Přestávám tomuto systému rozumět - poraďte mi!

No možná je to více tím, že už mu ani rozumět nechci. Čím více informací získávám, tím méně jsem klidným, že bychom snad směřovali kamsi do lepší budoucnosti. Kde je ono pověstné svetýlko na konci tunelu, to už se od dnešní politické garnitury nedozvíte a to, že nám " stále vylepšuje budoucnost" je viditelné a slyšitelné každý den.

..." ráda poslouchám rádio Frekvence ..., protože tam neopakují stále ty samé songy..."  k této rádoby lidové odezvě k jednomu rádiu se mi chce dodat ... ale opakují děvenko opakují,  stejně tak, jako se v posledních dvou letech opakují věty o snižování platů, rušení míst, zvyšování DPH atd.

Kdo mi vysvětlí, jak je možné, že přichází o platy, aby se podíleli na úsporách státu, třeba hasiči, ti, kteří jsou téměř u každé nehody, u každého požáru či neštěstí, oni jsou to , kdo přijedou když vás okupuje roj včel, oni jsou to, kdo odřezávají padlé stromy přes silnici, oni jsou to, kdo rozřezávají pomuchlané plechy havarovaných aut a vyprošťují zraněné a to je jen část výčtu jejich práce. Jim vzali část platů, podobně jako policistům a ostatním zaměstnancům, potažmo zvyšováním DPH pak všem. Vysvětlí mi někdo proč v této zemi spousta lidí padá na ústa aby uživila rodinu, a to živnostníky a malé podnikatele nevyjímaje a pak se dozvím od exředitele pražského dopravního podniku, že si za posledních šest,sedm roků vydělal zhruba 50 miliónů korun?Pochlubte se kdo z vás má měsíční příjem přes půl miliónu?

Vysvětlete mi vážení podnikatelé, proč si také nevyděláváte tolik peněz, vysvětlete mi vy, kteří děláte v dolech, nebo na polích, vy kteří vstáváte ráno abych měl teplé rohlíky, vy, kteří pracujete nadoraz v jakékoli profesi, proč nemáte takový příjem?  Proč ještě ke své práci nepodnikáte?

Napadá mně jediná věc, kterou mi vlastně do úst vetknul pan premiér svým příměrem, kterak pracuje jeho šéfka kabinetu. Vy prostě nedřete jako koně. Na rozdíl od páně Romanů, Dvořáků a jim podobných. Nechci vás urazit tím, že budu tvrdit, že jste vyloženě líní. To byli snad ti ředitelé za komunistů kteří si nedokázali také vydělat tak horentní částky jako to dokáží někteří dnešní "zázrační" lidé.

Vysvětlí mi někdo v jakém to žiju státě, kde ten co pracuje a vytváří nějaké hodnoty se má nejhůř, stejně tak jako třeba důchodci, a jiní? Řekne mi někdo jak se tento národ má rozrůstat, když politika vlády je taková, že chtějí maminkám vzít i těch pár korun porodného, které mají - naopak odškodní sterilizované romky které už za tu sterilizaci dostaly jednou zaplaceno.

A budoucnost.... vysvětlí mi někdo, zda má tato vláda, nebo její jednotliví ministři nějakou vizi budoucnosti, nebo jedou jen na ty své čtyři roky co tam budou a potom ... po nás potopa...

Řekněte, kdy jste naposledy slyšeli od kteréhokoli z nich slova jako ..." a až tohle zvládneme, začne se tady zvyšovat životní úroveň, vaše děti a jejich děti se budou mít lépe.".....//////

řekl bych že naopak ... je totiž nejspíš čeká další předvolební složenka s minimálně dvojnásobnou částkou..

Stojíme před propastí a házíme do ní svoje peníze, své iluze, svoji víru v něco lepšího do budoucna. Stojíme a oni na nás zezadu pokřikují co do té jámy musíme příště hodit abychom v ní neskončili sami.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Nigrin | úterý 28.2.2012 9:06 | karma článku: 38,05 | přečteno: 2080x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69