Cesta do pekel otevřená ?

Vláda začala vládnout .  Chopila se svých  mečů   pravomocí ve svých úřadech a začala s nimi mávat hlava nehlava. Nevím nevím,ale takovéto kroky asi málokdo z nás čekal. Nebo snad ano? Velké plány velkých úspor se brzy začnou dotýkat všech. A věřme, bude hůř.

Scénáře úspor ,škrty v rozpočtu,různé balíčky. To je program, kterým se  prezentují noví ministři. Nejsem ekonom, ani expert, abych mohl posoudit zda to je to pravé ořechové pro ekonomiku našeho státu. A to asi nikdo.

Proto mě děsí dopady těchto kroků s pozice člověka, kterého se  většina z nich dotýká.

Tady je několik málo z nich,které mě v tuto chvíli napadly.

Omezením silničních a železničních projektů se zhorší situace na trhu práce. Firmy do tohoto zapojené budou nuceni propouštět. Je pravdou , že většina těchto mega projektů byla a je černou dírou na peníze. Kdo všechno se tom přiživil. Místo zastavení,nebo omezení by bylo lepší zprůhlednit výběrová řízení a konečně začít počítat. Každý ví jak to v takovémto byznysu chodí. Kdo z toho má nejvíce a kdo jenom uždibuje

Další hrozbou pana Kalouska, po pověstné složence, je zdanění stavebního spoření a omezení daňového zvýhodnění hypoték.To bude znamenat, že na ně dosáhne zase méně převážně mladých lidí. Ti kteří ji mají, nebudou mít na splátky. Takže problémy s bydlením.A mnoho nešťastných, kteří třeba o to své bydlení přijdou.

Pro mnohé středního věku ,je hrozbou důchodová reforma. Já pracuji přes 25 let. Za tu dobu jsem odvedl státu na daních  a sociálním pojištění určitě nemalou částku. Pak se dovídám,že na důchody asi  nebude.Jedině zase platit a platit, aby penzijní pojištění bylo jakýmsi přilepšením. Otázkou je, zda to tak bude. Jestli se toho důchodu vůbec dožijeme. Co je  na tom, že si chceme života užít nyní, když to ještě jde.

Neměli by představitelé státu jít trochu příkladem? Začít šetřit na prvním místě u sebe, svých platů a svých výhod, které mají?

Stačilo by málo. Nemyslet jen na sebe, neházet  nás ostatní přes palubu.My jsme potřební jen občas.To když chtějí hlas ve volbách a slibují hory doly.

A když to tak nebude?

Pak by se totiž mohla brána pekelná otevřít pro nás pro všechny!

A to by byl opravdu konec!

Autor: Petr Mrštík | pondělí 16.8.2010 23:32 | karma článku: 10,23 | přečteno: 683x
  • Další články autora

Petr Mrštík

Dobrá rada drahá

27.5.2014 v 18:15 | Karma: 8,06

Petr Mrštík

Šetřit, ale s mírou!

30.4.2014 v 13:30 | Karma: 14,51

Petr Mrštík

Fotbal to je hra?

13.9.2013 v 13:55 | Karma: 6,21

Petr Mrštík

Holubí invaze

23.7.2013 v 8:00 | Karma: 4,97