Vzdáváme čest jiným, vlastním ji neumíme vzdát!

Týden za týdnem, denně jsem si četl o onom kontroverzním Zemanově výletu do Moskvy, kam byl pozván na oslavu 70. výročí ukončení 2. světové války. Co zbytečných slov bylo napsáno o vojenské přehlídce v Moskvě, které se měl údajně zúčastnit. Kolik lidí se stalo experty na to, jaké tam pojedou zbraňové systémy, dokonce že to mohou být i ty, které bojovaly na Ukrajině. To, že naší zemí projely Americké transportéry, které se zúčastnily války v Iráku nějak nepadlo ani slovo.

My jsme vůbec národem expertů na cokoli. Hlavně když to některým přináší popularitu. A tak zase slyšíte „experty“ o motorkářích z Ruska, zvaných Noční vlci. Například ve včerejších Událostech komentářích pan Šafr ve svém rozhořčeném komentáři k jízdě těchto motorkářů Evropou, u příležitosti 70. Výročí konce války a vítězství nad fašismem, z něhož čišel projev nomenklaturních kádrů dob dávno minulých.  Je to provokace! Jednoznačně prohlásil pan Šafr. Zatímco rozvážný Jan Petránek ve studiu řekl na adresu motorkářů to, že to je jejich životní styl a pokud se s nimi někdo bude bavit, tak budou hovořit o motorkách, ale téma politiky nemají rádi a nebaví se o ní. Podobně Polská premiérka rovněž hovoří o provokaci, přestože nedokázala říci důvod ani podat důkaz o tom, že tomu tak je. A protože je to už takto dané, tak s podobným prohlášením přišel i pan Lubomír Zaorálek. I pro něj je to provokace. Žádné důkazy, žádná avíza a přesto je vynesen soud.

V průběhu průjezdu oněch Amerických vojáků na transportérech, jim mávaly tisíce lidí, možná se dá říci, že hlavně těch mladších. Na pietním aktu u pomníku „Díky Ameriko“ v Plzni – bylo zúčastněno na tisíc lidí.

To, že včerejšího dne bylo 70. výročí bombardování spojenci v Plzni, kdy byly bombardovány obytně čtvrti, při kterém zahynulo přes 800 lidí, že jen na pivovar Prazdroj, dopadlo přes tisíc bomb. U pomníku vzdalo čest památce obětí tohoto bombardování pár lidí. I tak však jsou u pomníků kytice, je ostudou to, že si naše média nenašla dostatek času na tuto tragédii konce války, kdy na domy lidí začaly dopadat po čtvrté hodině ranní, bomby na nic tušící lidi. Podobně tomu bylo i pár dnů před tím, tentokrát však bomby dopadaly na Prahu a zemřelo přes 700 lidí.

Domnívám se, že bychom měli dokázat uctít památku vlastních lidí více, nežli tomu dnes je! Byli to otcové, matky, děti, sourozenci, naši předci. Když se uctívá, oprávněně, památka 16 mrtvým americkým vojákům osvobozujícím Plzeň, pak tito lidé mají tím spíš na pietu právo!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Nigrin | sobota 18.4.2015 19:03 | karma článku: 35,19 | přečteno: 1060x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69