Tak už v tom začínám mít vážně chaos!

Dnes se dočtu o sestřelení dopravního letadla boening s 298 lidmi na palubě. Pochopitelně zase za to níkdo nemůže a tak si Kyjev pospíšil s označením separatistů, coby viníků.

Další chaos, který mi do toho vnášejí, je ten, že naposledy, co jim byl sestřelen onen Antonov, tvrdili, že to separatisti udělat nemohli, neboť nedisponují žádným systémem, který by dostřelil tak vysoko - ergo kladívko, hodili to na Rusko, protože verze separatistů, že si onoho Antonova sestřelili omylem sami, byla nepřijatelná. Hlavně pro Kyjev. Navíc, když už se hází všechno na Rusko, tak proč rovnou z Kyjeva neřekli, že to dopravní letadlo s civilisty poslali k zemi Rusové? Určitě to bude dostatečný impuls pro EU, aby se polepšila s těmi sankcemi proti Rusku, vždyť tohle je přece důvod jak se patří. Tak se zamýšlím nad tím, kdo těmi raketami disponuje. No se vší pravděpodobností Ukrajinská armáda - tedy, ti co přihlásili, neboť armáda jako taková nejspíš existuje už jen v desítkách jedinců a zbytek jsou mladí náckové, Banderovo děti a Pravý Sektor. No a zdá se, že prostě jenom někdo zmáčknul špatnej knoflík! No nic, počkám si jak rychle bude obviněno Rusko. Ale opět tady vidíte kam až takový hloupý a zbytečný konflikt může vést. A pak se někdo diví, že Rusové sestřelí Ukrajinské SU25 když operuje cik cak na jejich a Ukrajinské straně. Kdo ví, kolik by ještě způsobil škody a pozabíjel civilistů. Ostatně těch videí se zničenými vesnicemi a rozbouranými domy ve městě, je víc nežli dost. A co na to EU, co na to OBSE, co na to NATO, co na to - řídící USA? No niiic!  Vlastně ano, přijdou další sankce! Další zbytečné oběti! A že by to někdo objektivně vyšetřil? Těžko, vždyť kdo vyšetřil střelbu na Majdanu - NIKDO, kdo vyšetřil, kdo zapaloval a zabíjel v Odděse - NIKDO! Je tady řada mezinárodních organizací, kterým by tohle nemělo být vůbec jedno. Byli zabiti příslušníci jiné země, kteří s konfliktem nemají nic společného!

Ale možná dělám zbytečně dramatické závěry. Ono totiž nebylo potvrzeno, že by byl sestřelen. O to zajímavější je zpráva: Poradce ukrajinského ministra vnitra podle agentury AP potvrdil, že letoun byl „zasažen raketou vystřelenou z odpalovače Buk“

Ještě dvě zajímavé informace:

Představa, že zařízení typu BUK obsluhuje nějaký nevyškolený „prostý separatista“, je zcela mylná. Jen aktivovat a připravit systém k palbě je složitá operace sestávající z několika kroků. Samostatnou kapitolou je pak zaměření cíle, jeho identifikace a nakonec střelba. Posádku BUKu tvoří nejméně tři, spíše však čtyři osoby. viz. vojenský expert na Tech.net

Podobné sestřelení Ruského TU154 v r. 2001. Ukrajinci se nejprve snažili popřít odpovědnost za katastrofu a tvrdili, že jejich raketa byla odpálena do moře a úspěšně se zničila. Trvalo týden, než vinu přiznali. Když ale někteří nespokojení pozůstalí odmítli ukrajinskou kompenzaci a zažalovali Kyjev, ukrajinské ministerstvo obrany u soudu tvrdilo, že letadlo „nemohla sestřelit ukrajinská raketa“.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Nigrin | čtvrtek 17.7.2014 19:05 | karma článku: 30,80 | přečteno: 1580x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69