Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Před bitvou!

Doněcko se chystá k poslední bitvě. Ale bude poslední? Řekl bych, že ne. Tuhle válku Kyjev nevyhraje, už proto, že ty mrtvé přijdou jednou ti živí pomstít. A Ukrajinská armáda, vlastně co to je za armádu která je složena ze skupin mladých dobrodruhů, kteří mají radost, když si mohou zastřelit někoho živého? Asi nemá cenu psát o jejich politickém zaměření a vlajce, kterou kdysi používali náckové, pod kterou bojují. Nakonec se to na Idnes.cz objevilo jasně popsané, i s fotografiemi těch mladých lidí s šátky přes obličej. Ale to, že jsou mezi nimi i dívky kolem pětadvaceti let, to si prostě všimne každý. Je to smutné, místo toho aby někde běhaly po diskotékách a randily, jedou zabíjet. Nedávno jsem měl možnost shlédnout jak mladí ničí okna, vývěsní štít i bankomat banky a musím říci, že dívenky si v ničení v ničem nezadaly s chlapci. Policisti nedaleko stojící přihlíželi, pak se otočili a odešli pryč. Inu byla to Ruská banka. Výsledkem bylo, že žena tam zaměstnaná musela vzít kbelík a vše to uklízet a stěžovala si, že je to tak každý den.  

Schyluje se k boji. Ti, teroristé, jak jsou nazýváni, byli tak hloupí, že nechali Ukrajinské armádě zbraně. Terorista by ty zbraně možná taky nechal, ale s nástražným výbušným systémem, aby jejich výbuch vzal sebou co nejvíce těch, proti kterým bojuje. No asi jsou to teroristi gentlemani. A nebo to byla jen komedie pro média a fotografy.

Co bude dál? Přijde nějaké další příměří? Jsem přesvědčen, že ne. To první splnilo účel částečně utichly boje a Garda a armáda si navezla munici, která ji chyběla a což taky byl s největší pravděpodobností hlavní cíl onoho příměří. Jen co udělat s těmi lidmi, co se separatisty sympatizují a nehodlají z Doněcka odejít? Vezmou se plošně jako ostatní ozbrojenci? Inu proč ne? Nikdo z nich nedostane šanci. Nakonec se řekne, že byli rukojmími separatistů a ti že je pozabíjeli. Nebo že je používali jako živé štíty. Co znamenají lidi pro prezidenta Porošenka, vždyť je vlastní. Proč pořádat volby a ptát se na názor v rozdělené zemi. Výsledek by mohl být nepříjemný a ono stačilo to, že si skupinka lidí zvolila Porošenka o nic víc nešlo. Jak mohl být zvolen v této rozdělené zemi, hlasovali skutečně všichni, nebo to byl jen výběr? Všimli jste si jaký je kolem tohoto výsledku klid? On ten klid je nejen k tomuhle, což ani tak moc důležité není. Je klid k zabíjení lidí. Má člověk nějakou cenu. Kde je ona vznešená myšlenka, pro kterou se bojuje? Na jedné straně je názor o tom, že je nutné Ukrajinu rozdělit. Na straně druhé je vědomí toho, že rozdělená země, která je zadlužená na několik generací dopředu, která má velkou část země v Čínském nájmu (pole a úroda), že tahle část by nebyla schopna vůbec splácet úvěry. To, že jí je Amerika, EU a MMF daly, je samo o sobě velice zvláštní! Jistě víte, jak by se k vám banka zachovala, kdyby zjistila ze si žádáte o úvěr, ale z vaší výplatní pásky vyplývá, že nejste schopni ten úvěr zaplatit a když tak nejdřív za sto let. No vidíte a Ukrajina dostala půjčky přesto, že její rating byl „Caa3“ – co to znamená, by vám nejlépe vysvětlil pan Kalousek. (pravděpodobný je úpadek a nesplacení dluhů) Naše země má podle agentury Moody´s, „A1“. Rating Ukrajiny je v pořadí za takovými zeměmi jako Kuba, Egypt apod. Předpokládám, že se ještě sníží. Důvody, proč do této černé díry je naléváno tolik prostředků, se nejspíš cestou médií nikdy nedozvíme. Ale kdo si počká, ten se dočká, jak se říká, takže se těšme na překvapení.

A co po bitvě?  No nejspíš mnozí budou tančit na hrobech, smutné je to, že mj. i na hrobech civilistů, mezi nimiž nechybí ani ženy a děti. Jasně se tady ukazuje, jak nemožné jsou všechny ty organizace a nadace.  Neslyšel jsem, ale možná nejsem dost pozorný, že by snad něco podnikala organizace Člověk v tísni, co třeba Český výbor pro UNICEF, co na to třeba paní Baudyšová aj.  Vážně je nám to jedno? V televizi vám ukážou kdejaké trápené zvířátko, ale to, že se v Evropě zabíjí děti – to neuvidíte, protože by mohly vzniknout právě tyto otázky – co dělají tyto organizace? Pokud se činí a ve vší skromnosti o tom nemluví, pak se omlouvám!

Takže výsledkem té bitvy na Ukrajině bude sice prohra separatistů, ale Kyjev to prohraje na celé roky. A s nimi prohrajeme i my, hlavně naše svědomí. Ono se však zdá, že ho v tomto národě ztrácí čím dál víc lidí, protože je další na řadě, když už jsme přišli o vlastenectví a nahradili jej servilností vůči silnějším!

Takhle vítají Ukrajinskou armádu (Gardu) v Mariupolu - ti všichni jsou oněmi separatisty - posuďte sami - ZDE

Ukrajina je rozdělená, tohle je demonstrace vlastně odpůrců Kyjeva - tedy proruských separatistů a teroristů takový stav v zemi nelze zlomit násilím - ZDE

 

Na závěr bych chtěl vzdát hold našim zabitým vojákům v Afganistánu. Chránili základnu s Američany, na kterou byl veden sebevražedný útok. Hlavně bych byl moc rád, abych zase neslyšel ta hloupá slova z úst nějakého čtyřhvězdičkového amerického generála, jak dobré má Amerika spojence. To jim totiž život nevrátí a rodinám to taky neuleví. Zbytečná válka, zbytečné oběti.

ČEST JEJICH PAMÁTCE!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Nigrin | úterý 8.7.2014 12:48 | karma článku: 26,15 | přečteno: 829x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55 | Přečteno: 662x | Společnost

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma: 31,40 | Přečteno: 573x | Společnost

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69 | Přečteno: 795x | Společnost

Miroslav Nigrin

Potrestejme Rusko a střelme se do nohy!

Nějak se mi nechce uvěřit tomu co čtu. Připadá mi to jako jeden velký vtip, nebo spíš nějaká hra žáků zvláštních škol. USA se radí s Evropou, jak zakročit proti Rusku... zase sankce (úsměvné, když nefungují, nebo je to účel?).

8.12.2021 v 14:51 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1146x | Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Volební spoty hrozí zelenými pomatenci i populisty. Ufoni slibují nadhled

22. května 2024  15:04

Česká televize začala vysílat volební spoty stran a hnutí, které kandidují v červnových...

Norsko, Španělsko a Irsko uznají Palestinu. Terorismus se vyplácí, reaguje Izrael

22. května 2024  9:47,  aktualizováno  14:36

Norsko, Irsko a Španělsko formálně uznají Palestinu jako stát. Bez uznání palestinského státu...

Vlaky čím dál častěji narážejí do kamení na kolejích. Na vině je výzva na TikToku

22. května 2024  14:30

Premium Jen o vlásek unikli neštěstí v dubnu cestující na trati mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Na...

Vychytávka jako z Jamese Bonda. Řidič za jízdy měnil na autě poznávací značky

22. května 2024  14:23

Pražští policisté si na začátku května všimli vozu, které nemělo odpovídající poznávací značku a...

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1603x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik