen ti vyvolení mají neomezené možnosti, posvěcené zákony, které si šijí na míru.

Jak jinak si vysvětlit, že nám káží vodu a sami pijí víno plnými doušky?

Pro nás  škrty, šetření, snižování, zmrazení a podobně.

Pro sebe a své blízké statisícové odměny a platy na náš úkor.

Tak tohle má být ta správná demokracie?

Autor: Petr Mrštík | úterý 13.3.2012 15:50 | karma článku: 25,40 | přečteno: 1139x
  • Další články autora

Petr Mrštík

Dobrá rada drahá

27.5.2014 v 18:15 | Karma: 8,06

Petr Mrštík

Šetřit, ale s mírou!

30.4.2014 v 13:30 | Karma: 14,51

Petr Mrštík

Fotbal to je hra?

13.9.2013 v 13:55 | Karma: 6,21

Petr Mrštík

Holubí invaze

23.7.2013 v 8:00 | Karma: 4,97