Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Pane Autore, tak strašně to zlehčujete! Netuším, proč to děláte, co vás k tomu vede..., že by ta kočkovitá šelma? MB

1 0
možnosti
MS

70% Rusů podporuje Putina.Až vám zaklepou na dveře, jen se zachovají demokraticky.:-)[>-]

2 1
možnosti
PV

Pěkný článek. R^Dík autore. Že tady tzv. demokraté štěkají proti nanejvýš demokratickému všelidovému hlasování, to je jen úsměvné. Na věci kolem Krymu to nezmění nic. Oni si sami rozhodli a já jim fandím. Taky bych nechtěl fašouny ve vládě.

Často se tady mluví o tom, že tohle hlasování je protiústavní, i chytrýsci z hradu to pravili, však jsou v ukrajinském právu jistě kovaní. Já si naopak myslím, že není znám případ, kdy by některá světová velmoc dobrovolně doporučila odtržení byť jen pídě svého teritoria a zuby nehty si ho hájí, i kdyby to bylo sebenesmyslnější území.

2 4
možnosti
PS

P89e55t94r 16S59k65á59l16a

17. 3. 2014 21:20

Tím chytrýskem z hradu myslíte prezidenta? Vy už mu nefandíte?

1 0
možnosti
Foto

Podle mezinárodních smluv a Charty OSN, je připojení jakéhokoliv území, k jinému státu je možné souhlasem státu, ze kterého region vystupuje. Rusko uznalo nedotknutelnost hranic Ukrajiny. Ukrajina referendum neuznala a tedy referendum je nezákonné a nehledě k tomu, že referendum konané pod dohledem armády nemůže být demokratické. Krym je součástí Ukrajiny a na Krymu nežijí jenom Rusové. Pokud souhlasíme s tím, že je možné na území cizího státu poslat vojsko, tak je otázka, kde se to zastaví.

3 2
možnosti
PS

P16e16t40r 74S31k42á41l28a

17. 3. 2014 17:46

Referendum na Krymu o nezávislosti na Ukrajině je podle prezidenta Miloše Zemana i premiéra Bohuslava Sobotky v rozporu s ukrajinskou ústavou a za neregulérních podmínek.

Zdroj:http://zpravy.idnes.cz/cesko-neuznava-odtrzeni-krymu-zeman-pro-posileni-jeho-autonomie-ph7-/domaci.aspx?c=A140317_120510_domaci_kop

Hezký večer i Vám.

0 0
možnosti
JF
Foto

Rozdíly a podobnosti mezi Kosovem a Krymem. Kosovo si odhlasovalo nezávislost za přítomnosti ozbrojených složek NATO a OSN (byly tam 8 let), Krym za přítomnosti ruských vojsk (2 měsíce). V Kosovu se před vyhlášením bojovalo, na Krymu ne. Kosovo byla autonomní republika, Krym rovněž. Kosovo vyhlásilo nezávislost parlamentem, Krym parlamentem a následně referendem určil další směřování země. Kosovo uznalo již 107 kromě Srbska a Ruska. Krym zatím neuznala žádná země kromě Ruska. V případě Kosova mezinárodní soudní dvůr v Haagu rozhodl, že vyhlášením nezávislosti nebylo porušeno mezinárodní právo. Jak to bude s Krymem, to jsem opravdu zvědav. A na závěr - Kosovo stejně jako Krym vyhlásily nezávislost navzdory ústavě a nadřazenému parlamentu země, ke které do té doby patřily. Stejně jako na Krymu, tak i v Kosovu srbský parlament zrušil kosovský, nebylo to však nic platné.

3 0
možnosti
Foto

Rozdíl mezi Krymem a Kosovem je podstatný a to, že Kosovo bylo obětí srbského etnického čištění. Nezávislost Kosova, přišla až po deseti letech neúspěšných vyjednávání se Srbskem se souhlasem mezinárodního společenství.  Více než 100 zemí uznalo jednostranné vyhlášení nezávislosti Kosova. Na Krymu k žádnému etnickému čištění nedocházelo. Etnická skupina Rusů nejednala s Ukrajinci o nezávislosti Krymu. Žádný stát neuznal jednostranně vyhlášené referendum a to ani postsovětské země jako třeba Bělorusko. Jedině zde píšící čížkové.

3 1
možnosti
VM

Pokud by ve Slezsku ( Opava, Ostrava, Bohumín, Karviná) občané v referendu rozhodli, že se chtějí připojit k Polsku, je to jejich právo a nikdo v České republice do toho nemá co mluvit ? Odpovězte jak to vidíte vy.

2 0
možnosti
Foto

Pane Myska, kdyby pred tim ovladla Cesko fasisticka vlada, jako v Kijeve, nasotlena na vic  protiustavne, tak nemaji co kecat do odtrzeni Slezka, to mate pravdu. Slezko, jako Krym by meli pravo se odtrhnout, nebot s vladou v Praze, a zde v Kijeve nesouhlasi a chteji si zit po svem. A podle jejich ustavy vlastne vlada v Kijeve neexistuje.

1 0
možnosti
Foto

Kdo nejde s námi, jde proti nám. Podplácet, rozvrtat, rozhádat, uvrhnout do závislosti, jen aby NATO mohlo až k ruským hranicím. Jestli se Západ bude se svojí zločinnou politikou nadále montovat do Ukrajiny, bude hodně zle.

4 5
možnosti
Foto

Chtěl jsem vám dát plus, ale nějak se mi to sesmeklo. :-)

0 0
možnosti
PP

Jako by vám některé věci unikaly pane Nigrine. Nejde s vámi souhlasit.

4 3
možnosti
Foto

Kterepak veci mu unikly? Jmenujte.

1 0
možnosti
  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1603x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik