Utrpěli ve volbách nevítězství a teď jen najít všude jinde viniky.

Denně od voleb si čtu všechny možné rozbory. Proč a jak je to možné... a ti co nevyhráli tvrdí že to v podstatě prohra nebyla. Bylo to pouze nevítězství. Výborně, přepišme tedy sportovní terminologii. Ten co proběhne cílovou páskou posední, nebyl poslední, ale bylo to z jeho hlediska pouhé nevítězství. V boxu ten co byl poslán na zem, utrpěl nevítězství, ale neprohrál! Jak dlouho si tohle budou namlouvat. Proč stále hledají chyby někde kolem sebe. Proč pan Kalousek se Schwarzenbergem stále vedou konfrontační řeč vůči vítězům? Je těžké utrpět porážku a přiznat ji. Ostatně panu Schwarzenbergovi dodnes bloudí hlavou jeho nevítězství v prezidentských volbách.

 

To, že si upravuje pan Kalousek sdělení pana Babíše k obrazu svému, tedy tak aby bylo možné použít nějaký ostrý příměr, nebo otočit význam sdělení bravurně do opačného gardu, na to je pan Kalousek mistr nad mistry.  Babiš řekl, že bojuje proti zavedeným stranám (nejspíš proti "pořádkům" v nich) jenže pan Kalousek si to rozšíří o slovo demokratickým...a hned v zápětí volá Do zbraně! Proti Babišovi. Proč? Inu protože Babiš přece řekl, že chce jít proti demokracii! Co bude říkat nyní, když Babiš vzkázal voličům TOP09 aby se zbavili pana Kalouska, nebo že tu stranu pohřbí, to si neumím představit.  No nejspíš přijde na přetřes spolupráce pana Babiše s Stb, nebo se budou hledat nějaké další kompromitující materiály. To, že se z Kalouska za ty roky od Národní fronty až do současnosti stal téměř neodstranitelný pavouk české politiky, je víc než jasné. Asi má pro určité lidi nějaké pozitivní fluidum, protože ani "veverky" nedokázaly tohoto politického dinosaura odstranit, ale naopak s ním začaly spolupracovat.

Souhlasím s tím,  že by TOPka měla daleko víc hlasů nebýt knížete a Kalouska. Oni prostě nebudou chtít z politiky dobrovolně odejít, jako to před lety udělal třeba Gross, nebo Paroubek. Voliči sami budou muset rozhodnout, zda chtějí sledovat v politice pány, kteří popuzují lidi proti sobě, kteří pronášejí s úsměvem své lži, ale nechtějte se jich nějak dotknout, to potom ustává letargický spánek a přes knírek létají vzteklé sliny.

Není třeba rozebírat, proč voliči volili tak jak volili. Voličům se prostě nelíbí tenhle konfrontační styl pánů Kalouska a Schwarzenberga. Jenže tito pánové budou vždy hledat chybu u někoho jiného, ale nikdy ne u sebe sama. TOPka si v současné době může gratulovat k tomu, že je ve spojení se starosty a nezávislými, jinak by byla na hraně volitelnosti. Je to můj názor a nejen můj!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Nigrin | úterý 14.10.2014 16:05 | karma článku: 31,35 | přečteno: 1310x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69