Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

45. Náš menší a výkonnější ojede opravdu všechno

Jako princezna se zlatou hvězdou na čele teda rozhodně nevypadám. Kdybych byla tmavší pleti, tak velitel každý ráno musí přemýšlet, jestli vedle něho leží spící indka nebo zastřelená romka.

Víkendová pohoda, berunka se má k světu, snaží se chodit sama, ale pořád ji ještě jistím nenápadně zezadu za triko, jinak by byla samá modřina. Ráno se zmalovala mou tužkou na obočí, v poledne propiskou a večer nás obě poprášila pepřem. Na doražení se pak rozverně vykakala do vany hned, jak jsem ji tam posadila, a než jsem si toho všimla, tak si v tom ještě stihla bleskově vymáchat hlavu.

Ještě pořád nejsou zahrabaný všechny díry od naší připravované vesnické kanalizace, kterou začali chystat hned první jarní dny, jak zem trochu povolila. Už aby to bylo, aby nebyla nějaká nehoda. Dneska nám dokonce jednu díru probourali do sklepa. Velitel trochu panikařil, protože nemá sklep jako ostatní domácnosti plný brambor, ale narvaný flaškama se slivovicí a kalvádosem, ale dělníci to hned odpoledne zase spořádaně zahrabali. A i kdyby to nestihli, tak stejně nebylo proč divočit, byla to pidi díra a kdyby se tam někdo náhodou zkoušel pro nějaký ten demižónek nebo lahvinku natáhnout, tak by tam taky mohl uvíznout na půl žerdi se zadkem venku a to bych nikomu nepřála, protože náš menší a výkonnější pes ojede opravdu všechno a takový zážitek by za to asi nikomu nestál.

Žádné novinky dneska nepřipojím. Mám plnou hlavu toho, co se mi zase udělalo přes noc na obličeji, přesně mezi očima a to už mám pubertu dávno za sebou. Jako princezna se zlatou hvězdou na čele teda rozhodně nevypadám. Kdybych byla tmavší pleti, tak velitel každý ráno musí přemýšlet, jestli vedle něho leží spící indka nebo zastřelená romka. Snad se to brzo ztratí.

Velitel se vložil do výchovy a rozhodl se naučit berunku říkat slovo „opičák“, protože má krásnýho novýho opičího plyšáka, kterýho miluje a všude s sebou tahá. Přes veškerou snahu rozeného pedagoga, ale neuspěl, teda podle mě. Beruška totiž opakuje jen „piča“. Podle velitele je to vtipný, ale před sousedama to rozhodně předvádět nebudeme.

Berunku zase tlačí zuby. Přes den je pohoda, ale v noci na mě pravidelně tak hodinu ječí, drží si tesáky oběma rukama, slintá, je to děs. Aspoň to pak dospává ráno, takže se docela vyspíme, lezem z postele kolem deváté hodiny, někdy máme co dělat, abychom stihly na jedenáctou hodinu plavání. A když není plavání, vyrážíme na dětské hřiště, tam ovšem jezdíme zásadně dopoledne, než se tam slezou vesnické matky s dětma cestou ze školky, protože tak daleko jsem ještě nedospěla, abych hodila dítě na písek, srazila prdel na lavičku mezi ostatní tepláky a rozumovala. Ale dneska jsme bohužel neměly obvyklé sólo. Přišla tam dle vzhledu a chování místní sekretářka JZD se synkem. Moc přínosné to teda nebylo. Synek je sice o půl roku starší než berunka, ale dorozumívá se opičími skřeky a divokým máváním končetin. Umí říct jenom „mňau“, protože u sousedů mají kočku, a taky „Saša“, což je jeho oblíbený hrdina z reality show Vyvolení. Jeho maminka má bohužel mnohem větší slovní zásobu než synek, ale rukama rozhazuje stejně divoce a skřeky, které vydává, když vypráví něco podle ní opravdu vtipného, se nedají ani k ničemu přirovnat.

Dneska nás vzbudil v půl osmé ráno rachot na dvoře. Můj otec se neuváženě zmínil před semetrikou ze semetrikova (velitelovou matkou), že berunka díky rostoucím zubům lehce pohubla, takže starostlivá babička přijela na přepadovou ranní kontrolu. Velitel si to šel neochotně vyslechnout ven, my jsme s berunkou spaly dál. Nakonec se to dalo vydržet. Byli jsme všichni na zahradě, po půl hodině jsme se vrátili domů, protože byla zima jako sviňa. Následovaly obvyklé rady do zahrady ohledně nočníku, jídla, spaní, vaření apod. a v půl jedenácté velitel pro jistotu odvezl maminku autem na vlak, aby jí to neujelo.

Autor: Věra Mrhačová | sobota 17.3.2018 16:59 | karma článku: 15,25 | přečteno: 445x
  • Další články autora

Věra Mrhačová

76. Jezte, dokud vám to nepoleze ušima

Dneska budu manželských povinností zproštěna, páčto by na to asi ani neviděl nebo by mu mohla prasknout tím tlakem oční bulva.

9.2.2021 v 7:51 | Karma: 11,49 | Přečteno: 328x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

75. Víno do zavařovačky a do kávy jar

Že hárá velitel, mě nepřekvapuje, jinak se snad ta jeho protivná povaha ani nedá vysvětlit, ale ta jeho psí princezna je nána, takhle na zimu, to si vážně nemohla vybrat líp.

28.12.2020 v 11:04 | Karma: 13,07 | Přečteno: 311x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

74. Pozdě, už jsem se jí dotkl já :-D

Dnešní ranní telefonát budeme muset odložit, pracovní nálada pod bodem mrazu, za chvilku mám "poradu" s obchoďákem, to jsem zvědavá, co zase vymysleli. Velkej šéf má mizernou náladu.

26.10.2020 v 17:42 | Karma: 13,71 | Přečteno: 340x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

73. Plno řečí, německých k tomu, a skutek utek

Taky jsem se rozhodla, že v budoucnu zkusím tolik nekňučet, protože jsem si uvědomila, že to moje permanentní stěžování je na vině, že já jsem u nás v rodině ta, na kterou se musí brát věčně ohledy. A to mám hlubší hlas než ty.

3.8.2020 v 17:32 | Karma: 12,35 | Přečteno: 269x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

72. „Mně nedáš?!“ - nálada je lehce nad nulou

„Sama nevím, proč to nemůžu poslouchat, asi že se vidím v nastaveném zrcadle, protože kdyby jsme obě, já a dotyčná, měly život pod kontrolou, tak nikdy se skopčákama neskončíme."

6.7.2020 v 12:47 | Karma: 11,56 | Přečteno: 244x | Diskuse| Miniblogy
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Vzteklý křeček spadl do bazénu, nechtěl se nechat chytit. Pomohli až strážníci

3. května 2024

Vzácný křeček polní se začátkem týdne zatoulal až na jednu zahradu v brněnské části Komín. Jenže...

Poslanci rozhodují o podmínkách prodeje některých lehčích drog

3. května 2024  10:38,  aktualizováno  10:54

Přímý přenos Politici rozhodují o tom, zda umožní za pevně daných podmínek prodej některých lehčích drog jako je...

Zkouška z češtiny? Proti dřívějšku to byla dávačka, hodnotí maturanti

3. května 2024  8:24,  aktualizováno  10:46

Studenti posledních ročníků maturitních oborů v pátek ráno znovu usedli k písemné části společné...

Poslanci kývli na zákaz prodeje zemědělské půdy cizincům ze třetích zemí

3. května 2024  5:16,  aktualizováno  10:30

Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schválila Sněmovna. Nemají na ní do budoucna vznikat...

AURES Holdings a.s.
PRACOVNÍK PODPORY PRODEJE (A12500)

AURES Holdings a.s.
Olomoucký kraj
nabízený plat: 30 000 - 32 000 Kč

  • Počet článků 77
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 440x
VYSOKÁ VESNICKÁ : nejen proto, že já sama jsem hodně vysoká a někdy hodně vesnická, ale i proto, že „studovat“ život na vesnici je někdy fakt vysoká.

Seznam rubrik