Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Propaganda na Britských webech, nebo jen vlastní rozum?

Žjeme ve světě médií. V podstatě dnes už od dětských let lidi využívají internet a informace v něm obsažené. A doba kdy se dala propaganda snadno používat, je ta tam! Je rovněž doba, kdy názory mohou být i různorodé, což patří k demokracii a svobodě slova. Pokud se někdo domnívá, že jiný názor je nesprávný, měl by ten názor svojí diskusí s dosatečným množstvým důkazů poupravit. Rozhodně si nemyslím, že by v diskusi někdo měl oponenta za nepřítele. Jsou však jednotlivci, kteří neumí diskutovat a mají pouze jiný názor, jenže nedostatek důkazů pro to, aby dokázali svojí pravdu. Mnozí z nich se potom uchylují k jednoduchostem typu - jsi komunista, šmejd, rusomilec, putinovec a co já vím ještě. Někteří jdou tak daleko, že zapojí do své nenávisti třeba i podobu člověka - což se stává na různých blozích. Ale i odpovědi blogerů typu: - s tebou se bavit nebudu jsi jen odpad,,, máš demagogicko-estébácké kecy apod. 

Takovým potom asi nepřísluší ani slušná odpověď, protože o ni evidentně nestojí. Hodně často se objevují diskusní příspěvky, a nebo i celé blogerské články z kterých prší nenávist - nenávist politická, rasová, nenávist vůči čemukoli i komukoli. V poslední době je to hlavně Rusko a Putin, nebo naopak USA - Obama, Merkelová, nebo EU. Jsem přesvědčen o tom, že s nenávistí by člověk neměl žít a psát už vůbec ne!

To, co se stalo v Británii, svědčí jen o tom, že lidi si dne dokážou najít dostatečné množství informací o tom, co se děje na Ukrajině a kde je pravda v propagandě vůči Rusku a Putinovi. Není složité se podívat na Ruskou televizi, není složité si najít články nejen našich, ale i  cizích médií. V takovém případě se stává státní propaganda směšnou a proto se objevují namnoze opačné názory diskutujících, opačné vůči oficiálním informacím, které jsou úmyslně zkreslované. Nedobře potom vyznívají o otočky různých potentátů, kteří chvíli tvrdí, že Rusko do týdne napadne Ukrajinu, potom že by jim stačilo pět dní na obsazení Ukrajiny a vítězství a nakonec dojdou k názoru, že ani nemusí posílat bojové jednotky, protože jsou na Ukrajinském území už tak speciální skupiny ruské armády. To všechno naprosto bez důkazů - prostě jen smyšlená proklamace. Stačí si porovnat kolik nesmyslů už vyplodil onen člověk který je údajně oficiálním prezidentem Ukrajiny - kolikrát už to bylo napadení .. už už je Rusko napadne, a jedno opatření stíhá druhé - v jednom zavřou hranice a nevpouštějí do země rusy od 16- 60 let, a po týdnu tvrdí, že proti nim Rusko vede válku s utajenými vojáky. jednou tvrdí že v bojích ukrajinská armáda vítězí nad separatisty a obsadila město, aby jste vzápětí uslyšeli, že Ukrajinská armáda ono město obklíčila. To, co se dělo mezi tím, že civilisti vyhnali vojáky i s transportéry ven z města za pokřiku že jsou okupanty se dozvídáte až daleko déle nebo z úplně jiných médií. Dokonce se ani nechlubí tím, kolik jim dezertovalo vojáků i s výzbrojí a výstrojí a že ti, kteří střílí i na neozbrojené civilisty, jsou vlastně příslušníci Pravého sektoru, nebo příznivci S. Bandery a podobní dobrodruzi. Zrovna dnes očitý svědek líčil, jak byla zraněna žena, která jen vyšla na balkon svého bytu a nějaký ostřelovač jí postřelil.

To všechno však je celkem podružné - dokonce i ty úvahy o tom infiltrování ruskou propagandou - ostatně i tady diskutují někteří Ukrajinci, kteří podávají informace z domova naprosto odlišné od těch, které nám předkládá naše manipulativní televize nebo tiskoviny. Lidem se postupně začínají otevírat oči a zjišťují, že to co jim předkládají oficiální média, není tak docela pravda. Na to ( svůj úsudek, názor, zjištěni) nemá žádná propaganda třeba z Ruska vliv. Né všichni jsou tak tvární a podléhající kampaním jako tomu bylo třeba v USA před útokem na Irák, který zprvu odsuzovala většina Američanů, ale po dostatečné masáži jich s útokem souhlasila více jak polovina!

Myslím si, že horší nežli to, že nefunguje propaganda, je to, že se v sousedství zbytečně zabíjejí lidé! A to s posvěcením prezidenta jejich země, premiéra jejich země a představitelů USA a EU. Tohle zjištění je pro mne alarmující. A znovu se ptám je lidský živo vážně tak bezcenný, že nestojí za to donutit Kyjev k zastavení zabíjení, sezvání opozice k jednomu stolu a řešení oné situace?

Očekávané - v rámci propagandy bude zjištěno, že v Oděse začal výtržnosti ruský separatista,  u Slavjanska bude zadržen ozbrojenec, který přizná že je z armády RF. Rusku budou uděleny další sankce. Očekávané referendum o federativním uspořádání Ukrajiny se konat nebude. Volby vyhraje oligarcha který už je dopředu Západem schválen. Budou pozváni pouze západní pozorovatelé (apropo USA už se hrne jak s těmi volbami pomůže - jak toho chce dosáhnout v době kdy se zabíjí na východe civilisti - netuším, ale to je nejspíš podružný problém). Volby budou prohlášeny za demokratické a svobodné!---

Sledujte ono dění, ale nezůstávejte jen a našich médiích, máte desítky, stovky možností - zahraniční internetové televize, zahraniční tisk,  příspěvky od obyvatel přímo z míst na youtube atd. Nenechte si vštěpovat myšlenky - tvořte si vlastní úsudek!

Tak mě napadá - neměla by Británie být daleko více rozezlena tím, že jí Spojené státy šmírujou? Nemělo by Německo mít problém když USA nějak nechtějí podepsat smlouvu o zpravodajských službách? Kam se hrabe nějaká propaganda - naslouchání, získávání negativních informací k využití při negativní motivaci,  to je gró propagandy!

 

Autor: Miroslav Nigrin | úterý 6.5.2014 16:36 | karma článku: 32,15 | přečteno: 1130x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55 | Přečteno: 662x | Společnost

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma: 31,40 | Přečteno: 573x | Společnost

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69 | Přečteno: 795x | Společnost

Miroslav Nigrin

Potrestejme Rusko a střelme se do nohy!

Nějak se mi nechce uvěřit tomu co čtu. Připadá mi to jako jeden velký vtip, nebo spíš nějaká hra žáků zvláštních škol. USA se radí s Evropou, jak zakročit proti Rusku... zase sankce (úsměvné, když nefungují, nebo je to účel?).

8.12.2021 v 14:51 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1147x | Společnost
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Oběť jsem já, hájí se cyklista, po jehož útoku zemřela řidička

26. června 2024  11:43,  aktualizováno  12:52

Řidička, která po konfliktu s cyklistou Václavem Socherem před dvěma lety zemřela v nemocnici, si...

VIDEO: Výbuch poničil dům, je prakticky na odpis. Na vině může být fotovoltaika

25. června 2024  16:47,  aktualizováno  21:41

V Šonově na Náchodsku zasahovali hasiči u výbuchu v domě. „Pravděpodobná příčina výbuchu je...

Česko zažilo mimořádně teplou noc, tropické horko ohlásila většina stanic

30. června 2024  8:39

Noc na dnešek byla podle meteorologů jedna z nejteplejších v historii měření na českém území. Noční...

Francouzi hlasují v prvním kole voleb, očekává se úspěch nacionalistů

30. června 2024

Na padesát milionů Francouzů v neděli od osmi hodin ráno volí v prvním kole předčasných voleb do...

Lídr labouristů Keir Starmer míří podle průzkumů k premiérskému křeslu

30. června 2024  7:30

Šéf britských labrouristů Keir Starmer před nadcházejícími volbami 4. července, směřuje podle...

Americká rodina žádá od NASA odškodné, na její dům spadl vesmírný odpad

30. června 2024  7:22

Americká rodina ze státu Florida žádá odškodné 80.000 dolarů (zhruba 1,9 milionu korun) od...

Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA
Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA

S přicházejícím létem je nutné myslet na ochranu pokožky, zejména u dětí. Přihlaste se do testování a vyzkoušejte dětský opalovací krém Cool Kids...

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1603x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik