Svět se asi zbláznil!

Doporučují, aby byli potrestáni i krymští občané, že si vůbec dovolili přijít k referendu o kterém řekla Amerika a EU, že bude stejně neplatné, protože oni mají na svých mapách namalováno úplně něco jiného. Jak to kdysi kdo řekl - svět se v prdel obrací a možná je to nějaké zpoždění toho májského kalendáře, který se seknul o rok a něco. Sice žádný konec světa, ale demokracie už vypadá docela jinak. No a představa, že si lidi sami o něčem rozhodnou, musí mnohé vysoce postavené politiky přímo šokovat. A tak v zájmu demokracie napřed kyjevská samozvaná vláda zruší krymský parlament -protože se jí nehodí to, co dělá, ale ona má za sebou světovou mocnost a ještě EU a to už je síla. Dopředu avizuje že bude plebiscit neplatný. Ostaní mocnosti které o sobě tvrdí že jsou demokratické se houfně přidávají - no považte ještě by mohla nějaká lúza rozhodovat o tom co se bude ve státě dělat. Ostatně my jsme si tu demokracii užili v podobném duchu - jenže demokracie zdejší je k ničemu i když dostala na Václavák korupční vláda Nečase a její kroky, hodně přes sto tisíc lidí - jen s úsměvem pokýval a sdělil národu, že na to protestování má právo.   Na Krymu řekli lidem - vy si rozhodněte co chcete a lidi rozhodli. A to takovým poměrem který je nepřehlédnutelný.

Mocnosti skřípají zubama a snaží se argumentovat nějakou ústavou - není hlas lidí víc nežli zákon? Když se mají tedy řídit regulemi všichni - jak to bylo na Majdanu, jakým způsobem se dostala k moci současná vláda, premiér, prezident? Kde byla část parlamentu - hlasovali pod pohrůžkami - to je v pořádku? Premiéra si předurčila Amerika, EU zase rychle musí dojednat podpisy a hlavně podepsat půjčky - ještě než přijdou volby. Který z politiků západu může říci - ano tohle je legitimní premiér zvolený většinou svobodného parlamentu, který byl zvolen v demokratických volbách lidem Ukrajiny?

Vše se staví na hlavu jak jsem napsal na úvod. Ti, kteří vyslyší hlas volající po ochraně, ti, kteří se starají o svůj lid budou postihováni  a naopak ti, kteří násilím na Majdanu donutili legitimní vládu k odstoupení, sesadili prezidenta, odhlasovali si co chtěli - ti jsou teď najednou onou legitimní reprezentací ... a ti kteří házeli molotovy, kteří stříli, házeli dlažební kostky vypalovali budovy, postavili se bezpečnostním složkám - tak tihle se přivezli mj. českým speciálem na ošetřování k nám. Oni jsou hrdinové. Sice nevím čeho - nejspís výtržnictví - ale to je jedno. Výsledkem všeho bude ve finále jedna velká 0. Jedni udělají opatření druzí udělají protiopatření a za rok nikdo tuhle věc nebude řešit. Jen budeme zase o krok blíž studené válce - pokud to neurychlíme do té etapy III. sv. války - protože pan Kalousek bude tímto slabým výsledkem, hrubě nespokojen.

No a ještě humorný kousek našeho šéfa diplomacie. Na dotaz zda by mohl jmenovat ještě nějakou osobu, které se budou sankce, z oněch 21 osob, týkat pan Zaorálek řekl,  že nebude teď lovit v paměti. ...na další otázky jaké budou další sankce a kroky .... no to ještě nebylo rozhodnuto a projednáváno ...   koho by se měly týkat ...  o tom se ještě nemluvilo ...

Tak vám nevím, nechci nikoho urazit ani se nikoho dotknout - ale tak jsem se v tu chvíli ocitnul v Hošticích ve scéně, kdy Škopková(Růžičková) v holinkách říká - to by bylo abychom se do tý Evropy nedostali....

 

Hezký večer a příjemnou pohodu vám všem. Děkuji  za pozornost!

Autor: Miroslav Nigrin | pondělí 17.3.2014 15:57 | karma článku: 34,97 | přečteno: 1463x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69