Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

44. To mám hezký děti, taky ti takový udělám

Konec poflakování. Vrátil se nám velitel z cest a má náladu jak já, když mívám své pravidelně se opakující měsíční dny nervozity a hysterie, tak předpokládám, že asi žádnou žabičku nedohonil. 

Konec poflakování. Vrátil se nám velitel z cest a má náladu jak já, když mívám své pravidelně se opakující měsíční dny nervozity a hysterie, tak předpokládám, že asi žádnou žabičku nedohonil. A jestli dohonil, tak se určitě nechtěla podělit o svačinu. A jestli se i podělit chtěla, tak měla určitě něco hrozně zdravýho, protože pochybuju, že by slečny nosily v těch růžových mošničkách chleba s kusem bůčku a lahváče. 

Tak velitel se včera v hospodě konečně zklidnil, navíc se mu polámala sekačka na trávu, tak nemůže nic dělat, tak byl víkend nakonec v pohodě, takových víc. Ukazoval nám dokonce nějaký fotky z čundru a líčil zážitky. I když to tak po jeho příjezdu vůbec nevypadalo, tak si to chlapci asi nakonec přece jen užili. Jeho starý čundrovní kumpán byl jako obvykle jako urvaný z řetězu, takže jako každoročně ukazoval kolemjdoucím žabičkám fotky svých dvou dětí s komentářem: „To mám hezký dětí, že? Taky ti takový udělám, kdybys chtěla.“ Ovšem jako každoročně žádná nechtěla, ale za zeptání člověk nic nedá a na odmítnutí jsou chlapci už určitě zvyklí.

Sekačka to nerozchodila a sekat dobrotu velitele nebaví, tak jel koupit novou. Přiřítil se plný dojmů a očekávání, co ten nový stroj dokáže, ale nakonec ještě obětavě četl berunce pohádky, protože hlad byl silnější a já jsem potřebovala stát u plotny. Po obědě navíc začal vařit medovinu a mezitím odbíhal k novému žacímu stroji, což bylo dost náročný, aby mu vždycky neutekl mok z hrnce, takže „ptáci“ opět lítali vzduchem, protože je na všechno sám a všechno aby tady oddřel. Ale mě se vaření něčeho tak speciálního a vzácného jako je jeho slavná medovina nedá bohužel svěřit, takže dobře mu tak, no, obvyklá idyla. Naštěstí zjistil, že mu v obchodě do sekačky nalili rovnou benzín i olej, tak to mohl jít hned vyzkoušet v praxi na náš přerostlý trávník. S rozzářenýma očima běhal po zahradě a za chvilku byl klid.

K večeru přehodnotil vážnost situace a moje kuchařské umění, vrazil mi vařečku a nařídil míchat medovinu co deset minut, sbírat pěnu a v devět hodin vypnout plyn a jel do hospody trochu se vytahovat, jaký že je to sekáč a kuchař a hlavně organizátor.

Pomalu se blíží čas dlouho očekávané západní návštěvy, tak zatím aspoň sbíráme kusé informace o budoucím švagrovi, ale jde to ztuha. Sestra se s ním seznámila na internetu v nějaké zahraniční seznamce, je to hrozná láska, brali se málem už po druhém e-mailu. Sestra minulý týden vyrazila na dovolenou do lázní, tak tam za ní Helmut přijel, aby se poznali osobně, to už byla podle jejích vlastních slov úplná romantika (údajně ve vší počestnosti), takže ho dokonce cestou z lázní vzala domů představit našim rodičům. My jsme zatím viděli jen fotky. Helmut tvrdí, že je mu třicetosm let, ale míň jak čtyřicetpět by mu nikdo nehádal. Sestra ho brání, že to dělají vlasy, je totiž úplně prošedivělý, ale nevím, nevím. Velitel prohlásil s optimismem sobě vlastním, že je to stopro masový vrah a úchyl k tomu, tak jsme všichni zvědaví, jak to dopadne.

Nechala jsem se na víkend lehce ostříhat a na doladění jsem si umyla vlasy šamponem v barvě lilku. Nejen že mám vlasy jak lilek, taky vypadám jak lilek! Snad se z toho do rána vyspím. Nějak jsem měla dojem, že jsem větší krasavice. Ale lepší už to asi nebude, tak si té své krásy užívám aspoň vždycky po ránu, než si nasadím kontaktní čočky, protože bez nich se na to dá ještě docela dívat, to vypadám sice rozmazaně, ale mladě a člověku to vlije trochu optimismu do žil.

................

Autor: Věra Mrhačová | sobota 3.3.2018 12:59 | karma článku: 16,80 | přečteno: 509x
  • Další články autora

Věra Mrhačová

76. Jezte, dokud vám to nepoleze ušima

Dneska budu manželských povinností zproštěna, páčto by na to asi ani neviděl nebo by mu mohla prasknout tím tlakem oční bulva.

9.2.2021 v 7:51 | Karma: 11,49 | Přečteno: 328x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

75. Víno do zavařovačky a do kávy jar

Že hárá velitel, mě nepřekvapuje, jinak se snad ta jeho protivná povaha ani nedá vysvětlit, ale ta jeho psí princezna je nána, takhle na zimu, to si vážně nemohla vybrat líp.

28.12.2020 v 11:04 | Karma: 13,07 | Přečteno: 311x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

74. Pozdě, už jsem se jí dotkl já :-D

Dnešní ranní telefonát budeme muset odložit, pracovní nálada pod bodem mrazu, za chvilku mám "poradu" s obchoďákem, to jsem zvědavá, co zase vymysleli. Velkej šéf má mizernou náladu.

26.10.2020 v 17:42 | Karma: 13,71 | Přečteno: 340x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

73. Plno řečí, německých k tomu, a skutek utek

Taky jsem se rozhodla, že v budoucnu zkusím tolik nekňučet, protože jsem si uvědomila, že to moje permanentní stěžování je na vině, že já jsem u nás v rodině ta, na kterou se musí brát věčně ohledy. A to mám hlubší hlas než ty.

3.8.2020 v 17:32 | Karma: 12,35 | Přečteno: 269x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

72. „Mně nedáš?!“ - nálada je lehce nad nulou

„Sama nevím, proč to nemůžu poslouchat, asi že se vidím v nastaveném zrcadle, protože kdyby jsme obě, já a dotyčná, měly život pod kontrolou, tak nikdy se skopčákama neskončíme."

6.7.2020 v 12:47 | Karma: 11,56 | Přečteno: 244x | Diskuse| Miniblogy
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Poslanci rozhodují o podmínkách prodeje některých lehčích drog

3. května 2024  10:38,  aktualizováno  10:54

Přímý přenos Politici rozhodují o tom, zda umožní za pevně daných podmínek prodej některých lehčích drog jako je...

Zkouška z češtiny? Proti dřívějšku to byla dávačka, hodnotí maturanti

3. května 2024  8:24,  aktualizováno  10:46

Studenti posledních ročníků maturitních oborů v pátek ráno znovu usedli k písemné části společné...

Poslanci kývli na zákaz prodeje zemědělské půdy cizincům ze třetích zemí

3. května 2024  5:16,  aktualizováno  10:30

Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schválila Sněmovna. Nemají na ní do budoucna vznikat...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  10:27

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

  • Počet článků 77
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 440x
VYSOKÁ VESNICKÁ : nejen proto, že já sama jsem hodně vysoká a někdy hodně vesnická, ale i proto, že „studovat“ život na vesnici je někdy fakt vysoká.

Seznam rubrik