Zeman je hulvát, nenechal Schwarzenberga dospat!

Ať už lidi volili do prezidentského postu kohokoli, pak si myslím, že pokud jsou trochu soudní tak musí stejně jako já kroutit hlavou nad hodnocením Zemanova projevu médii a vládní koalicí. To, že vládní koalice nebude jásat, když ve většině volili pana Karla, je celkem logické, to, že řeknou  že Zeman rozděluje - i poté co on v projevu říká, že by se měli na důležitých otázkách shodnout jak opozice tak koalice - to už je na zamyšlení. Ovšem, když největší hulvát ve sněmovně zavelí a jeho nohsledi, v čele s panem Gazdíkem jej následují a tvrdí, že šli dělat něco užitečnějšího nežli poslouchat údajné invektivy na spícího ministra - to už je vážně kašpařina. Ostatně většina národa jistě ve svých vystoupeních nejednou viděla pana Kalouska jaká je jeho náplň důležitější práce, když mu svítila očka jak baterky! Ale kdo ví, třeba byl zrovna nastydlý!

A protože se média přidala k hodnocení Zemana - že to byl on, ten špatný, který se údajně navážel do pana ministra, pak nezbývá nežli konstatovat, že jsou to právě média, která dělí národ. Místo toho, aby zkritizovala neustále spícího ministra, protože to není jen při projevech Zemana, nebo kohokoli jiného, pan ministr si to klidně střihne na zasedání NATO, nebo při televizních debatách. Jeho tvrzení, že v podstatě nespí, ale jen odpočívá, jsme nejednou viděli, když se právě probral a nevěděl která bije. Ale nikdy od něj neuslyšíte, že je unaven, že už na tu práci nestačí, v čemž jej vlastně i naše média podporují. A protože to tady máme všechno tak krásně opačné, tak bych doporučoval všem voličům pana Karla, aby si začali sebou do zaměstnání nosit polštářek, aby si mohli také v práci zdřímnout. Jejich šéf, by jim to jistě odpustil, stejně, jako je to odpouštěno panem premiérem panu ministrovi. A Zemanovi v tom případě právem náleží výtka, že starého, spícího člověka ve sněmovně otravoval svými povídačkami o tom, kterak chce něco dělat pro tuhle zem. Vždyť pan Schwarzenberg i pan Kalousek už tohle dávno znají .. je to prý stále stejné, jako je stejné upozorňovat na to, že Zeman nemá žádnou moc ... no ještě že nemá, oni by totiž tihle pánové museli začít něco dělat a né chodit a požívat, případně vulgárně nadávat těm, co se jim nelíbí - a nebo chrápat všude tam, kde je posadí, protože nastojato by to už tak dlouho nevydželi.

Stále více mi není jasné, jak je možné, že ti, kteří volili pana Schwarzenberga jej stále ještě hájí. Netvrdím že by byl snad Zeman nějaký beránek, ale rozhodně není pravda to, co napíší některá média, u fotky když se Zeman otáčí na ministra, že jej kontroloval, zda nespí.  On mohl koukat na druhou stranu, kde si paní Peak posílala textovky, nebo si všiml, že si prostě jiní mezi sebou povídají, což prezentoval s jeho klasickým bonmotovým stylem. Jestli má být u nás mravním kriteriem to, že funkce prezidenta nemá žádnou váhu a morálka je připisována hulvátům, nebo spáčům tak potom nechápu, v jaké zemi to žiju. Možná je to hloupě naučené, ale mně vždy učili k úctě k rodičům, ke starším lidem, nadřízeným a hlava státu i naše země k tomu neodmyslitelně patří.  To, co dnes vidím a co hlavně čtu a poslouchám v médiích, je urážení, zesměšňování a shazování hlavy státu. A to se mi nelíbí, a nelíbilo by se mi to v případě jakéhokoli prezidenta, třeba i kdyby jím byl Schwarzenberg a Zeman za ním dělal ,ksichtíky. To, co udělal pan ministr, je nedůstojné a jestli není schopen udržet svojí vášeň ke spánku na uzdě, pak nemá radějí na takové akce docházet. Ať si zažádá o penzi a jde odpočívat do Švýcar, Rakous, nebo Bavor. No a to, že se potom před kamerami holedbal, že je poctěn tím, že mu prezident věnoval podstatnou část projevu, tak si myslím hodně fandí, ale docela dobře to ukazuje na to, jak dlouho nám jeho knížecí veličenstvo spinkalo, když se domnívá, že valná část byla o něm - tedy oněch asi deset minut z padesáti! A vy, kteří jste jen převzali rétoriku médií, že Zeman rozděluje, že nic neřekl, že nenechal na nikom nit suchou, nebo že se navážel do Schwarzenberga, pak si poslechněte ten projev ještě jednou. Média mají totiž tu vzácnou schopnost, když se jim to hodí, tak všechny kladné prvky projevu jakoby zázrakem vynechají!

Nebuďme však přísní jen na pana ministra zahraničí, pan ministr financí si stejně jako vicepremiérka Peak hráli s mobilními telefony, pan ministr zdravotnictví byl v družném hovoru s ministrem spravedlnosti a asi by se dalo pokračovat. Když už tito lidé nemají úctu k Zemanovi, pak by měli mít alespoň elementární kus slušnosti a vyslechnout si co jim chce tento člověk sdělit. Jenže je to stále stejné - oni už neposlouchají nikoho ani svůj národ.

A tak si na závěr vzpomenu na dobu školních let, kdy učitel žáčka, který si položil hlavičku na lavici, poslal se umýt studenou vodou, nebo opustit třídu. Kdo ví, třeba by to v mnoha případech i pomohlo! Podobně jako učitelem mířená rána spícího žáka, mokrou houbou!

Autor: Miroslav Nigrin | středa 8.5.2013 15:20 | karma článku: 38,43 | přečteno: 1995x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69