Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

59. Ač žádný kozy nemám, měla jsem je až u brady

Ze západu žádné novinky, tak doufám, že sestra dře jako správné děvče z východu. Já už se těším na šatičky na oslavu, co ušije, jak malá, určo budou úžasný.

Tak šéfovská oslava byla, jak má být. Takový maličký roztomilý chlebíčky a gulášek a do každý ruky jeden řízeček (abych neurazila), moje vůle je slabá, a to tam ještě stojí vyskládaný jak vojáci dva druhy pohárů, kterým ale zdárně odolávám, ale až se tam změní sestava u stolu a přijdou ti, co mě ještě neviděli, tak jdu na druhý kolo. Jinak šéf měl z pušky, kterou si přál a dostal, opravdu nelíčenou radost, to bych ani nečekala.

Doma na mě čekali moji rodiče, který jsem taky nečekala. Byly jsme s babí pro berunku ve školce, nepršelo, tak mohla fičet na kole, mamina klusala vedle ní, já to jistila zezadu. Otec čekal u nás na gauči, páčto je zraněn, ale nikdo neví, co mu je. Nicméně prozatím nejedou ani do Itálie, ale pojedou co nevidět, jen co zranění dovolí, protože mamka si tam musí koupit něco na sebe na tu oslavu šedesátin, protože jedině v Itálii, však víš, mají ty poslední výkřiky módy hodný takové slávy a sešlosti. Velitel zítra fičí do rodného města, naštěstí sám, má tam sraz po dvaceti letech s gymplem, tak zůstaneme s berunkou doma a pojedeme asi plavat, protože tady děsně prší a má pršet ještě pěkně dlouho. Včera jsem tady probírala na netu čtyřkolky, protože berunka po ní pořád děsně touží, a úplně mě to chytilo, hapruje v tom jen to, že nevím, kde bysme na ní jezdily, páčto se mi nechce pořád zneužívat sousedy čtyřkolkáře, i když jim by to asi nevadilo, jsou zlatí. Tak uvidím, možná na ni do příštího léta naškudlím a koupíme ji, za pár tisíc se dá pořídit slušnej stroj, na kterým může jezdit i dospělej, vypadá to akčně a taky je, protože když mě naposledy vyvezl pan velkorybníkář na té jejich káře kolem rybníka, tak ač žádný kozy nemám, měla jsem je chvilkama až u brady.

Jo, už mám zase novej telefon, ten velitelův starej obouchanej křáp, co jsem používala doteď, sice fungoval, ale postupně mu odpadávají různý části, baterku jsem musela už přilepit izolepou, tak mi objednal novej, takže jsem včera poslala omylem jednu prázdnou a jednu neúplnou sms prvnímu člověku v mém telefonním seznamu, ve třetí už se mi podařilo vysvětlit, že to není žádná tajná šifra, že jen zápasím opět s novým ovládáním, protože mi psal, že těm zprávám nerozumí. No bodejť.

Počasí je pořád děsný a bude hůř, má se ještě ochladit. V sobotu jsme byly doma, ale přišla za náma kamarádka se synkem, tak bylo veselo. Pak jsme vzaly ven psa, berunka kolo a cestou zpátky jsme potkaly sousedy, tak jsme s nima ještě navlečený v punčocháčích a teplých bundách vyrazily na muzejní noc do vedlejší vísky. Paráda, výstava ze starého školství, hrála muzika, tancovala tanečnice s hadem, rytíři se mlátili hlava nehlava, což byla asi nejhorší část, protože berunka na ně neviděla, tak jsem si ji "hodila" za krk a za těch patnáct minut se mi pod těma třiceti roztomilejma kilama úplně odkrvily ramena. Spaly jsme spolu ve velké posteli na sardinky, jak říká berunka, tělo na tělo, ksicht na ksicht. Dneska jsme byly dopoledne ještě jednou se psem, protože velitel přijel až skoro na oběd, tak bylo třeba nasbírat pár kladných bodů.
Berunka brala kolo, ale zpátky už to nemohla ani vyšlapat, jakej byl vichr, teď dokonce prší. Zítra spolu asi vyrazíme na nákupy, páčto už doma nemáme ani kafe. V úterý to vypadá na plavání, a ve středu ještě uvidíme, ale mají spravenou jízdárnu, tak snad bysme mohly vyrazit na koně a rajtovat uvnitř, kdyby pršelo. Ve čtvrtek nám přijede návštěva, tak jsem zvědavá, už jsme se dlouho neviděli, snad se chlapci trochu zvetili, protože to bývali docela spratci, potkali jsme je na té muzejní noci, tak se přijedou mrknout na naše nové bydlení.

Ze západu žádné novinky, tak doufám, že sestra dře jako správné děvče z východu. Já už se těším na šatičky na oslavu, co ušije, jak malá, určo budou úžasný, i když na panně budou vypadat jako vždycky líp. Dokonce jsem kvůli nim začala znovu mávat činkama, abych nahonila nějaký ramena, ale to vidím do června černě. Ve čtyři hodiny odpoledne je hokej nebo fotbal, ani nevím, tak se musíme někam zašít, moc se mi to řvaní poslouchat nechce. Navíc nálada nic moc, odpoledne jsem totiž žehlila v patře v ložnici a zdálo se mi, že slyším auto, ale nikdo nešel, tak jsem myslela, že jsem se spletla. Nicméně asi po půl hodině mi zvonil telefon: "Já su ve sklepě, poď mě vysvobodit!". Velitel totiž někde koupil do toho sklepa vedle baráku starý dveře, tak je tam šel zevnitř namontovat, ale kliku nechal v autě, tudíž se tam uvěznil. Naštěstí měl aspoň mobil, protože jinak tam mohl stepovat do večera, slyšet tam není a na zahradu v tom počasí nechodíme. Měla jsem sice cukání předstírat chvilku ztrátu signálu, kterýho je u nás nedostatek, ale nakonec jsem ho pustila hned. Ale i ta potupná půlhodina, než se odhodlal mi zavolat, udělala své, tak má samozřejmě obočí proklatě blízko sebe.
Příští týden jdu ve čtvrtek darovat krev, tak vezmu asi berunku s sebou a půjdeme pak do kina. Chce vidět Garfieldův nový trhák, tak snad to stihneme i s obědem u Dyndy, tam mi ty ceny za umělohmotný řízečky a křupavý hračky (nebo naopak, nikdy nevím), vždycky rozproudí oběh, i když se tam po odběru nemá moc co honit.

Autor: Věra Mrhačová | pondělí 4.2.2019 19:19 | karma článku: 13,32 | přečteno: 420x
  • Další články autora

Věra Mrhačová

76. Jezte, dokud vám to nepoleze ušima

Dneska budu manželských povinností zproštěna, páčto by na to asi ani neviděl nebo by mu mohla prasknout tím tlakem oční bulva.

9.2.2021 v 7:51 | Karma: 11,49 | Přečteno: 328x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

75. Víno do zavařovačky a do kávy jar

Že hárá velitel, mě nepřekvapuje, jinak se snad ta jeho protivná povaha ani nedá vysvětlit, ale ta jeho psí princezna je nána, takhle na zimu, to si vážně nemohla vybrat líp.

28.12.2020 v 11:04 | Karma: 13,07 | Přečteno: 311x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

74. Pozdě, už jsem se jí dotkl já :-D

Dnešní ranní telefonát budeme muset odložit, pracovní nálada pod bodem mrazu, za chvilku mám "poradu" s obchoďákem, to jsem zvědavá, co zase vymysleli. Velkej šéf má mizernou náladu.

26.10.2020 v 17:42 | Karma: 13,71 | Přečteno: 340x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

73. Plno řečí, německých k tomu, a skutek utek

Taky jsem se rozhodla, že v budoucnu zkusím tolik nekňučet, protože jsem si uvědomila, že to moje permanentní stěžování je na vině, že já jsem u nás v rodině ta, na kterou se musí brát věčně ohledy. A to mám hlubší hlas než ty.

3.8.2020 v 17:32 | Karma: 12,35 | Přečteno: 269x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

72. „Mně nedáš?!“ - nálada je lehce nad nulou

„Sama nevím, proč to nemůžu poslouchat, asi že se vidím v nastaveném zrcadle, protože kdyby jsme obě, já a dotyčná, měly život pod kontrolou, tak nikdy se skopčákama neskončíme."

6.7.2020 v 12:47 | Karma: 11,56 | Přečteno: 244x | Diskuse| Miniblogy
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Česko si letos během oslav prvního máje připomene i dvacet let v EU

1. května 2024

Sledujeme online Začínají každoroční oslavy prvního máje. V Praze pořádají tradiční setkání strany hnutí a spolky,...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 77
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 440x
VYSOKÁ VESNICKÁ : nejen proto, že já sama jsem hodně vysoká a někdy hodně vesnická, ale i proto, že „studovat“ život na vesnici je někdy fakt vysoká.

Seznam rubrik