Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vraždu nelze předpovědět!

Teroristický čin v Paříži pobouřil jistě celý civilizovaný svět. Máme odsoudit všechny, kteří mají jiné náboženství nežli my?  Já se domnívám že nikoli. Byl to čin jednotlivců, lidí, kteří jsou radikalističtí a protože jsou to jednotlivci, je o to těžší identifikovat nebezpečí, které z jejich strany hrozí. Je pravda, že vraždu nelze předpovídat, ale pro tento satirický časopis byly výhružky na denním pořádku, jejich kresby dokonce, jak jsem se dočetl rozdělovaly i samotnou francouzskou veřejnost. Nicméně pro karikaturu se nevraždí. Je to o kultuře, je to o víře. Jen si říkám, jestli ta naše "dobrota" a vstřícnost, není v mnoha ohledech na škodu a jestli se nám nevymstí. Ve Francii už se tak stalo!

Nemám nic proti slušným lidem, jistě jsou i mezi touto náboženskou skupinou, to, že si slova Proroka někteří vysvětlují po svém, je věc druhá, když říkám druhá, nemyslím tím druhotná, ale naopak měla by být pozorně sledována. Jak je vidět, ve Francii byli ukolebáni klídkem, který nějakou dobu prostě byl, i když bylo tomuto časopisu vyhrožováno, dokonce došlo i k jeho napadení, přestože byli kreslíři v obavách o svůj život, protože vytvářeli díla o kterých věděli, že může zdvihnout odpor radikálů, pokračovali dál - dobře ať pokračovali, ale stát se měl tedy postarat o dostatečnou jejich ochranu. V jiných případech dokázala Francie vyklidit své zastupitelské úřady, aby  zabránila obětem na životech. V tomto případě tomu nezabránila. Pro mnohé radikály se stanou tihle vrahové, hrdiny. Vždyť oni pomstili potupu Proroka Mohameda! Ale skutečně ten Prorok měl touhu po krvi, po zabíjení, po trestech jako ukamenování, podřezávání atd. Zkuste si najít něco o Koránu, to, k čemu byl zaměřen. Zjistíte, že nemá s těmito mladíky toužícími po krvi, nic společného. Jen se našli vykladači Koránu, kteří si k němu přidávali svá vlastní tvrdá pravidla.

Nemám nic proti věřícím. Jenže vše má mít své meze. Stejně jako my respektujeme jejich pravidla v jejich zemích, stejně tak jsou povinni oni respektovat ta naše. Proč je nutné vystavět mešity, minarety v Evropě? Oni se dokáží modlit i v normálním bytě. A jestli k tomu potřebují zpěv meluzína, pak mají dostatek technických prostředků aby si jej pustili ze záznamu - pokud budou dodržovat pravidla slušnosti a nebude ony zpěvy slyšet až do sousední čtvrti. Chcete žít mezi námi - pak ctěte naše pravidla! My se u vás na plážích také nelíbáme, protože víme, že by vás to pohoršovalo. Snažte se, pracujte, studujte, dodržujte naše pravidla, respektujte nás a my budeme respektovat vás.

A naši politici, ti by neměli ustrnout na pouhých kondolencích, apropo - při sledování zpravodajství byli asi vyjmenováni všichni až na prezidenta Zemana, který byl prvním kdo telefonoval soustrast Francouzskému prezidentu Hollandovi; naši politici by se měli  zasadit o daleko přísnější imigrační politiku, měli by pozorně a účelně úkolovat tajnou službu, EU by měla zaujmout k těmto imigrantům také jednoznačný postoj, protože pokud tohle odezní a nechá se to, jak se říká, vyšumět, pak v dohledné době můžeme něco podobného řešit i  u nás. Nezabývejte se sami sebou, nezabývejte se nesmylnými věcmi, což platí i o médiích, tady máte viditelný a sakra bolestivý problém tak se snažte udělat vše pro to, abychom byly schopni jej řešit všichni od Ruska až po Španělsko, od Finska až po Itálii! Nedopusťme aby nicneděláním vyhasly další životy!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Nigrin | čtvrtek 8.1.2015 18:00 | karma článku: 18,28 | přečteno: 464x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55 | Přečteno: 662x | Společnost

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma: 31,40 | Přečteno: 573x | Společnost

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69 | Přečteno: 795x | Společnost

Miroslav Nigrin

Potrestejme Rusko a střelme se do nohy!

Nějak se mi nechce uvěřit tomu co čtu. Připadá mi to jako jeden velký vtip, nebo spíš nějaká hra žáků zvláštních škol. USA se radí s Evropou, jak zakročit proti Rusku... zase sankce (úsměvné, když nefungují, nebo je to účel?).

8.12.2021 v 14:51 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1146x | Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Fico je nadále ve vážném stavu, oznámil Kaliňák. Operace trvala pět hodin

16. května 2024  8:42

Aktualizujeme Stav slovenského premiéra Roberta Fica je nadále vážný, řekl ministr obrany Robert Kaliňák....

Slunečno a teplo se na pár dní loučí. O víkendu přijdou přeháňky i bouřky

16. května 2024  7:18

Podle předpovědi počasí má být na většině území ČR slunečno a teplo. Nicméně déšť nebo přeháňky ve...

Volal na Fica, ať jde blíž, pak začal střílet, líčí svědci atentátu

16. května 2024  7:06

Lidé, kteří stáli v bezprostřední blízkosti atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica,...

Hrajeme o lístky na finále MS v hokeji. S iDNES Premium na 3 měsíce za 49 korun

3. května 2024,  aktualizováno  16.5 7:06

Mistrovství světa v hokeji je v plném proudu a při této příležitosti přichází iDNES Premium s...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik