Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

43. Neseděla bych tady jako kráva

Nepamatuju si snad už vůbec nic kromě „scheisse Ameise“ – něco jako zas..ný mravenec, s čímž ale díru do světa neudělám.

Nic nového není, až na jednu zprávu, berunka včera udělala rekordních dvacetdevět kroků bez držení! Větší pes jí totiž v nestřežené chvíli sebral oblíbenou plyšovou opici, tak se za ním v leknutí rozběhla a zapomněla na strach. Psisko to tak šokovalo, že se zastavilo a opici navalilo dobrovolně zpátky, přesto musí plyšák do pračky. Dneska už se mě beruška zase drží jako klíště, ale jak se vyspí, tak půjdem znovu trochu trénovat na zahradu a za chvilku bude běhat jako já za mlada.

Dneska tady byla šílená bouřka, hromy blesky lítaly, přes vodopád deště nebylo vidět a my jsme poprvé v životě nechali foťák na zahradě na lavičce. Konkrétně ho tam nechal velitel, takže se ani nevyšetřovalo, ani neobviňovalo. Kdybych ho tam zapomněla já, chuděra nebohá, to by bylo řečí a otázek k věci: proč, z jakýho důvodu, máš pro to nějaký rozumný vysvětlní…, dovedu si to živě představit. Napřed to vypadalo, že je po něm (po foťáku i po veliteli), když se vynořili z pod proudu dešťové vody u dveří, crčelo z nich z obou, ale po vydatném fénování to nakonec společně rozchodili.

Navštivila nás má drahá sestra, tak jsme vyrazily na výlet do nedaleké galerie, kde byla zrovna, mimo jiné, výstava hraček, a zakoupily pár nutných společenských her. Sestra přijela jako ze žurnálu v růžovočerné, tak jsem je musela s berunkou fotit v různých rajcovních pozicích a fotky hned za tepla poslat sestřinnému novému německému ženichovi. Asi to bude tentokrát fakt vážný a svatba je na spadnutí. Sestra vypadá zamilovaně a šťastně a na konci léta dokonce přijede Helmut do naší malé vísky na návštěvu.

Z tohoto důvodu mi sestřička nakázala oprášit němčinu, což bude trochu problém, nepamatuju si snad už vůbec nic kromě „scheisse Ameise“ – něco jako zasraný mravenec, s čímž ale díru do světa neudělám. Vzpomněla jsem si na oblíbenou filmovou scénu, kde se jedna zasloužilá matka rozčiluje právě kvůli příjezdu zahraniční návštěvy: „Co bych dělala? Děti jsem rodila! Kdybych nerodila děti, učila bych se jazyky a neseděla bych tady jako kráva!“ To samozřejmě není můj případ, vzhledem k tomu, že jsem vytlačila jen jedno dítě, mám docela veget, jen jsem lenoch líná a hlavu mám plnou blbostí.

Dneska jsem se vybičovala a pro sestřino štěstí jsem aspoň uklidila z gruntu kuchyň, když teda čekáme tak životně důležitou návštěvu z dalekého západu. Čtyři pytle odpadků jsme stihly s berunkou vyvézt ještě před příjezdem velitele, tak nebyla ani namátková kontrola, ale i tak vypadal dost zkroušeně a nedůvěřivě. Moje gruntování od podlahy nese velitel většinou dost těžce, nerad něco vyhazuje a o každé harampádí, které mně přijde k ničemu, se strhne bitva na život a na smrt. Jak vysmahne na další čundr, tak mu ještě proberu garáž, ale to jsem mu neříkala, protože by určitě strachy neodjel.

Berunka teď hrozně míííluje našeho většího psa, takže smrdí jak malej tchoř, protože se po něm pořád válí, ale na druhou stranu se ho může aspoň lehce přidržovat za chlupy na zádech při své ještě nejisté chůzi kolem domu.

Velitel konečně čundruje. Jako obvykle se hrozně těšil, co tam bude v tom vedru po cestě polonahých bab, teda žabiček, ale starosti si s ním nedělám. Vzhledem k tomu, jak ostře odsuzuje sousedku za mimomanželský vztah a s přihlédnutím k jeho zvětšujícímu se pupku a pleši, bych si tipla, že babám čučí tak maximálně do nákupních tašek a žabičkám do batůžků a představuje si, co asi dobrého nakoupily.

...............

Autor: Věra Mrhačová | pátek 23.2.2018 19:39 | karma článku: 17,66 | přečteno: 475x
  • Další články autora

Věra Mrhačová

76. Jezte, dokud vám to nepoleze ušima

Dneska budu manželských povinností zproštěna, páčto by na to asi ani neviděl nebo by mu mohla prasknout tím tlakem oční bulva.

9.2.2021 v 7:51 | Karma: 11,49 | Přečteno: 328x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

75. Víno do zavařovačky a do kávy jar

Že hárá velitel, mě nepřekvapuje, jinak se snad ta jeho protivná povaha ani nedá vysvětlit, ale ta jeho psí princezna je nána, takhle na zimu, to si vážně nemohla vybrat líp.

28.12.2020 v 11:04 | Karma: 13,07 | Přečteno: 311x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

74. Pozdě, už jsem se jí dotkl já :-D

Dnešní ranní telefonát budeme muset odložit, pracovní nálada pod bodem mrazu, za chvilku mám "poradu" s obchoďákem, to jsem zvědavá, co zase vymysleli. Velkej šéf má mizernou náladu.

26.10.2020 v 17:42 | Karma: 13,71 | Přečteno: 340x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

73. Plno řečí, německých k tomu, a skutek utek

Taky jsem se rozhodla, že v budoucnu zkusím tolik nekňučet, protože jsem si uvědomila, že to moje permanentní stěžování je na vině, že já jsem u nás v rodině ta, na kterou se musí brát věčně ohledy. A to mám hlubší hlas než ty.

3.8.2020 v 17:32 | Karma: 12,35 | Přečteno: 269x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

72. „Mně nedáš?!“ - nálada je lehce nad nulou

„Sama nevím, proč to nemůžu poslouchat, asi že se vidím v nastaveném zrcadle, protože kdyby jsme obě, já a dotyčná, měly život pod kontrolou, tak nikdy se skopčákama neskončíme."

6.7.2020 v 12:47 | Karma: 11,56 | Přečteno: 244x | Diskuse| Miniblogy
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Vlak po nárazu do stromu vrátil na koleje jeřáb, zvedal 21tunový kolos

2. května 2024  18:56,  aktualizováno  3.5 15:56

Uzavírka trati u Plesné na Chebsku, kde ve čtvrtek vykolejil osobní vlak, skočila v pátek kolem...

Škody po požáru v Mionší jsou jen minimální, prales podle hasičů někdo zapálil

3. května 2024  11:46,  aktualizováno  15:54

Hasičští experti se vrátili do terénu, aby vyšetřovali příčinu požáru v pralese Mionší v Dolní...

Musíme to řešit rychle, říká Válek. TOP 09 má po konci Tuleji čtyři možnosti

3. května 2024  15:46

Hledá se nový ministr. Zn.: Rychle. Takový inzerát by si teď mohla dát vládní TOP 09 poté, co...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

  • Počet článků 77
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 440x
VYSOKÁ VESNICKÁ : nejen proto, že já sama jsem hodně vysoká a někdy hodně vesnická, ale i proto, že „studovat“ život na vesnici je někdy fakt vysoká.

Seznam rubrik