USA mne velice zklamaly!

Vážení oponenti - opět si vás dovolím upozornit - tento článek nebude pro vaše zažívání vhodný. Možná pro zjednodušení napříště na začátek textu uvedu (*) aby bylo jasné, že je to článek nevhodný pro ty, kteří mají problém s tím nad věcmi se zamýšlet i jinak nežli se jim to líbí! Upozorňuji že se držím pouze faktů z médií. Mluvčí ministerstva zahraničí USA Marie Harfová předtím sdělila, že Washington ve středu uvolní poznatky svých zpravodajských služeb. Středou byla myšlena středa 23.7. 2014

Očekával jsem jakýsi průlom a záběry ze satelitů, které potvrdí jak se skutečně věci mají, protože by ony záběry měly být v podstatě stejné jako ony Ruské. Dokonce jsem očekával, že budou daleko lepší a průkaznější. Ano dočkal jsem se záběrů ze satelitu - JENŽE - záběrů ze 14.6. 2014 na kterých není inkriminované místo, není na nich ani vyfotografovaný raketový systém BUK, ale je tam Ruské pohraničí s upozorněním na to, že:

Satelitní snímky NATO monitorující pohyb tanků u rusko-ukrajinské hranice. Vlevo je na snímku z 30. května na shromaždišti 75 km od hranic množství vozidel, ale žádné tanky. Uprostřed pak 6. června jednotka místo opustila, objevilo se však osm tanků. Snímek vpravo je z 11. června, na místě je už 10 tanků. | foto: NATO

Tentýž snímek byl uveřejněn již 14.6. 2014

 - ano je to totožný snímek. Ke kterému byl komentář:" Novinky - Současně je ale z jejích snímků patrné, že do Rostova na konci prvního červnového týdne dorazilo osm tanků, o pár dnů později už jich bylo deset, přičemž tři z nich se nacházely na transportérech." a dáledodatek: "Tři neoznačené tanky T-64 se pak tento týden objevily u ukrajinských měst Makijivka a Snižne. Snímky ruského pohraniční z tohoto týdne ale aliance nezveřejnila, takže nelze s jistotou říct, že to byly tanky, jež se několik dnů předtím vypravily z Rostova."   To, že se dál zjistilo, že ony tanky byly získány separatisty v jakýchsi dílnách beru jako okrajovou záležitost!
Ještě dvě zarčené zprávy, tedy pokud se dá důvěřovat článkům z Idnes, chci tomu věřit: " 23.7. Americké zpravodajské služby nemají žádné důkazy o přímém zapojení Ruska do čtvrtečního pádu malajsijského letadla na východě Ukrajiny.   "   24.7. Podle Warrena Spojené státy nedokážou s určitostí říci, která konkrétní osoba raketu na let MH17 odpálila, ale vinu na tom prý nese Rusko.   A teď hledejte pravdu!   V každém případě mně ale Spojené státy zklamaly. Buď nemohou ony snímky z jakýchsi důvodů zveřejnit, protože je tam cosi, co by poničilo jejich strategii a politiku, nebo potřebují čas na to nějak se domluvit s Kyjevem, a nebo jak řekla mluvčí, jsou tyto snímky v režimu utajení -ale v tom případě nevím proč zveřejnili snímky z pohraničních oblastí Ruska a tyto z Ukrajiny zveřejnit nelze!
Kdybych měl být oním pověstným vlkem který se má nažrat a koza zůstat celá, pak po těchto Amerických argumentech k pádu malajsijského letadla, budu velice hladový!
Ale přeci jen jsem na tom našel něco pozitivního. Situace k 12. květnu byla taková, že: „Skutečnost je taková, že Rusko má dál 40 000 vysoce připravených vojáků soustředěných na hranicích s Ukrajinou a dalších 25 000 na Krymu,” prohlásil plukovník Downie. Zatímco dnes, podle mluvčího Pentagonu S. Warrena, Moskva nadále udržuje podél hranic s Ukrajinou zhruba 12 tisíc vojáků.
   

Autor: Miroslav Nigrin | čtvrtek 24.7.2014 14:05 | karma článku: 32,29 | přečteno: 2395x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69