Válka informací a dezinformací.

V posledních dnech jsem zaznamenal opět několik sdělení která si odporují. Jistě že není možné přehlédnout výroky kandidátky na prezidenta Ukrajiny paní Julie Tymošenkové. Její výroky na adresu rusů na Ukrajině - o kterých řekne, že: "Je třeba se zbraní v ruce bít do těch zatracených Rusáků včetně jejich vůdce," tak to o něčem vypovídá. Je zvláštní, že se nikdo neptá na to, kde vzala třeba Tymošenková na léčení v Německu, nebo kdo to financuje. Že by ještě nějaké drobné z jejích čachrů z minula?  Myslím si, že by takové otázky jeden moderátor televize dokázal dávat - už má praxi s panem Šarapatkou. Tato paní pak ještě pokračovala ve své zlobě : Na otázku Šufryče, jaký osud teď čeká osm miliónů Rusů žijících v ukrajinském vnitrozemí, odpověděla emotivní Tymošenková rezolutně: "Ať je sakra postřílejí atomovými zbraněmi!" No člověk si určitě při této příležitosti vzpomene na naší komedii Slunce, seno a pár facek a výrok paní  Konopníkové ....  "podívejte se na ní má zase záchvat - atomový záchvat ..." Apropo - slyšel někdo z vás nějaký komentář ze strany západních politiků, že takhle se diplomaticky žádný spor nevyřeší?  Všichni mlčí - nikdo neřekl téhle ..... paní - tak to jste přehnala - vlastně se za svá slova ani neomluvila - jen za vulgarity. Řekl bych, že všichni rusové žijící na území Ukrajiny se mohou oprávněně obávat o svůj život, když tohle řekne člověk který kandiduje na prezidenta!?!

Neustálá snaha o udržování napětí je už jasně viditelná v neustálých výrocích ukrajinských pučistů z vlády - poslední, který navazuje na výroky nejvyššího amerického generála NATO v Evropě, který hovořil cosi o tom, že by Rusko mohlo pokračovat v invazi dál na Ukrajinu, protože má při hranicích - velmi, velmi vojáků .... Což se naprosto rozchází s výrokem ministra obrany RF, který řekl, že poslední měsíc sledovaly pohyb vojsk Ruské armády, skupiny mezinárodních pozorovatelů, kteří měli přístup kamkoli a nezjistili, že by se dělo něco nad povolený rámec.  Ovšem výrok těch pozorovatelů jaksi nikde nepřečtete, protože by narušil západní sankce - v podstatě už preventivní, které jsou Rusku udělovány.  Vlastně to ani není nic divného - páni ministři Německa, Francie a Polska  také ani nepípli, když dohoda kterou spolupodepsali v Kyjevě spolu s Janukovyčem a opozicí, byla tou opozicí porušena a vlastně jí vůbec nebrali v potaz. Postavil se alespoň jeden z ministrů za onu dohodu, řekl alespoň jeden z nich, že je to nepřijatelné, když si zástupci opozice po dohodě podají ruce a výtržníci rozhodnou ž je to nezajímá? Když si prohlížím fotky těch evropských a amerických politiků jak se cicmají s Kaddáfím, objimají se se Saddámem, když si pan Barosso s úsměvem potřásá rukou s Janukovyčem - a stačí málo a najednou je na druhé straně tím nejradikálnějším oponentem .. a to platí o všech, tak to se mi vážně zvedá žaludek. Že se tihle lidi nestydí vůbec vylézt na světlo. Nevím jak vy, ale pro mně je tohle vrchol cynismu, arogance, pokrytectví. 

 

http://miroslavnigrin.blog.idnes.cz/c/402724/Nevidi-neslysi-nemluvi-jen-Benda-ano.html

„Nemyslím, že by to byla dobrá volba pro pana Putina, ale ta volba je na něm,“ prohlásil Obama a doplnil, že doufá v diplomatické řešení krize na Ukrajině. Americký prezident zopakoval, že mezinárodní společenství neuznává anexi Krymu Ruskem

- ale to jste pane prezidente měli přemýšlet když na Majdanu létaly zapálené lahve s hořlavinou - i ze své vlastní země znáte podobné úkazy, kdy policie takové demonstrace naprosto rozpráší pozatýká organizátory, případně se někteří ztratí....  jenže v tomhle případě jste tento PUČ vzali za morální, za legální a podpořili jste ovládnutí demokraticky zvoleného parlamentu, ozbrojenými elementy - posvětili jste svým příklonem ty, kteří uřízli hlavu policistovi, ty, kteří na Majdanu zapalovali neozbrojené policisty, ty, kteří se samopaly v ruce nařídili hlasovat parlamentu tak jak oni chtěli.  Zasili jste vítr - a teď se divíte - a trestáte? ... uvědomujete si že potrestat by zasloužili ti rebelové, lidi typu Tymošenková která neváhá říci, že by rusáky postřílela a ty co žijí na Ukrajině by zničila jadernými zbraněmi? Nestaví se náhodou USA v poslední době na stranu teroristů? Třeba Libyje, kde jste podpořili deset procent rebelujících proti většině, zrovna tak to hodláte udělat i v případě Sýrie a na Ukrajině jste se postavili také za skupinku lidí z Majdanu a naopak odpíráte právo na sebeurčení obyvatelům Krymu?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Nigrin | úterý 25.3.2014 11:20 | karma článku: 36,97 | přečteno: 1664x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69