Jak zatočím s nezaměstnaností !!!

Tak prý je u nás vysoká nezaměstnanost, hlásily moje domácí sdělovací prostředky. A dokonce prý pořád stoupá. To je divný, já to nějak nepociťuji. Penzička mi chodí a v supermarketech je pořád „narváno“. U mě teda fakt nic nestoupá…..bohužel. Zaslechl jsem pár opatrných zaručených „politických“ receptů na „klesání“ ale to víte, budou prý v květnu volby, nějaký preference ……kecy, kecy, kecičky… Není přeci možné, že by naše „zlaté“ české ručičky neměli do čeho „píchnout“!! A přitom peníze nám leží přímo „na ulici,“ jen je zvednout. Jdu do toho !!

"Analyzujeme" s Kolomazníkem, to je soused a „stínovej“ ministr práce v našem domě, situaci. Asi po třetí „švestkový“analýze mám ten geniální nápad – založíme firmu a tím tu zatracenou nezaměstnanost řádně zarazíme. Po pátý „švestce“ jsem Kolomazníka zlomil….jde do toho i se starou.

Ten nápad je založenej na jednoduchosti a jak je známo, v tom bejvá největší síla. Kolomazník navrh, že se přihlásíme do televize a „zblbneme“ nějaký investory. Já to spíš pochopil tak, že chce ukázat starou a investoři nám ty prachy dají ze soucitu.

Jistej politik se prej nechává, na svých předvolebních „žvanicích“ fotografovat. Ale kromě sebe prej fotí ten jeho osobní fotograf i lidi, co na tu „žvanici“ přijdou a nekejvají hlavou do taktu. Některý mají dokonce transparenty se svýma názorama . To se přeci nedělá!! Tak „blesk“ a je to barevný na bílým. Kolomazník říkal, že po volbách si je ten politik zjistí – jako podle těch fotek a pak „uvidí“. To je správný, „nekejvaj“- fotka …..nebylo to tu už ?? Ale ty transparenty mě inspirovaly k podnikání. A to je ta moje síla.

Zjistí, zjistí, …to je zbytečně problematický a složitý. Ta strana by musela mít archiv obličejů, databázi bydlišť občanů, tým „tajných“ detektivů pro vyhledání atd. Zbytečný vyhazování budoucích státních peněz. My jim zajistíme, tedy naše budoucí firma, *perfektní data a skoro zadarmo.* Trik je v tom, že „nepřizpůsobivý“občané budou chodit na tyto akce pouze s *„rodným listem".* Naše firma, už máme i název „KOLOmítink“(Kolomazníková trvala na tom kole), vše ostatní zajistí – transparenty, píšťalky, vajíčka a další „propriety“. A na těch transparentech budou mít vylepeny, místo nevhodných hesel,*rodné listy* . Doklady naše firma řádně naskenuje a zvětší - dle tabule transparentu. Svobodně!! A teď ať úřad pro ochranu dat „mudruje“. Mistr FOTA bude jenom „cvakat“…"cvakat"…........

Než jsme si pořídili základní prostředky k podnikání, zašli jsme do toho Všelidovýho domu, kde má ten politik kancelář. Projekt, sledujete jak rosteme i ve výrazech, jsme konzultovali s nějakým p. Dajmonem, ten to předal nějakému p. Tvrdolínovi. Museli jsme trochu, k nelibosti Kolomazníkové, změnit dočasně název firmy na PAROmítink…... schváleno s významným pomrkáváním o budoucí spolupráci. A pak to „frčelo“!! Obratem jsme „vyfasovali“ rozpis akcí, oranžový stánek s kompletním vybavením, elektrocentrálou, scannerem A0, transparenty atd. To všechno zapůjčeno gratis včetně benzínu do naší dodávky 1203.…!!! Ceny za služby si máme stanovit dle situace a nemusíme to prý nikde „troubit“. To prej bude náš „vejvar“. A opět významně pomrkávali. Jó, kampaň a velkorysost něco stojí. Ještě že jsme zatajili s Kolomaznicí ty píšťalky a vajíčka. Ale na ty vajíčka budeme prodávat plyšákový obaly zvířátek se zipem. „Nepřizpůsobivý“ si to vajíčko schovají do „plyšáka“, ochranka toho politika se bude usmívat, Vy také, nenápadně rozepnete zip a „šup“. Bylo by dobrý, zorganizovat to na píšťalku – kvůli větší „salvě“. Ale to je detail.

V cenách půjdeme do „progresivity“. Základní sazby , vyvěšené na portálu stánku, budou „sociální“. Pak jsme, dle kategorií bohatosti udělali koeficienty.Má to jeden efekt-nikdo neví, kolik mu budeme účtovat.V tom bude vynikat Kolomazníková, umí, svým přirozeným šarmem, lidi tak „zblbnout“, že budou platit jak „mourovatý“. Jen tak pro ukázku: Porovnání cen a kategorií např. 1.vajíčko: mládež, nezaměstnaní, chudáci a důchodci –*zadarmo*, střední vrstva a pracující – *1 Kč,* podnikatelé a zbohatlíci – *100 Kč*, milionáři a výše – *10.000 Kč*. Je fakt, že moc milionářů nečekáme, spíše žádnýho, a ty na pódiu si nekoupí asi ani jedno. Skenování dokladů, lepení na transparenty a jiné bude v podstatě podobné. Plyšáky budeme pučovat proti tomu rodnýmu listu, bohatým samozřejmě účtovat dle koeficientu,

 

Po těch volbách zase něco, co bude ležet na ulici zvedneme, Kolomaznice měla „jízlivou“ poznámku o kotvě a emigraci.

 

Zdravím a přeji hezký den.                   Váš Jiří

 

Heslo dne: Kdyby volby mohly něco změnit, dávno by je zakázali !!

 

 

 

Autor: Jiří Mitáček | pondělí 15.3.2010 7:45 | karma článku: 15,76 | přečteno: 1137x
  • Další články autora

Jiří Mitáček

Vše, co mám...

15.12.2023 v 14:15 | Karma: 27,17

Jiří Mitáček

Dobrý den, pane Zemane…

29.1.2023 v 23:45 | Karma: 28,86

Jiří Mitáček

Potkal jsem Barunku…

21.3.2021 v 17:39 | Karma: 27,87

Jiří Mitáček

Autobus přátel…

13.11.2020 v 23:32 | Karma: 27,65